آموزش سوپ شیر
سوپ شیر یک نوع سوپ بسیار محبوب و خوشمزه در سراسر دنیا است که به عنوان پیشغذایی بینالمللی شناخته میشود. برای یادگیری آموزش آشپزی کامل و گام به گام سوپ شیر، در ادامه با رضیم همراه باشید.
برای درست کردن این سوپ خوشمزه، اول پیاز و مرغ را با آب، نمک و زردچوبه میپزیم. سپس هویج، جو پرک و شیر را به مخلوط اضافه میکنیم. در آخر، قارچهای تفت داده شده که با نمک و فلفل مزهدار شدهاند را به سوپ میافزاییم و میگذاریم سوپ جا بیفتد. سپس آن را با جعفری تزیین کرده و سرو میکنیم.
مواد لازم | مقدار مواد برای ۴ نفر |
شیر | نیم لیتر |
قارچ | ۲۵۰ گرم |
سینه مرغ | نصف یک سینه کامل |
جو پرک | ۱۰۰ گرم |
هویج | ۱ عدد متوسط |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
آبلیمو | ۱ قاشق غذاخوری |
جعفری | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
روغن و زردچوبه | به اندازه کافی |
آموزش سوپ شیر
مرحله ۱: آمادهسازی پیاز، مرغ و آب مرغ
برای تهیه سوپ شیر اول پیاز را پوست بگیرید و به ۴ قسمت تقسیم کنید. سپس آن را همراه با گوشت مرغ، ۴ لیوان آب، مقداری نمک و زردچوبه داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب به جوش بیاید. وقتی که آب جوش آمد، حرارت را کم کنید.
مرحله ۲: پخت مرغ و آمادهسازی آب مرغ
حالا بگذارید قابلمه روی حرارت بماند تا ۲ لیوان از آب مرغ باقی بماند. وقتی گوشت مرغ پخت و آب مرغ کم شد، حرارت را خاموش کنید و بگذارید کمی خنک شود. سپس پیاز را از قابلمه خارج کرده و دور بیندازید.
مرحله ۳: خرد کردن مرغ و آمادهسازی هویج
در این مرحله، گوشت مرغ را هم از قابلمه خارج کنید و به صورت مکعبی کوچک یا به شکل ریش ریش خرد کنید. آب مرغ را هم صاف کنید و کنار بگذارید. در ادامه هویج را به صورت نگینی ریز خرد کنید (میتوانید هویج را با رنده درشت رنده کنید)
مرحله ۴: اضافه کردن جو پرک و هویج به آب مرغ
سپس به همراه جو پرک به قابلمه حاوی آب مرغ اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت خیلی ملایم قرار دهید و هر چند دقیقه آن را با قاشق یا ملاقه هم بزنید زیرا جو پرک خیلی سریع ته میگیرد و باید هر چند لحظه یک بار هم زده شود.
مرحله ۵: اضافه کردن شیر و مرغ به سوپ
جو پرک خیلی سریع میپزد و لعاب میاندازد، پس از اینکه جو پرک لعاب انداخت، شیر را به همراه مرغ خرد شده به قابلمه اضافه میکنیم. اجازه دهید حدود ۳۰ دقیقه سوپ با حرارت ملایم بپزد تا شیر به طور کامل به دیگر مواد برود.
مرحله ۶: تفت دادن قارچ و اضافه کردن آبلیمو
در همین حین قارچ را به صورت ورقهای خرد میکنیم و به همراه مقدار خیلی کمی روغن (روغن زیاد باعث چرب شدن سوپ میشود) تفت میدهیم تا آب موجود در قارچ تبخیر شود. برای اینکه رنگ قارچها تیره نشود آبلیمو را هم حین تفت دادن به قارچها اضافه میکنیم.
مرحله ۷: اضافه کردن قارچ، نمک و فلفل به سوپ
پس از اینکه تفت دادن قارچ به پایان رسید آن را به قابلمه سوپ اضافه میکنیم. در همین مرحله نمک و فلفل سیاه را نیز اضافه میکنیم و اجازه میدهیم سوپ جا بیفتد. سوپ نباید خیلی روی حرارت بماند چون سوپ شیر هنگامی که سرد میشود سفتتر میشود.
مرحله ۸: تزئین و سرو سوپ شیر
پس از اینکه سوپ آماده شد آن را در سوپخوری میریزیم و با جعفری خرد شده تزئین میکنیم. اگر میخواهید سوپ خود را مجلسیتر کنید میتوانید در آخرین مراحل پخت مقداری خامه صبحانه هم به سوپ اضافه کنید و پس از مخلوط کردن خامه، سوپ را سرو کنید.
نکات پخت سوپ شیر
جلوگیری از سفت شدن سوپ
سوپ شیر یکی از سوپهایی است که خیلی سریع سفت میشود، پس باید حواستان را جمع کنید تا بیش از حد روی حرارت نماند تا غلیظ شود. البته اگر سوپتان غلیظ شد نگران نباشید، میتوانید با اضافه کردن مقداری شیر آن را رقیقتر کنید. پس از اضافه کردن شیر سوپ را خوب مخلوط کنید و طعم آن را بچشید. در صورت نیاز مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.
سوپ شیر با خامه
اضافه کردن خامه به سوپ شیر باعث میشود سوپ شما لطیفتر و خوشمزهتر شود. پس از اینکه سوپ آماده شد میتوانید خامه را مستقیماً به سوپ اضافه کنید یا اینکه در کنار سوپ روی سفره یک ظرف خامه بگذارید تا هر کس تمایل داشت از آن استفاده کند. البته باید از این نکته غافل نشوید که خامه کالری بالایی دارد و باعث میشود کالری سوپ زیاد شود.
جلوگیری از بریدن شیر
اگر شما هم با مشکل بریدن شیر پس از اضافه کردن به سوپ روبرو شدهاید باید بدانید که اگر چند نکته ساده را رعایت کنید به هیچ وجه شیر شما پس از اضافه کردن به سوپ نخواهد برید.
۱ . دمای شیر
یکی از دلایل اصلی بریدن شیر پس از اضافه کردن به سوپ این است که شیر سرد است و بعد از اضافه کردن به سوپ میبرد. برای رفع این مشکل شیر را به صورت ولرم یا حداقل هم دما با محیط آشپزخانه به قابلمه سوپ اضافه کنید.
۲ . آب لیمو ترش
نکته مهم در مورد اضافه کردن آب لیمو ترش به سوپ شیر این است که هنگام پخت سوپ به هیچ وجه آب لیمو به این سوپ اضافه نکنید چون ممکن است باعث بریدن شیر شود. اگر دوست دارید این سوپ را به همراه آب لیمو ترش سرو کنید در پایان پخت آب لیمو را در کنار سوپ سرو کنید.
سوپ شیر بدون مرغ
گوشت مرغ باعث خوشمزهتر شدن سوپ شیر میشود، اما اگر به هر دلیلی نمیخواهید از گوشت مرغ در سوپ خود استفاده کنید میتوانید مرغ را به همراه مراحل طبخ آن از دستور بالا حذف کنید و سوپ را بدون گوشت مرغ تهیه کنید.