آموزش سیب پلو
سیب پلو یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که ریشه آن به شهر کرمانشاه برمیگردد. برای یادگیری طرز تهیه این غذا، با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
برنج | ۲ پیمانه |
سیب زمینی | ۱ عدد بزرگ |
شوید خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن مایع | به مقدار لازم |
دستور پخت سیب پلو
خیساندن برنج و خرد کردن سیب زمینی
برای تهیه سیب پلو کرمانشاهی ابتدا برنج را با آب گرم و کمی نمک، بسته به نوع آن، بین ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت خیس میکنیم. در این زمان سیب زمینی را پوست کرده و به صورت مکعبی خرد میکنیم.
حالا سیب زمینیهای خرد شده را چند دقیقه در آب سرد میگذاریم تا نشاستهی اضافی آنها از بین برود. سپس یک قابلمه مناسب را روی حرارت قرار داده و تا نیمه آن را با آب پر میکنیم.
اضافه کردن برنج و سیب زمینی ها به قابلمه
وقتی آب جوش آمد، ۱ قاشق غذاخوری نمک و ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه میکنیم، سپس برنج خیسخورده را به آن میریزیم. همچنین سیب زمینیها را آبکشی کرده و به قابلمه اضافه میکنیم.
آبکش کردن
حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر میکنیم تا برنج کمی نرم شود، سپس برنج و سیب زمینیها را آبکشی میکنیم. در ادامه، یک قابلمه مناسب برای پخت سیب پلو بر میداریم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم و کمی روغن به آن اضافه میکنیم.
درست کردن ته دیگ
برای ته دیگ میتوانیم از سیب زمینی برشخورده یا نان لواش استفاده کنیم. پس از اینکه ته دیگ را گذاشتیم، مخلوط برنج و سیب زمینی را به قابلمه اضافه میکنیم و با دستهی کفگیر در وسط برنج یک حفره ایجاد میکنیم.
قرار دادن قابلمه روی حرارت
حالا یک یا دو قاشق روغن مایع و زعفران دم کرده را به طور یکنواخت بر روی برنج میریزیم و درب قابلمه را میگذاریم. حرارت زیر قابلمه را کمی افزایش میدهیم تا بخار درون آن جمع شود، سپس حرارت را ملایم میکنیم.
سرو
برای دم کشیدن برنج به ۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان نیاز داریم. همچنین میتوانیم به دلخواه از خورشت مرغ، گوشت قلقلی و یا گزینههای مختلف دیگر در کنار سیب پلو استفاده کنیم.