آموزش سیر قلیه

سیر قلیه یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که از شمال کشور آمده است. برای آشنایی با روش پخت این غذا با ما در سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
سینه مرغ ۴ تکه
لپه ۱ پیمانه
برگ سیر ۶۰۰ گرم
آب نارنج ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت سیر قلیه

آماده سازی گوشت

برای درست کردن سیر قلیه رشتی، ابتدا گوشت مرغ را تمیز کرده و همراه با لپه در یک قابلمه می‌ریزیم. سپس ۴ لیوان آب و مقداری زردچوبه به قابلمه اضافه کرده و آن را روی حرارت متوسط قرار می‌دهیم تا مرغ و لپه کاملاً پخته شوند.

پخت لپه

اگر از لپه‌ای که دیر پخته می‌شود استفاده می‌کنید، بهتر است آن را جداگانه بپزید و سپس به قابلمه مرغ اضافه کنید. به آنها ۴۰ دقیقه زمان می‌دهیم تا کامل‌پخته شوند و فقط یک لیوان آب در قابلمه باقی بماند.

تفت دادن سیر

وقتی که مرغ و لپه در حال پخت هستند، کف‌های روی آب را باید بگیریم و دور بریزیم. همزمان، برگ سیر تازه را به قطعات کوچک خرد می‌کنیم و یک تابه را روی حرارت قرار می‌دهیم.

افزودن سیر به قابلمه

در این مرحله چند قاشق روغن مایع به تابه اضافه کرده و برگ سیر را خوب تفت می‌دهیم تا کمی سرخ شود. سپس برگ سیر تفت داده شده را به قابلمه مرغ و لپه اضافه می‌کنیم و درب قابلمه را می‌گذاریم.

افزودن آب نارنج

پس از ۲۰ دقیقه خورش ما آماده است. در این مرحله می‌توانیم آب نارنج را اضافه کنیم یا آن را جداگانه در کنار غذا سرو کنیم. در بعضی از شهرها، یک یا دو عدد تخم‌مرغ هم به این غذا اضافه می‌کنند، که این کار اختیاری است.

سرو

در انتها، طعم خورش را چشیده و نمک و فلفل سیاه آن را تنظیم می‌کنیم. نکته مهم درباره این خورش این است که معمولاً آبکی نیست و به صورت کم آب سرو می‌شود. در نهایت خورش را در ظرف مناسب می‌کشیم و آن را با کته سرو می‌کنیم.