آموزش شامی بوقلمون

شامی بوقلمون یکی از غذاهای خوشمزه و خاص ایرانی است که می‌توان آن را با انواع مختلفی از مواد درست کرد. در این دستور ما از ترکیب گوشت بوقلمون و گوشت گوسفندی استفاده می‌کنیم که نتیجه‌اش طعمی بسیار لذیذ خواهد بود. اگر از غذاهای تکراری خسته‌ شده‌اید و به دنبال تغییر هستید، پیشنهاد می‌کنیم این شامی خوشمزه را امتحان کنید. شامی بوقلمون را می‌توان به صورت دلخواه با نان یا برنج سرو کرد. اگر قصد دارید این شامی را با برنج میل کنید، بهتر است آن را با سس گوجه فرنگی یا گوجه‌فرنگی سرخ شده همراه کنید. برای آشنایی با طرز تهیه این غذا، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای 4 نفر
سینه بوقلمون 250 گرم
گوشت گوسفندی 250 گرم
پیاز 1 عدد بزرگ
سیب زمینی 2 عدد متوسط
زرده تخم مرغ 1 عدد
آرد نخودچی 1 قاشق غذاخوری
جعفری 1 قاشق غذاخوری
نعناع خشک مقدار کمی (اختیاری)
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت شامی بوقلمون

مرحله اول

برای درست کردن شامی بوقلمون ابتدا پیاز و سیب‌زمینی را رنده می‌کنیم. آب اضافی سیب‌زمینی را جدا می‌کنیم، اما برای پیاز این کار ضروری نیست زیرا پیاز طعم بهتری به غذا می‌دهد.

مرحله دوم

در این مرحله، گوشت بوقلمون و گوشت گوسفندی را چرخ کرده و سپس آن‌ها را به همراه سیب‌زمینی و پیاز رنده شده داخل یک کاسه مناسب می‌ریزیم و کمی هم می‌زنیم تا همه مواد با هم ترکیب شوند.

مرحله سوم

حالا زرده تخم‌مرغ، آرد نخودچی، جعفری خرد شده، نعناع خشک و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه را به مخلوط اضافه می‌کنیم و با دست آن‌ها را به خوبی مخلوط می‌کنیم تا همه مواد یکدست شوند.

مرحله چهارم

اکنون روی کاسه را می‌پوشانیم و به مدت یک ساعت در یخچال می‌گذاریم تا مایه شامی بهتر استراحت کند. بعد از این زمان مایه را از یخچال خارج کرده و یک تابه مناسب را روی حرارت می‌گذاریم.

مرحله پنجم

حالا مقداری روغن به…

“`

اول از هر چیز، یک تابه را روی حرارت می‌گذاریم و کمی صبر می‌کنیم تا روغن داخل آن خوب داغ شود. سپس، یک مقدار از مایه شامی به اندازه یک نارنگی کوچک برمی‌داریم و با کمک دستان خود آن را گرد می‌کنیم. اگر دوست داشته باشیم، می‌توانیم وسط شامی‌ها را یک سوراخ کوچک ایجاد کنیم.

مرحله ششم

حالا شامی‌ها را آرام آرام در روغن داغ می‌اندازیم و اجازه می‌دهیم به خوبی سرخ شوند. وقتی یک سمت شامی‌ها سرخ شد، به آرامی آن‌ها را برمی‌گردانیم تا سمت دیگرشان هم به خوبی سرخ شود.

مرحله هفتم

بعد از اینکه شامی‌ها سرخ شدند، آن‌ها را روی یک دستمال حوله‌ای قرار می‌دهیم تا روغن اضافی‌شان گرفته شود. سپس، شامی‌ها را به همراه مخلفات دلخواه داخل ظرف مورد نظرمان می‌چینیم و می‌توانیم آن را با نان یا برنج سرو کنیم.