آموزش شامی گیلانی

شامی گیلانی یکی از خوراکی‌های خوشمزه ایرانی است که به روش خاصی تهیه می‌شود. این غذا از نظر مواد با کله گنجشکی شباهت دارد، اما طعم و طرز پخت آن متفاوت است. شما می‌توانید این شامی خوشمزه را با سبزیجاتی مثل قارچ و فلفل سبز آماده کنید. معمولاً این غذا را با برنج کته سرو می‌کنند. برای یادگیری درست کردن این شامی خوشمزه، با ما در سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای 4 نفر
گوشت چرخ کرده 500 گرم
سیب زمینی 4 عدد متوسط
رب انار 1 قاشق غذاخوری سر پر
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
پیاز 2 عدد بزرگ
آرد نخودچی 1 تا 2 قاشق غذاخوری
پودر سیر ½ قاشق چایخوری
پودر پاپریکا 1 قاشق چایخوری
فلفل دلمه ای 1 عدد
گوجه فرنگی 4 عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
زردچوبه و روغن به مقدار لازم

دستور پخت شامی گیلانی

مرحله اول

برای درست کردن شامی گیلانی خوشمزه، اول یکی از پیازها را با رنده ریز رنده می‌کنیم و آب اضافی آن را می‌گیریم. سپس این پیاز رنده شده را به همراه گوشت چرخ کرده در یک کاسه بزرگ می‌ریزیم و خوب مخلوط می‌کنیم.

مرحله دوم

در این مرحله، آرد نخودچی را به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مخلوط گوشت و پیاز اضافه می‌کنیم. سپس مواد را با دست خوب ورز می‌دهیم تا کاملاً مخلوط و یکدست شوند.

مرحله سوم

حالا روی کاسه را با یک در یا پارچه می‌پوشانیم و اجازه می‌دهیم مخلوط کمی استراحت کند تا طعم‌ها بهتر ترکیب شوند.

“““html

سلفون می‌کشیم و به مدت 30 دقیقه تا یک ساعت در یخچال به آن استراحت می‌دهیم. اگر وقت کافی نداشته باشیم، می‌توانیم مایه شامی را بدون استراحت سرخ کنیم.

مرحله چهارم

در این مرحله، یک تابه مناسب را روی حرارت قرار می‌دهیم و کمی روغن به آن اضافه می‌کنیم. سپس مایه شامی را با دست به شکل کتلت‌های کوچک درمی‌آوریم و در روغن می‌اندازیم تا دو طرف آن‌ها به خوبی سرخ شود.

مرحله پنجم

بعد از آن که شامی‌ها را سرخ کردیم، آن‌ها را کنار می‌گذاریم و به آماده کردن سس شامی می‌پردازیم. برای تهیه سس شامی، ابتدا پیاز باقی‌مانده را به صورت نگینی درشت یا خلالی متوسط خرد می‌کنیم.

مرحله ششم

در این مرحله یک تابه مناسب را روی حرارت می‌گذاریم و کمی روغن به آن اضافه می‌کنیم. سپس پیاز خرد شده را به تابه اضافه می‌کنیم و خوب تفت می‌دهیم تا پیاز کاملاً سرخ شود و رنگ آن کاراملی شود.

مرحله هفتم

حالا مقداری پودر پاپریکا، پودر سیر و کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به پیاز اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم تا ادویه‌ها با پیاز ترکیب شوند. سپس رب گوجه‌فرنگی و رب انار را اضافه می‌کنیم.

مرحله هشتم

در این مرحله مواد را تفت می‌دهیم تا رب گوجه‌فرنگی به خوبی سرخ شود. سپس تابه را از روی حرارت کنار می‌گذاریم. در ادامه، سیب‌زمینی‌ها را به صورت حلقه‌ای با قطر حدود نیم سانتی‌متر خرد می‌کنیم.

مرحله نهم

حالا شامی‌های سرخ شده را یکی در میان در تابه‌ای که حاوی سس رب گوجه‌فرنگی است می‌چینیم. سپس گوجه‌فرنگی‌ها و فلفل دلمه‌ای‌ها را به صورت دلخواه خرد می‌کنیم و در وسط تابه که خالی است، می‌چینیم.

مرحله دهم

در این مرحله یک استکان آب به تابه اضافه می‌کنیم و تابه را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم. سپس درب تابه را گذاشته و اجازه می‌دهیم سس درون تابه غلیظ شود و سبزیجات درون تابه سرخ شوند.

مرحله یازدهم

بعد از اینکه آب درون تابه به جوش آمد، حدود 40 دقیقه تا یک ساعت برای پخت کامل غذا کافی است. زمانی که شامی گیلانی آماده شد، آن را داخل ظرف دلخواه‌مان می‌ریزیم و به همراه کته سرو می‌کنیم.