آموزش شله ماش

شله ماش یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با روش‌های مختلفی درست می‌شود. در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه آن را یاد بگیرید.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج ۱٫۵ پیمانه
ماش ۱ پیمانه
پیاز ۴ عدد درشت
سیر ۴ حبه
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت شله ماش

خیساندن برنج

برای درست کردن شله ماش، اول برنج را با ۲ پیمانه آب و کمی نمک در یک ظرف بگذارید تا خوب خیسانده شود. سپس ماش را با ۲ پیمانه آب در یک قابلمه ریخته و روی حرارت زیاد بگذارید.

پخت ماش

وقتی آب ماش به جوش آمد، حرارت را کم کنید و بگذارید ماش به مدت یک ساعت و ۳۰ دقیقه بپزد. در این بین، برای درست کردن سیر داغ، سیرها را به صورت ورقه‌های نازک برش دهید و با کمی روغن در یک تابه سرخ کنید.

تفت دادن سیر و پیاز

وقتی سیرها طلایی شدند، آن‌ها را از تابه بیرون آورده و کمی روغن اضافه کنید. پیازهایی که به صورت خلالی خرد کرده‌اید را به تابه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا کاراملی شوند.

پخت برنج

بعد از این، برنج خیسانده شده را با ۴ پیمانه آب در یک قابلمه مناسب بریزید و بگذارید آب به جوش بیاید. سپس یک قاشق چایخوری نمک و ماش پخته شده را به آن اضافه کنید.

افزودن ادویه

حالا نصف قاشق چایخوری زردچوبه و یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه به قابلمه اضافه کنید و همه مواد را مخلوط کنید. دو سوم پیاز داغ را نیز به قابلمه اضافه کنید و با بقیه مواد ترکیب کنید.

سرو

در این مرحله، حرارت زیر قابلمه را کم کنید و اجازه بدهید آش به آرامی بپزد. وقتی آش آماده شد، آن را در ظرف سرو بریزید و با پیاز داغ و سیر داغ تزئین کنید و داغ سرو کنید.