آموزش شیرینی تاتلی شانه

شیرینی تاتلی شانه یکی از شیرینی های خوشمزه و پرطرفدار ترکیه است و شباهت زیادی به شیرینی تاتلی بابا دارد. این شیرینی همچنین مانند باقلوا و رز شربتی، شربتی دارد که آن را خوشمزه‌ تر می‌کند و به همین دلیل طبع گرمی دارد. نکته جالب این است که برای شکل دادن به این شیرینی، از شانه استفاده می‌شود؛ به گونه‌ای که روی آن شیارهایی ایجاد می‌شود. برای تهیه این شیرینی نیاز به یک شانه تمیز داریم. البته باید توجه کنیم که شکل دادن به شیرینی‌ها کمی زمان می‌برد و نیاز به دقت دارد تا ظاهر زیبایی پیدا کنند. برای یادگیری مرحله به مرحله تهیه شیرینی تاتلی شانه، می‌توانید ادامه مطلب را در سایت آموزشی رضیم مشاهده کنید.

مواد لازم شیرینی تاتلی شانه
آب ۴ لیوان
شکر ۴ لیوان
آب لیمو ۶ تا ۷ قطره
مواد لازم برای خمیر
مارگارین که به دمای اتاق رسیده ۱۵۰ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
پودر نارگیل ۱ قاشق غذا خوری
ایرمیک ۱ قاشق غذا خوری
ماست ۲ قاشق غذا خوری
پودر شکر ۲ قاشق غذا خوری
بکینگ پودر ۱ پاکت ۱۰ گرمی
وانیل ۱ پاکت ۵ گرمی
آرد به میزان لازم (تقریبا ۲ تا ۳.۵ لیوان)
مواد میانی
گردوی ریز خرد شده به میزان لازم

آموزش شیرینی تاتلی شانه

مرحله اول

برای تهیه شیرینی تاتلی شانه به روش ترکیه ای، ابتدا نیاز به آماده کردن شربت بار داریم. برای این کار، شکر و آب را داخل یک قابلمه می‌ریزیم و آن را روی حرارت قرار می‌دهیم. با هم زدن مخلوط، شکر در آب حل می‌شود و ما شربت خوشمزه‌ای داریم.

به جوش آمد ۱۵ دقیقه بعد آبلیمو را اضافه می‌ کنیم.

مرحله دوم

سپس به مدت ۵ دقیقه دیگر می‌ جوشانیم. سپس شربت آماده شده را از روی حرارت بر می‌داریم و کنار می‌گذاریم تا خنک شود. برای تهیه خمیر، به جز آرد، همه مواد را داخل یک کاسه می‌ریزیم و خوب با هم مخلوط می‌کنیم.

مرحله سوم

در این مرحله آرد را به آرامی و کم کم اضافه می کنیم تا خمیری نرم و یکدست به دست بیاید. یادتان باشد که خمیر باید نرم باشد، ولی نباید به دست بچسبد. از خمیر به اندازه گردو بر می‌داریم.

مرحله چهارم

سپس آن را روی دندانه‌های شانه شکل می‌دهیم. بعد از آن کمی گردو خرد شده روی خمیر می‌ریزیم و می‌توانیم به جای گردو از بادام برای تزیین استفاده کنیم. همچنین می‌توانیم به جای بادام، فندق یا پسته هم بگذاریم.

مرحله پنجم

فر را از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم می‌کنیم. کف سینی فر را با کاغذ روغنی می‌پوشانیم. خمیرها را در سینی فر قرار می‌دهیم و درون فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد می‌گذاریم تا زمانی که شیرینی‌ها طلایی شوند.

مرحله ششم

در مرحله پایانی به محض اینکه تاتلی را از فر خارج کردیم، شربت خنک شده را روی آن می‌ریزیم و بعد از ریختن شربت می‌توانیم روی شیرینی را با پودر پسته یا پودر نارگیل تزئین کنیم. سپس در ظرف مورد نظر سرو می‌کنیم.