“`html
آموزش شیرینی گردویی
شیرینی گردویی یکی از شیرینیهای خوشمزه و مخصوص ایرانی است که معمولاً در مراسمهای خاص درست میشود. این شیرینی به خاطر اینکه گردو جزء اصلی آن است، کمی گرانتر محسوب میشود. برای دیدن آموزش شیرینیپزی کامل و گام به گام طرز تهیه شیرینی گردویی با رضیم همراه باشید.
مواد لازم شیرینی گردویی | |
سفیده تخممرغ | ۱۸۰ گرم |
گردو | ۲۰۰ گرم |
پودر قند | ۴۰۰ گرم |
کیک اسفنجی ساده | ۲۰۰ گرم |
پودر کاکائو | ۲ قاشق غذاخوری |
روغن مایع | ۴ قاشق غذاخوری |
سرکه سفید | ۲ قاشق غذاخوری |
آموزش شیرینی گردویی
مرحله اول
نخست، نیمی از سفیده تخممرغ را به همراه گردو، پودر قند و کیک اسفنجی خرد شده داخل مخلوطکن یا غذاساز میریزیم و به مدت یک دقیقه مخلوط میکنیم تا کاملاً یکدست شود. پس از یک دقیقه، باقیمانده سفیده تخممرغ را اضافه میکنیم.
مرحله دوم
حالا مواد را به اندازهای میکس میکنیم که مایهای نرم و چسبناک به وجود بیاید. سپس مواد را به یک تابه مناسب منتقل میکنیم و به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت کم به صورت رفت و برگشتی (مثل حلیم گندم نذری) با یک قاشق چوبی هم میزنیم.
مرحله سوم
وقتی که پودر قند حل شد و مواد کمی روان شدند، پودر کاکائو و یک قاشق غذاخوری روغن مایع اضافه میکنیم و به طور مداوم هم میزنیم تا مایه کم کم غلیظ تر شود. پس از ۲۰ دقیقه که مایه را هم زدیم، حرارت زیر را خاموش میکنیم.
مرحله چهارم
الان بلافاصله باقیمانده روغن مایع و سرکه سفید را اضافه میکنیم. سپس مایه شیرینی را داخل یک ظرف در بسته میریزیم و صبر میکنیم تا کاملاً خنک شود و از حرارت بیفتد. پس از خنک شدن مواد، آن را با قاشق کمی مخلوط میکنیم تا یکدست شود.
مرحله پنجم
در این مرحله مایه شیرینی را داخل قیف میریزیم و روی یک سینی فر که از کاغذ روغنی پوشانده شده، شیرینیها را با اندازه دلخواه و کمی فاصله قیف میزنیم و سر شیرینیها را با انگشتی که کمی خیس کردهایم، صاف میکنیم.
مرحله ششم
فر را باید ۲۰ دقیقه قبل با حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن کنیم تا کاملاً گرم شود. سپس شیرینیها را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر قرار میدهیم تا بپزند. پس از پخت، صبر میکنیم تا شیرینیها خنک شوند و سپس آنها را در ظرف مورد نظر خود میچینیم.
نکات آموزش شیرینی گردویی
شیرینی گردویی در توستر
۱۵ دقیقه قبل توستر یا فر برقی را با حرارت ۱۵۵ درجه روشن کنید.
“`
ابتدا باید فر را روی حرارت ۱۷۰ درجه سانتیگراد روشن کنیم تا به خوبی گرم شود. سپس یک کاسه آب جوش را در فر قرار میدهیم تا شیرینیها از خشک شدن جلوگیری شود. شیرینیها را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در توستر قرار میدهیم تا به خوبی بپزند.
شیرینی گردویی بدون فر
در یک قابلمه بزرگ، یک سهپایه فلزی قرار میدهیم و با دمکنی درب قابلمه را میپوشانیم تا حرارت داخل قابلمه حفظ شود. سپس یک شعلهپخشکن زیر قابلمه میگذاریم و اجازه میدهیم به مدت ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم گرم شود.
حالا شیرینیها را داخل یک سینی کوچک یا قالب کیک که با کاغذ روغنی پوشاندهایم میریزیم و آن را در قابلمه میگذاریم. پخت شیرینیها حدود ۲۰ دقیقه طول میکشد. برای اینکه روی شیرینیها طلایی شود، باید آنها را به همراه کاغذ روغنی بر روی سهپایه فلزی برگردانیم و اجازه دهیم ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر داخل قابلمه بمانند.
شیرینی لطیفه گردویی
شیرینی گردویی انواع و مدلهای مختلفی دارد و یکی از محبوبترین آنها، شیرینی لطیفه گردویی است که بهراحتی و سریع آماده میشود. این شیرینی خوشمزه برای پذیرایی بسیار مناسب است و با کمک آموزش زیر میتوانید آن را درست کنید.