آموزش شیله عدس
شیله عدس یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی تبریز است که به روشهای مختلف تهیه میشود. اگر میخواهید دستور پخت این غذای لذیذ را به صورت کامل و مرحله به مرحله یاد بگیرید، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
عدس | ۱ پیمانه |
بلغور گندم | ½ پیمانه |
برنج | ½ پیمانه |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
گوجه فرنگی | ۴ عدد |
تره | ۱ دسته متوسط |
پیازچه | ۴ ساقه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
آموزش شیله عدس
مرحله اول
برای درست کردن شیله عدس خوشمزه، در ابتدا برنج و بلغور گندم را در یک ظرف بریزید و اجازه دهید به مدت ۲ ساعت خیس بخورد. جداگانه عدس را نیز در یک کاسه آب بریزید تا خیس بخورد.
مرحله دوم
در این مرحله، پیازها را به صورت ریز خرد کرده و با کمی روغن در یک قابلمه مناسب بریزید. وقتی پیازها نرم و شفاف شدند، کمی فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید و به آرامی تفت دهید.
مرحله سوم
حالا عدس را آبکش کنید و به همراه ۳ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید. برای طعم بهتر، میتوانید یک عدد استاک مرغ یا گوشت هم به قابلمه اضافه کنید. حرارت را کم کنید و بگذارید عدس نیم پز شود.
مرحله چهارم
وقتی عدس نیم پز شد، برنج و بلغور گندم را آبکش کرده و به قابلمه اضافه کنید. بعد از اضافه کردن برنج و بلغور، غذا را به آرامی هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله پنجم
خود را آماده کنید تا برنج کاملاً پخته و نرم شود. سپس پوست گوجه فرنگیها را بگیرید و آنها را رنده کنید. پیازچه و تره را هم به صورت ریز خرد کرده و به مواد اضافه کنید.
مرحله ششم
در این مرحله نمک را به مقدار مناسب به غذا اضافه کنید و بگذارید که آب اضافی آن کم شود. در نهایت، وقتی شیله عدس به غلظت دلخواه رسید، آن را در ظرف مورد نظر بریزید و با پیازچه تزئین کرده و سرو کنید.