“`html
آموزش عدس پلو با خرما
عدس پلو با خرما یکی از غذاهای خوشمزه و ایرانی است که به شیوههای مختلفی درست میشود. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله این غذا، میتوانید در ادامه با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۳ پیمانه |
عدس پخته | ۳۵۰ گرم |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
سیر | ۳ حبه |
پیاز | ۱ عدد |
ادویه پلویی | ۱ قاشق چای خوری |
دارچین | ۱ قاشق چای خوری |
کشمش | نصف پیمانه |
پودر زنجبیل و پودر سیر | به مقدار لازم |
زعفران دم کرده و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
نمک، روغن و خرما | به مقدار دلخواه |
آموزش عدس پلو با خرما
مرحله اول
برای شروع، عدس را با کمی آب بپزید و کنار بگذارید. برنج را بشویید و آن را با کمی نمک و آب در کاسه بریزید تا یک ساعت خیس بخورد. سپس برنج را داخل یک قابلمه بریزید.
مرحله دوم
حالا به اندازه یک بند انگشت روی برنج آب بریزید و با کمی نمک و روغن روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و برنج پخته شود. وقتی آب برنج کشیده شد، عدس پخته شده را که آبکش کردهاید به آن اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.
مرحله سوم
پیاز را بشویید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. یک تابه را با کمی روغن روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس پیاز را به آن اضافه کنید و بگذارید تا سبک و طلایی شود. سیر را ریز کنید یا رنده کنید و به پیازها اضافه کنید.
مرحله چهارم
اکنون کمی تفت دهید، سپس ادویههایی مانند ادویه پلویی، پودر سیر، پودر زنجبیل و فلفل سیاه را اضافه کرده و با پیاز تفت دهید. در این مرحله، گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و هم بزنید تا گوشت خوب سرخ شود و تغییر رنگ دهد.
مرحله پنجم
هنگامی که گوشت خوب سرخ شد، پودر دارچین و کشمش را به آن اضافه کنید. نیازی نیست که کشمش زیاد سرخ شود، فقط در حد چند بار همزدن کافی است. کف یک قابلمه دیگر کمی روغن بریزید و سیبزمینی…
“““html
ورقه شده را کف آن قرار می دهیم.
مرحله ششم
مخلوط برنج و عدس را به دو بخش مساوی تقسیم می کنیم. یک بخش از برنج را روی سیبزمینیها میریزیم. سپس مواد گوشتی را روی برنج میگذاریم و در نهایت باقیمانده برنج را روی آن اضافه میکنیم و کمی آن را فشرده میکنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله درب قابلمه را با دمکنی میپوشانیم. سپس قابلمه را روی شعله پخشکن قرار داده و حدود ۴۵ دقیقه صبر میکنیم تا برنج بخارپز شود. وقتی برنج به خوبی بخارپز شد، مقداری زعفران به آن اضافه میکنیم.
مرحله هشتم
حالا یک تابه را با کمی روغن و کره روی حرارت میگذاریم تا داغ شود. سپس خرماها را بهصورت درسته یا بدون هسته در کره و روغن تفت میدهیم. در پایان، عدسپلو را در یک دیس میکشیم و روی آن را با خرماهای تفت داده شده تزیین میکنیم.