آموزش عدس پلو گیلانی

عدس پلو گیلانی یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی استان گیلان است که معمولاً با طعمی ترش سرو می‌شود. اگر مایل به یادگیری طرز تهیه این غذای خوشمزه هستید، در ادامه با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۳ نفر
عدس ۱ و نیم پیمانه
پیاز ۳ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
آب نارنج یا آبلیمو ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
برنج ۳ پیمانه
زعفران دم کرده به مقدار کافی
گوشت ۲۵۰ گرم
آرد سوخاری ۳ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه، نمک و سماق به مقدار کافی

آموزش عدس پلو گیلانی

مرحله اول

برای شروع تهیه عدس پلو گیلانی، ابتدا گوشت را به قطعات کوچک ببرید. سپس آن را داخل چرخ گوشت بریزید و چرخ کنید تا به شکل خوب و نرمی درآید. حالا یک قابلمه مناسب بردارید.

مرحله دوم

حالا عدس را خوب بشویید و سپس در قابلمه بریزید. قابلمه را تا نیمه از آب پر کنید و کمی نمک هم به آن اضافه کنید. بعد آن را روی حرارت بگذارید تا عدس‌ها خوب بپزند.

مرحله سوم

پس از اینکه ۴۰ دقیقه گذشت و عدس‌ها پخته شدند، آن را آبکش کنید تا آب اضافی‌اش برود. سپس برنج را همراه با کمی نمک در یک کاسه بریزید و آب اضافه کنید تا خیسانده شود.

مرحله چهارم

بعد از ۱۵ دقیقه، برنج را آبکش کنید. سپس در یک قابلمه جداگانه، برنج را همراه با یک قاشق چایخوری نمک بریزید و ۴ پیمانه آب به آن اضافه کنید. روی حرارت بگذارید تا آب بجوشد.

مرحله پنجم

اجازه دهید برنج به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه در آب جوش بماند. در این زمان، پیازها را پوست کنده و به صورت ریز خرد کنید. سپس یک تابه را روی حرارت بگذارید و مقداری روغن داخل آن بریزید.

مرحله ششم

پیازها را در تابه بریزید و تفت دهید تا نرم و طلایی شوند…

“““html

ابتدا باید پیاز را خرد کنیم تا کاملاً نرم و شفاف شود. سپس رب گوجه‌فرنگی را داخل تابه می‌ریزیم و بلافاصله فلفل سیاه و آب نارنج یا آبلیمو را به آن اضافه می‌کنیم. بعد از آن همه مواد را کمی تفت می‌دهیم تا رب کاملاً سرخ و خوش‌عطر شود.

مرحله هفتم

بعد از این، عدس پخته شده را به مخلوط اضافه می‌کنیم و همه مواد را به خوبی ترکیب می‌کنیم. سپس فوت کنیم و از روی حرارت برمی‌داریم. وقتی برنج به نیم‌پز رسید، آن را آبکشی می‌کنیم تا آب اضافی‌اش خارج شود. سپس یک پیاز را به شکل ریز رنده می‌کنیم.

مرحله هشتم

حالا باید آب پیاز رنده‌شده را بگیریم و به گوشت چرخ‌کرده اضافه کنیم. در ادامه نمک، فلفل سیاه، سماق و آرد سوخاری را نیز به گوشت چرخ‌کرده اضافه کرده و همه مواد را به خوبی ورز می‌دهیم تا خوب مخلوط و یکدست شوند.

مرحله نهم

در این مرحله، روی مخلوط گوشت چرخ‌کرده را با سلفون می‌پوشانیم و آن را به یخچال می‌فرستیم. سپس یک قابلمه مناسب انتخاب کرده و مقداری روغن درون آن می‌ریزیم و نان را به عنوان ته‌دیگ در کف قابلمه قرار می‌دهیم.

مرحله دهم

حال مقداری از برنج و مقداری از مخلوط عدس را به صورت لایه‌به‌لایه داخل قابلمه می‌ریزیم. در لایه آخر، برنج را می‌ریزیم و زعفران دم‌کرده را به آرامی روی آن پخش می‌کنیم. بعد درب قابلمه را می‌پوشانیم و روی آن دم‌کنی قرار می‌دهیم.

مرحله یازدهم

در این مرحله، شعله را روشن کرده و شعله‌پخش‌کن را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم و قابلمه را روی شعله‌پخش‌کن می‌گذاریم. اجازه می‌دهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه خوب دم بکشد.

مرحله دوازدهم

حالا مخلوط گوشت چرخ‌کرده را از یخچال بیرون می‌آوریم و دوباره آن را ورز می‌دهیم. سپس یک تابه مناسب را روی حرارت ملایم قرار داده و مقداری روغن درون آن می‌ریزیم و منتظر می‌مانیم تا روغن خوب گرم شود.

مرحله سیزدهم

در این مرحله، مقداری از گوشت چرخ‌کرده به اندازه یک فندق برمی‌داریم و آن را به شکل توپ درست می‌کنیم. سپس این گوشت‌های قلقلی را درون تابه قرار داده و کاملاً سرخ می‌کنیم، سپس روی یک دستمال حوله‌ای می‌گذاریم تا روغن اضافی‌اش گرفته شود.

مرحله چهاردهم

در نهایت، به گوشت‌ها اجازه می‌دهیم روغن اضافی کشیده شود. بعد از گذشت ۴۵ دقیقه، عدس‌پلو را در ظرف مناسب می‌کشیم و گوشت‌های قلقلی را روی آن می‌گذاریم. این غذا را با ترشی سرو می‌کنیم. نوش جان!