آموزش فطیر مغز دار سراب

نان‌های بزرگ و خوشمزه یکی از محبوب‌ترین انواع نان‌ها هستند. بعضی از نان‌ها را با مواد مختلف پر می‌کنند. نان فطیر مغزدار سراب یکی از این نان‌ها است که با استفاده از مخمر درست می‌شود. این نان دارای مغز است و مغز آن از آرد و زردچوبه تفت داده شده تهیه شده که این موضوع آن را بسیار مقوی و سالم می‌کند. این نان در فر پخته می‌شود و می‌توان به‌تنهایی یا با پنیر به عنوان صبحانه یا عصرانه سرو کرد. برای دیدن آموزش پخت فطیر مغزدار سراب، ادامه مطالب را در سایت رضیم دنبال کنید.

مواد لازم فطیر مغز دار سراب
آب ولرم نصف پیمانه
خمیر مایه ۱ قاشق چای خوری
شکر ۱ قاشق چای خوری
شیر ولرم نصف پیمانه
روغن یک چهارم پیمانه
تخم مرغ ۱ عدد
زردچوبه یک چهارم قاشق چای خوری
آرد بربری حدود ۳ پیمانه
نمک یک چهارم قاشق چای خوری
مواد میانی
روغن نصف پیمانه سر خالی
زردچوبه ۱ قاشق سوپ خوری
آرد ۱ پیمانه
شکر دو سوم پیمانه
مواد لازم برای رومال
زرده تخم مرغ ۱ عدد
شیر ۱ قاشق غذا خوری

آموزش فطیر مغز دار سراب

“““html

مرحله اول

برای درست کردن فطیر خوشمزه سراب، اول از همه آب، شکر و خمیر مایه را با هم قاطی می‌کنیم. بعد در ظرف را می‌پوشانیم و ۵ دقیقه به آن زمان می‌دهیم تا عمل بیاید. سپس شیر، روغن، تخم مرغ و زردچوبه را به مخلوط خمیر مایه اضافه کرده و خوب هم می‌زنیم.

مرحله دوم

حالا کم کم آرد و نمک را به مخلوط اضافه می‌کنیم تا جایی که خمیر جمع شده و کاملاً یکدست شود. سپس آن را ورز داده تا نرم و به دست نچسبد. خمیر را درون یک کاسه می‌گذاریم و روی آن را با سلفون می‌پوشانیم.

آموزش فطیر مغز دار سراب

کمی حدود یک یا دو ساعت به خمیر استراحت می‌دهیم تا حجم آن دو برابر شود. در این مدت، مواد داخل فطیر را آماده می‌کنیم. یک تابه برداشته و مقداری روغن در آن می‌ریزیم و روی حرارت ملایم می‌گذاریم تا گرم شود. زردچوبه را به روغن اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم.

مرحله چهارم

حالا آرد را اضافه کرده و حدود ۱۰ دقیقه تفت می‌دهیم تا آرد خام نماند. در پایان، شکر را به مخلوط اضافه کرده و چند دقیقه دیگر تفت می‌دهیم تا شکر حل شود. سپس از روی حرارت برمی‌داریم تا خنک شود. وقتی خمیر استراحت کرد، پف آن را با دست گرفته و به آرامی فشار می‌دهیم.

مرحله پنجم

خمیر را به دو قسمت تقسیم کرده و هر قسمت را چانه می‌کنیم و ۱۰ دقیقه دیگر به آن استراحت می‌دهیم. سپس خمیر را با دست باز می‌کنیم. طوری که وسط خمیر کمی ضخیم‌تر باشد. بعد نصف مواد میانی را در وسط خمیر قرار می‌دهیم و خمیر را جمع می‌کنیم.

آموزش فطیر مغز دار سراب

حالا خمیر را به قطر ۲۰ سانت باز می‌کنیم. یک سینی فر برمی‌داریم و کف آن کاغذ روغنی می‌گذاریم. خمیر را روی کاغذ روغنی قرار می‌دهیم و با یک قالب نان، روی آن طرح می‌زنیم. می‌توانیم از هر چیزی برای طرح زدن استفاده کنیم.

مرحله هفتم

البته باید نوک تیز نباشد تا به نان آسیب نرساند. حالا برای خمیر دوم هم همین کار را انجام می‌دهیم و آن را روی سینی فر قرار می‌دهیم. یک کاسه برمی‌داریم و زرده تخم‌مرغ و شیر را با هم مخلوط می‌کنیم. سپس با این مخلوط، روی نان را رومال می‌زنیم.

مرحله هشتم

فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد گرم می‌کنیم. نان‌ها را درون فر گذاشته و به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه می‌گذاریم تا بپزد تا وقتی که نان طلایی شود. سپس سینی فر را از فر خارج کرده و نان را روی توری می‌گذاریم و روی آن را با یک دستمال می‌پوشانیم تا خنک شود.