آموزش فلافل

فلافل یکی از غذاهای خوشمزه عربی است که در سراسر جهان به عنوان یک غذای بین المللی شناخته می‌شود. این غذا به چند دلیل محبوب است: سرعت پخت بالا، قیمت ارزان و گیاهی بودن آن. به همین خاطر، روش‌های مختلفی برای تهیه فلافل وجود دارد. برای مثال، افرادی که می‌خواهند فلافل کمتری کالری مصرف کنند، می‌توانند آن را به جای سرخ کردن در روغن زیاد، در فر بپزند. برای آشنایی با آموزش کامل و مرحله‌ای فلافل، در ادامه با سایت رضیم همراه باشید.

برای تهیه فلافل خوشمزه، باید نخود را چند ساعت خیس کنید و سپس آن را با جعفری، پیاز، سیر و ادویه‌ها با هم مخلوط کنید. بعد از اینکه آب لیمو، نمک و فلفل را اضافه کردید، بگذارید مخلوط کمی استراحت کند و سپس آن را در روغن سرخ کنید. فلافل‌های سرخ‌شده را می‌توان با نان باگت و سبزیجات تازه سرو کرد.

مواد لازم برای ۴ نفر مقدار مواد
نخود ۳۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد متوسط
تخم گشنیز ۱ قاشق چایخوری
پودر زیره سبز یا سیاه ۱ قاشق چایخوری
سیر ۳ حبه
جعفری ۵۰ گرم
سیب زمینی ۱ عدد کوچک
لیمو ترش ۱ عدد متوسط
زردچوبه و روغن به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
ادویه فلافل ۱ قاشق چایخوری

آموزش فلافل مرحله به مرحله

مرحله ۱: خیساندن نخودها و اهمیت زمان

برای تهیه فلافل خوشمزه، اولین کار شما خیساندن نخودهاست. هر چه این زمان بیشتر باشد، در پایان فلافل بهتری خواهید داشت. حداقل ۶ ساعت باید نخودها را خیس کنید. در فلافل‌های معروف معمولاً نخود را بین ۲۴ تا ۷۲ ساعت می‌خیسانند تا کاملاً نرم شود.

مرحله ۲: تأثیر…

“““html

خیساندن بر نفخ نخود

خیساندن نخودها نه تنها باعث نرم شدن آنها می‌شود، بلکه کمک می‌کند تا نفخ‌شان هم کم شود. برای تهیه مایه فلافل خیلی کار سختی نیست؛ کافیست بعد از اینکه نخودها خوب خیسانده شدند، آنها را با سایر مواد مخلوط کنیم.

مرحله ۳: تهیه مایه فلافل و مواد اولیه لازم

برای این کار، نخود خیسانده شده را با جعفری، سیر، پیاز، پودر تخم گشنیز، سیب‌زمینی و زیره داخل میکسر یا چرخ گوشت بریزید تا مایه فلافل به شکل یکدست درست شود. افزودن جعفری به مایه فلافل اختیاری است.

نکته ۱: استفاده از چرخ گوشت

اما اگر می‌خواهید فلافل خوشمزه‌تر و زیباتر باشد، بهتر است از این سبزی معطر استفاده کنید. آشپزها به شما پیشنهاد می‌دهند که برای تهیه مایه فلافل از چرخ گوشت استفاده کنید چون میکسر یا مخلوط‌کن ممکن است مواد را زیادی له کند.

مرحله ۴: افزودن طعم‌دهنده‌ها به مایه

پوره کردن نخود ممکن است باعث شود فلافل هنگام سرخ کردن از هم باز شود، اما وقتی مایه فلافل چرخ شود، به طور کامل له نمی‌شود. پس از اینکه مایه فلافل را چرخ یا میکس کردید، آب لیمو ترش را بگیرید و با توری صاف کنید.

مرحله ۵: ورز دادن مایه فلافل

سپس آب لیمو صاف شده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه، ادویه مخصوص فلافل و زردچوبه به مایه فلافل اضافه کنید. در این مرحله، بعد از افزودن طعم‌دهنده‌ها، یک بار دیگر مایه فلافل را چرخ یا میکس کنید.

مرحله ۶: نکات درباره نگهداری مایه فلافل

پس از چرخ کردن یا میکس کردن مجدد، مایه فلافل را حدود ۵ دقیقه مثل مایه کباب کوبیده با دست ورز دهید تا کاملاً منسجم و یکدست شود (مایه فلافل باید کمی شُل باشد و نباید خیلی سفت باشد).

مرحله ۷: زمان مناسب برای قرار دادن مایه در یخچال

یک نکته مهم در این مرحله این است که اگر مایه فلافل شما زیاد است، می‌توانید آن را داخل کیسه فریزر بگذارید و در فریزر بگذارید تا در زمان دلخواه استفاده کنید. بهتر است بعد از آماده شدن مایه فلافل، آن را حدود یک تا دو ساعت در یخچال قرار دهید تا منسجم‌تر شود.

مرحله ۸: آماده‌سازی ظرف و روغن برای سرخ کردن

البته اگر زمان کافی برای این کار ندارید، می‌توانید مستقیماً در همین مرحله فلافل‌ها را سرخ کنید. یک ظرف گود مانند شیر داغ‌کن را روی حرارت بسیار ملایم قرار داده و روغن را به حدی بریزید که فلافل‌ها در روغن شناور باشند.

مرحله ۹: قالب زدن و سرخ کردن فلافل

یک نکته مهم برای سرخ کردن فلافل این است که فلافل را مانند کتلت در روغن کم سرخ نکنید. در این مرحله، قالب فلافل‌زن را از مایه فلافل پر کنید و با پشت قاشق مایه را خوب فشار دهید تا هنگام سرخ کردن از هم باز نشود.

نکته ۲: ملاحظاتی هنگام سرخ کردن

به اندازه‌ای که جا می‌شود، فلافل قالب بزنید و داخل روغن بریزید و بگذارید آرام پخته شوند. یکی از نکات مهم هنگام سرخ کردن فلافل حرارت زیر ظرف است؛ اگر حرارت را زیاد کنید تا فلافل‌ها سریع‌تر بپزند، روغن خیلی سریع می‌سوزد و سیاه می‌شود.

مرحله ۱۰: گرفتن روغن اضافی فلافل‌ها

در این حال، اطراف فلافل‌های شما سرخ می‌شود و داخل‌شان خام باقی می‌ماند. بنابراین در سرخ کردن فلافل‌ها، هیچ‌گاه عجله نکنید. بعد از اینکه فلافل‌ها سرخ شدند، آنها را روی توری فلزی یا دستمال حوله‌ای قرار دهید تا روغن اضافی‌شان گرفته شود.

مرحله ۱۱: سرو فلافل

پس از اینکه روغن اضافی فلافل‌ها خارج شد، آنها را در ظرف مورد نظر چیده و به همراه نان باگت، گوجه‌فرنگی، خیارشور و کاهوی خرد شده سرو کنید. در کنار فلافل می‌توانید از سس انبه یا سس کچاپ استفاده کنید.

“`

نکاتی برای بهتر شدن فلافل

فلافل ساندویچی و بازاری

اگر می‌خواهید فلافل شما مانند آنهایی باشد که در ساندویچی‌ها یا بازارها پیدا می‌شود، چند نکته کوچک ولی مفید وجود دارد. اول، راز خوشمزه‌تر شدن فلافل‌ها استفاده از پیاز زیاد و کمی سیب‌زمینی همراه با ادویه‌های مخصوص فلافل، زیره و تخم گشنیز است.

دوم، ساندویچی‌ها ابتدا مواد فلافل را با چرخ درشت یک بار چرخ می‌کنند، بعد ادویه‌ها را اضافه می‌کنند و سپس یک بار دیگر با چرخ ریز چرخ می‌کنند. اینکار باعث می‌شود که نخود فلافل نرم شود ولی کامل له نشود. همانطور که گفتیم، اگر مایه فلافل به طور کامل پوره شود، ممکن است هنگام سرخ کردن باز شود.

ادویه مخصوص فلافل

فلافل با ادویه‌های مختلف تهیه می‌شود و هر آشپز از فرمول خاص خود برای طعم‌دهی به فلافل استفاده می‌کند. ما توصیه می‌کنیم ترکیبی از فلفل سیاه، نعناع خشک، ریحان خشک، مرزه خشک، ترخان خشک و پودر گل سرخ استفاده شود.

پوک و پفکی شدن فلافل

یکی از دلایل اینکه فلافل بعضی ساندویچی‌ها پوک و پفکی می‌شود این است که به مایه فلافل جوش شیرین یا پکینگ پودر اضافه می‌کنند. این کار باعث تر شدن بیش از حد فلافل‌ها می‌شود. جوش شیرین ضررهایی برای بدن دارد و توصیه نمی‌شود استفاده شود، اما می‌توانید برای پفکی شدن فلافل، کمی پکینگ پودر به مایه فلافل اضافه کنید.

فلافل کنجدی

اگر می‌خواهید فلافل‌های شما کنجدی شود، می‌توانید مقداری کنجد سفید به مایه فلافل اضافه کنید. همچنین می‌توانید هنگامی که فلافل‌ها را سرخ می‌کنید، آن‌ها را در ظرف کنجد بغلتانید و سپس در روغن سرخ کنید.

فلافل با گوشت چرخ کرده

اگر دوست دارید فلافل را با گوشت چرخ کرده درست کنید، می‌توانید حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم گوشت چرخ کرده به مواد اضافه کنید. مراحل پخت و آماده‌سازی همچنان مانند قبل خواهد بود، اما فلافل‌ها باید کمی بیشتری در روغن بمانند تا گوشت خوب پخته شود.

فلافل در فر

اگر می‌خواهید فلافل بدون سرخ کردن و کم کالری درست کنید، می‌توانید از فر برای پخت آن استفاده کنید. برای یادگیری روش تهیه فلافل کم کالری و رژیمی در فر، به مطالب زیر مراجعه کنید.

سس مخصوص فلافل

فلافل معمولاً به همراه سس کچاپ تند یا سس انبه سرو می‌شود. همچنین برخی ساندویچ‌ها نوعی سس سفید خانگی هم کنار فلافل قرار می‌دهند. برای تهیه سس‌های کچاپ و انبه در خانه می‌توانید از آموزش‌های موجود استفاده کنید.