“`html
آموزش قاطی پلو
قاطی پلو یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که با مواد مختلف تهیه میشود. اگر به یادگیری پخت این غذا علاقه دارید، با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
برنج | ۲ پیمانه |
گوشت چرخ کرده | ۲۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
هویج | ۱ عدد بزرگ |
فلفل دلمهای | ½ فلفل |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
شوید خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت قاطی پلو
مرحله اول
برای شروع، هویج را به صورت خلالی برش میزنیم و با کمی روغن در یک تابه مناسب تفت میدهیم تا هویجها سرخ شوند. سپس آنها را از تابه خارج کرده و کنار میگذاریم.
مرحله دوم
در این مرحله، پیاز را به صورت نگینی یا خلالی خرد کرده و به تابه اضافه میکنیم. پیاز را خوب تفت میدهیم تا نرم شود، سپس گوشت چرخ کرده را اضافه میکنیم و چند دقیقه تفت میدهیم تا رنگ آن تغییر کند.
مرحله سوم
حالا فلفل دلمهای را به قطعات ریز خرد کرده و به تابه اضافه میکنیم. وقتی فلفل نرم شد، هویجهای سرخ شده، کمی زردچوبه و فلفل سیاه را به مواد اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا همه چیز با هم مخلوط شود.
مرحله چهارم
در این مرحله زعفران دم کرده، مقداری نمک و نصف استکان آب را اضافه میکنیم و مواد را خوب تفت میدهیم تا یکدست شوند. سپس درب تابه را میگذاریم و اجازه میدهیم گوشت با حرارت کم به مدت ۴۵ دقیقه بپزد.
مرحله پنجم
در این حین، بهتر است هر چند دقیقه یک بار مواد را هم بزنیم تا نسوزند. سپس یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر میکنیم و روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب به جوش بیاید.
مرحله ششم
وقتی آب جوش آمد، یک قاشق غذاخوری روغن و یک قاشق چایخوری نمک به آن اضافه میکنیم. بعد برنجی که از قبل با آب ولرم و کمی نمک خیساندهایم را به آب جوش میزنیم.
مرحله هفتم
برای پخت اولیه برنج به حدود ۷ تا ۱۰ دقیقه زمان نیاز داریم. بعد از این مدت، وقتی دانههای برنج نرم شد و مغزشان هنوز کمی سفت بود،…
“““html
ابتدا برنج را آبکشی میکنیم. سپس در یک قابلمه مناسب کمی روغن اضافه میکنیم و آن را روی حرارت قرار میدهیم.
مرحله هشتم
وقتی روغن داغ شد، میتوانیم به دلخواه از نان لواش یا سیبزمینی برشزده برای تهدیگ استفاده کنیم. سپس روی تهدیگ را با برنج پر میکنیم و مقداری شوید خشک به شکل پراکنده روی برنج میپاشیم.
مرحله نهم
به همین ترتیب برنج و شوید خشک را به صورت لایهای در قابلمه میریزیم. لایه آخر را فقط با برنج پر میکنیم و درب قابلمه را میگذاریم. بعد از آن حرارت را کم کرده و اجازه میدهیم برنج دم بکشد.
مرحله دهم
برای دم کشیدن برنج به حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان احتیاج داریم. وقتی برنج آماده شد، آن را در یک دیس میریزیم و میتوانیم مخلوط گوشت چرخکرده و هویج را به دلخواه روی برنج بریزیم یا با هم مخلوط کرده و سرو کنیم.