آموزش قلیه قجر
قلیه قجر یکی از غذاهای خوشمزه و قدیمی ایرانی است که به ویژه در مهمانیها سرو میشود. برای یادگیری روش تهیه کامل و مرحله به مرحله قلیه قجر، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت چرخ کرده | ۵۰۰ گرم |
چغندر | ۱ پیمانه |
هویج | ۱ پیمانه |
پیاز | ۲ عدد |
باقلا | ½ پیمانه |
رب انار | ۲ قاشق غذاخوری |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
نعناع خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
سیر داغ | ۱ قاشق مرباخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
آموزش قلیه قجر
مرحله اول
برای درست کردن قلیه قجر اول چغندر و هویج را پوست کنده و به صورت نگینی بزرگ خرد میکنیم. سپس این دو را همراه با ۲ لیوان آب در یک قابلمه مناسب میریزیم و روی حرارت میگذاریم.
مرحله دوم
در این مرحله یکی از پیازها را رنده کرده و آب اضافی آن را میگیریم. بعد پیاز رنده شده را با گوشت چرخ کرده و کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در یک کاسه مخلوط میکنیم.
مرحله سوم
حالا مخلوط گوشت را به شکل کوفتههای کوچک به اندازه گردو در میآوریم. یک تابه مناسب را روی حرارت قرار داده و کمی روغن میریزیم، سپس کوفتهها را اضافه کرده و سرخ میکنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله یک قابلمه آب روی حرارت میگذاریم و منتظر میمانیم تا آب جوش بیاید. وقتی آب جوش آمد، ۱ قاشق نمک اضافه کرده و با هم مخلوط میکنیم. بعد باقلا را به آب جوش اضافه کرده و اجازه میدهیم به مدت ۳ دقیقه بپزد.
مرحله پنجم
حالا باقلا را آبکشی میکنیم و به قابلمه حاوی هویج و زردچوبه اضافه میکنیم. پیاز باقیمانده را به صورت نگینی خرد کرده و با کمی روغن به یک قابلمه دیگر اضافه میکنیم.
مرحله ششم
پیاز را کمی تفت میدهیم تا سبک شود، سپس سیرها را رنده کرده و به همراه نعناع به قابلمه اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم. سپس رب انار را اضافه کرده و به مدت یک دقیقه تفت میدهیم.
مرحله هفتم
در این مرحله کوفتههای سرخ شده را به همراه چغندر، هویج و باقلا به قابلمه اضافه میکنیم و اجازه میدهیم خورش به آرامی بپزد. در نهایت طعم خورش را چشیده و در صورت نیاز کمی شکر اضافه میکنیم.