آموزش قلیه قجر

قلیه قجر یکی از غذاهای خوشمزه و قدیمی ایرانی است که به ویژه در مهمانی‌ها سرو می‌شود. برای یادگیری روش تهیه کامل و مرحله به مرحله قلیه قجر، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
چغندر ۱ پیمانه
هویج ۱ پیمانه
پیاز ۲ عدد
باقلا ½ پیمانه
رب انار ۲ قاشق غذاخوری
شکر ۲ قاشق غذاخوری
نعناع خشک ۲ قاشق غذاخوری
سیر داغ ۱ قاشق مرباخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

آموزش قلیه قجر

مرحله اول

برای درست کردن قلیه قجر اول چغندر و هویج را پوست کنده و به صورت نگینی بزرگ خرد می‌کنیم. سپس این دو را همراه با ۲ لیوان آب در یک قابلمه مناسب می‌ریزیم و روی حرارت می‌گذاریم.

مرحله دوم

در این مرحله یکی از پیازها را رنده کرده و آب اضافی آن را می‌گیریم. بعد پیاز رنده شده را با گوشت چرخ کرده و کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در یک کاسه مخلوط می‌کنیم.

مرحله سوم

حالا مخلوط گوشت را به شکل کوفته‌های کوچک به اندازه گردو در می‌آوریم. یک تابه مناسب را روی حرارت قرار داده و کمی روغن می‌ریزیم، سپس کوفته‌ها را اضافه کرده و سرخ می‌کنیم.

مرحله چهارم

در این مرحله یک قابلمه آب روی حرارت می‌گذاریم و منتظر می‌مانیم تا آب جوش بیاید. وقتی آب جوش آمد، ۱ قاشق نمک اضافه کرده و با هم مخلوط می‌کنیم. بعد باقلا را به آب جوش اضافه کرده و اجازه می‌دهیم به مدت ۳ دقیقه بپزد.

مرحله پنجم

حالا باقلا را آبکشی می‌کنیم و به قابلمه حاوی هویج و زردچوبه اضافه می‌کنیم. پیاز باقیمانده را به صورت نگینی خرد کرده و با کمی روغن به یک قابلمه دیگر اضافه می‌کنیم.

مرحله ششم

پیاز را کمی تفت می‌دهیم تا سبک شود، سپس سیرها را رنده کرده و به همراه نعناع به قابلمه اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم. سپس رب انار را اضافه کرده و به مدت یک دقیقه تفت می‌دهیم.

مرحله هفتم

در این مرحله کوفته‌های سرخ شده را به همراه چغندر، هویج و باقلا به قابلمه اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم خورش به آرامی بپزد. در نهایت طعم خورش را چشیده و در صورت نیاز کمی شکر اضافه می‌کنیم.