آموزش قوزی گوشت

قوزی گوشت یک غذای سنتی خوشمزه ترکی است که از ترکیب پلو و نان درست می‌شود. این غذا شبیه دلمه است، اما پوشش آن از خمیری به نام خمیر هزار لایه تهیه می‌شود. داخل این خمیر، برنج، گوشت گوسفند و نخود قرار می‌گیرد. برنج و نان هر دو در فر پخته می‌شوند؛ به همین دلیل برنج طعم و خواص گوشت را به خود می‌گیرد. قوزی گوشت به خاطر ظاهر زیبا و طعم خوبش، گزینه‌ای عالی برای مهمانی‌ها و مناسبت‌های ویژه است. اگر می‌خواهید مراحل کامل و دقیق تهیه قوزی گوشت را یاد بگیرید، با ما در سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
روغن ۳ قاشق غذا خوری
پیاز سفید کوچک ۲ عدد
سیر ۳ حبه
گوشت گوسفند ۳۵۰ گرم
ادویه گوشت یا ادویه عربی یا هفت ادویه ۳۵۰ گرم
پودر دارچین نصف قاشق چای خوری
زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
نمک ۱ قاشق چای خوری
فلفل سیاه نصف قاشق چای خوری
برنج یک و نیم لیوان
آب دو و نیم لیوان
نخود فرنگی ۱۵۰ گرم
آجیل مغز یک چهارم فنجان
خمیر هزار لایه ۱ بسته
زرده تخم مرغ ۱ عدد

آموزش قوزی گوشت

مرحله اول

برای تهیه این غذای خوشمزه، ابتدا یک قابلمه را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن به آن اضافه کنید تا داغ شود. سپس گوشت گوسفند را به صورت مکعب‌های کوچک خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید و…

“`

تفت می‌دهیم.

مرحله دوم

در این مرحله، وقتی که گوشت‌ها کمی تفت بخورد و رنگش تغییر کند، سیر رنده‌شده یا ریزشده را به آن اضافه می‌کنیم و کمی دیگر تفت می‌دهیم. سپس ادویه‌ها و نمک را به آن اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم تا بوی ادویه‌ها به مشام برسد.

آموزش قوزی گوشت

در این مرحله، پیازها را می‌شوییم، پوست می‌کنیم و به صورت خیلی ریز خرد می‌کنیم. بعد پیازها را به گوشت اضافه کرده و با هم تفت می‌دهیم. وقتی که پیازها طلایی شدند، آب را به آن اضافه می‌کنیم.

مرحله چهارم

برنج را قبلاً شسته و یک ساعت با آب و نمک خیس می‌کنیم. بعد آب آن را دور می‌ریزیم و به قابلمه اضافه می‌کنیم. نخود فرنگی‌ها را هم می‌شوییم و به مواد اضافه می‌کنیم. درب ظرف را می‌بندیم و می‌گذاریم با حرارت ملایم پخته شود تا آب آن کشیده شود.

مرحله پنجم

سپس یک کاسه کوچک برمی‌داریم و کف آن را خمیر هزار لایه پهن می‌کنیم. برنج پخته‌شده را درون آن می‌ریزیم. اضافه‌های خمیر را روی هم می‌آوریم و کف دست برمی‌گردانیم. کف سینی فر را کاغذ روغنی می‌گذاریم و خمیرهای پرشده را روی کاغذ روغنی قرار می‌دهیم.

آموزش قوزی گوشت

روی خمیر را با زرده تخم‌مرغ رومال می‌کنیم. سینی فر را در فر از قبل گرم‌شده با دمای ۱۸۰ درجه قرار می‌دهیم و 30 دقیقه صبر می‌کنیم تا با همان دما بپزد و روی نان‌ها برشته شود. سپس از فر خارج کرده و در ظرف مناسب سرو می‌گذاریم و روی آن را با آجیل مغز تزیین می‌کنیم.