“`html
آموزش لبو پلو
لبو پلو یکی از غذاهای سنتی و رنگارنگ ایرانی است که به شیوهها و با مواد مختلف تهیه میشود. این غذا یکی از غذاهای قدیمی ایران است که شاید خیلی از افراد با آن آشنا نباشند. لبو پلو طعم بسیار خوبی دارد و میتواند گزینهای عالی برای مجالس و مهمانیها باشد. در قدیم، لبو پلو با گوشت چرخ کرده درست میشد، اما امروزه آن را با مواد مختلفی مانند گوشت مرغ و تکهای هم تهیه میکنند تا هر کس طبق سلیقه خود آن را درست کند. برای یادگیری نحوه تهیه این غذای خوشمزه، ادامه مطلب را در سایت رضیم بخوانید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
لبو | 4 عدد متوسط |
برنج | 4 پیمانه |
فیله مرغ | 3 عدد |
پیاز | 1 عدد متوسط |
آب لیمو ترش | 2 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ½ استکان |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت لبو پلو
مرحله اول
برای تهیه لبو پلوی خوشمزه، ابتدا لبوها را خوب میشوییم، پوست آنها را میگیریم و با رنده درشت رنده میکنیم. پیاز را هم پوست میگیریم، میشوییم و به شکل ریز خرد میکنیم. سپس یک تابه را روی حرارت کم میگذاریم.
مرحله دوم
روغن را در تابه میریزیم و وقتی که کمی داغ شد، پیازهای خرد شده را داخل آن میریزیم و تفت میدهیم تا نرم شوند. بعد از کمی زمان، پیازها به رنگ طلایی درمیآیند و بعد لبوهای رنده شده را به تابه اضافه میکنیم.
مرحله سوم
حالا بلافاصله کمی نمک، فلفل سیاه و آب لیمو را به آن اضافه میکنیم و به طور مداوم تفت میدهیم تا آب لبوها بخار شود. سپس تابه را از روی حرارت برمیداریم و کنار میگذاریم. اضافه کردن آبلیمو باعث میشود که شیرینی لبو از بین برود.
مرحله چهارم
سپس فیلههای مرغ را روی تخته آشپزخانه میگذاریم و آنها را به شکل مکعبی خرد میکنیم. تابهای را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و مقداری روغن داخل آن میریزیم. وقتی روغن کمی داغ شد، مرغهای خرد شده را به تابه میریزیم.
مرحله پنجم
مرغ را به طور مداوم تفت میدهیم و زعفران دم کرده و کمی نمک و فلفل سیاه روی آن میپاشیم. سپس مرغها را با قاشق زیر و رو میکنیم تا به زعفران آغشته شوند و سرخ شوند.
مرحله ششم
بعد از اینکه مطمئن شدیم مرغ خوب پخته و کمی سرخ شده است، تابه را از روی حرارت برمیداریم و کنار میگذاریم. سپس داخل یک قابلمه 5 الی…
“““html
۶ لیوان آب را داخل قابلمه میریزیم و روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب سریعتر به جوش بیاید.
مرحله هفتم
سپس کمی نمک به آب اضافه میکنیم. وقتی آب در حال جوشیدن است، برنج را میشوییم و آب آن را خالی میکنیم و به قابلمه میریزیم. سپس یک هم میزنیم و اجازه میدهیم برنج به مدت حدود ۷ دقیقه با آب بجوشد.
مرحله هشتم
بعد برنج را تست میکنیم. اگر اطراف برنج نرم و وسط آن سفت بود، باید برنج را آبکش کنیم. پس از آبکش کردن برنج، قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم و در کف آن کمی روغن میریزیم. سپس یک عدد لبو را به صورت حلقهای برش میزنیم.
مرحله نهم
سپس کمی نمک به لبوها میزنیم و آنها را کف قابلمه میچینیم تا تهدیگ لبو داشته باشیم. بعد از آن، با کفگیر دو بار برنج را میریزیم و سپس لبوهای سرخشده را اضافه میکنیم. این کار را ادامه داده و لایههای برنج و لبو را تا تمام شدن مواد تکرار میکنیم.
مرحله دهم
حالا درب قابلمه را میگذاریم و حرارت را کمی زیاد میکنیم تا به مدت تقریبی ۵ دقیقه بخار درون قابلمه جمع شود. سپس حرارت را خیلی ملایم میکنیم تا برنج دم بکشد. حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت برای پخت برنج کافی است.
مرحله یازدهم
پس از اینکه برنج پخته شد، مخلوط فیلههای مرغ سرخشده را به همراه نصف استکان زعفران دم کشیده به لبو پلو اضافه میکنیم و با کفگیر خوب مواد را هم میزنیم تا همه جای برنج با مواد آغشته شود. سپس لبو پلو با مرغ را در دیس سرو میکنیم و نوش جان کنید.