آموزش ماش پلو

ماش پلو یک غذای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با مواد مختلف تهیه می‌شود. این غذا شبیه به عدس پلو است و اگر شما به عدس پلو علاقه دارید، احتمالاً ماش پلو هم برایتان خوشایند خواهد بود. می‌توانید ماش پلو را به‌صورت ساده برای شام یا ناهار درست کنید یا حتی آن را به‌عنوان غذایی مجلسی در کنار ماهی، گوشت مرغ یا گوشت چرخ‌کرده قلقلی سرو کنید. برای تزیین این غذا می‌توانید از پیاز داغ، کشمش پلویی تفت داده شده و دیگر مواد بسته به سلیقه خود استفاده کنید. برای یادگیری طرز تهیه این غذا در ادامه با ما همراه باشید.

مواد لازم برای ۲ نفر
برنج ۲ پیمانه
ماش ۲ پیمانه
پیاز ۲ عدد بزرگ
سیر ۴ حبه
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
زردچوبه و روغن به اندازه کافی

دستور پخت ماش پلو

آماده سازی ماش

ابتدا ماش را به مدت حداقل ۱۲ ساعت خیس می‌کنیم. سپس ماش را به همراه ۲ پیمانه آب در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا کاملاً پخته شود.

تفت دادن پیاز

زمانی که ماش کامل پخت، آن را آبکش کرده و کنار می‌گذاریم. سپس پیازها را به‌صورت نگینی ریز خرد می‌کنیم و با کمی روغن در یک تابه روی حرارت ملایم تفت می‌دهیم تا سبک و شفاف شوند.

تفت دادن سیر

حالا سیرها را رنده کرده و به تابه اضافه می‌کنیم. چون سیر زود می‌سوزد، فقط کمی آن را تفت می‌دهیم تا عطرش بلند شود. سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کرده و کمی مخلوط می‌کنیم.

اضافه کردن ماش و تفت دادن

در این مرحله، ماش را به تابه اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم. سپس یک قابلمه مناسب را روی حرارت قرار داده و آن را تا نیمه آب پر می‌کنیم. بعد از آن، برنج را که از قبل خیسانده‌ایم به قابلمه اضافه می‌کنیم.

پخت برنج

۱ قاشق غذاخوری نمک و ۱ قاشق غذاخوری روغن به برنج اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم برنج به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه نرم شود. وقتی دانه‌های برنج نرم و مغزشان سفت گردید، باید برنج را آبکش کنیم.

درست کردن ته دیگ

در این مرحله، قابلمه‌ای که برای تهیه ماش پلو در نظر گرفته‌ایم را روی حرارت قرار داده و ۲ قاشق غذاخوری روغن اضافه می‌کنیم. برای ته‌دیگ می‌توانیم از سیب‌زمینی برش‌خورده یا نان لواش استفاده کنیم.

لایه لایه کردن برنج و ماش

سپس روی ته‌دیگ را با برنج پوشانده و مقداری از مخلوط ماش را روی برنج می‌ریزیم. ما برنج و ماش را به صورت لایه‌ای در قابلمه می‌ریزیم. فقط یادتان باشد که آخرین لایه باید برنج باشد.

ورز دادن گوشت

در این مرحله درب قابلمه را می‌گذاریم تا برنج دم بکشد. این کار به حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان نیاز دارد. در این حین، گوشت چرخ‌کرده را با مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مخلوط کرده و چند دقیقه ورز می‌دهیم.

استراحت دادن

سپس گوشت را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال می‌گذاریم تا استراحت کند. بعد از این مدت، گوشت چرخ‌کرده را از یخچال خارج می‌کنیم و به شکل کوفته قلقلی‌های کوچک به اندازه فندق در می‌آوریم و در روغن سرخ می‌کنیم. سپس آنها را کنار می‌گذاریم.

سرو

بعد از اینکه ماش پلو دم کشید، آن را به خوبی در قابلمه مخلوط می‌کنیم تا برنج و ماش با هم یکدست شوند. سپس آن را در ظرفی که می‌خواهیم سرو کنیم می‌کشیم و با گوشت قلقلی تزیین می‌کنیم. در آخر، ماش پلو را با ترشی دلخواه سرو می‌کنیم.

مطالب پیشنهادی