آموزش ماهی سوخاری

ماهی سوخاری یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در سطح جهان است که به روش‌های مختلف و با طعم‌های متفاوت درست می‌شود. این غذا همچنین شبیه به میگو سوخاری بوده و به عنوان فست فود سرو می‌شود. می‌توانیم از انواع ماهی که قابلیت فیله شدن دارند برای درست کردن این غذا استفاده کنیم. ماهی سوخاری در رستوران‌ها معمولاً با طعمی ملایم تهیه می‌شود تا با سلیقه‌های مختلف سازگار باشد. اما ماهی سوخاری که در شهرهای جنوبی ایران آماده می‌شود، با ادویه‌های تند و معطر تهیه می‌گردد و طعم تندی دارد. برای آموزش تهیه این غذای فست فودی، با ما در سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای 4 نفر
فیله ماهی 8 تکه متوسط
آرد گندم 250 گرم
نشاسته ذرت 100 گرم
بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
سرکه سفید 1 قاشق غذاخوری
جوش شیرین 1 قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
فلفل قرمز و روغن به مقدار کافی
مواد لازم سس
خامه صبحانه 3 قاشق غذاخوری
سس خردل 1 قاشق غذاخوری
لیمو تازه 2 عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی

دستور پخت ماهی سوخاری

مرحله اول

برای تهیه ماهی سوخاری خوشمزه ابتدا اگر ماهی‎ها به صورت فیله نیستند، پوست و تیغه‌های آن‌ها را به دقت جدا کرده و فیله‌ها را خرد می‌کنیم. سپس 50 گرم از آرد گندم را در ظرفی می‌ریزیم.

مرحله دوم

در این مرحله، فیله‌های ماهی را کامل در آرد قرار می‌دهیم تا همه قسمت‌های آن‌ها به آرد آغشته شوند. سپس آن‌ها را در یک سینی مناسب قرار می‌دهیم و کنار می‌گذاریم.

“““html
مرحله سوم

در این مرحله، بقیه آرد گندم را به یک کاسه بزرگ می‌ریزیم و به آن نشاسته ذرت، جوش شیرین، بیکینگ پودر، نمک و فلفل قرمز و سیاه اضافه می‌کنیم. سپس با یک قاشق همه مواد را با هم مخلوط می‌کنیم و کم‌کم آب به آن‌ها اضافه می‌کنیم.

مرحله چهارم

بعد با یک همزن دستی این مواد را مخلوط می‌کنیم تا قوام آن مانند ماست شود. سپس سرکه را به ترکیب اضافه می‌کنیم و همه مواد را دوباره خوب هم می‌زنیم تا ترکیبی یکنواخت داشته باشیم. در ادامه، یک تابه را روی حرارت کم می‌گذاریم.

مرحله پنجم

حالا روغن سرخ کردنی را به اندازه یک سانتیمتر در تابه می‌ریزیم و می‌گذاریم به آرامی داغ شود. همچنین ظرف آرد گندم که قبلاً فیله‌ها را در آن آغشته کرده بودیم، کنار می‌گذاریم.

مرحله ششم

کاسه‌ای که مواد طعم‌دهنده در آن است نیز کنار ظرف آرد می‌گذاریم. ابتدا فیله‌ها را به کاسه مواد طعم‌دهنده می‌زنیم تا کاملاً به آن آغشته شوند، سپس کمی فیله‌ها را تکان می‌دهیم تا مواد اضافی از آن‌ها بریزد.

مرحله هفتم

سپس فیله‌ها را به ظرف آرد می‌زنیم و هر دو طرف آن‌ها را در آرد غلتانده و دوباره فیله‌ها را کمی تکان می‌دهیم. حالا فیله‌ها را در تابه‌ای که روغن داغ دارد قرار می‌دهیم تا یک طرف آنها سرخ شود. پس از آن، آنها را برمی‌گردانیم تا طرف دیگر نیز سرخ شود.

مرحله هشتم

پس از سرخ شدن، فیله‌ها را در توری می‌گذاریم تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود. در حین سرخ شدن فیله‌ها، سس را آماده می‌کنیم. خامه صبحانه را در یک کاسه می‌ریزیم و سس خردل را به آن اضافه می‌کنیم.

مرحله نهم

در این مرحله، لیموها را می‌شویی و با رنده ریز کمی از پوست آن‌ها را رنده می‌کنیم و به مواد اضافه می‌کنیم. سپس لیموها را از وسط نصف کرده و آب آنها را در یک پیاله می‌گیریم و هسته‌ها را جدا می‌کنیم.

مرحله دهم

سپس آب لیمو را به مواد می‌زنیم و کمی فلفل سیاه و نمک روی سس می‌پاشیم و با قاشق همه را مخلوط می‌کنیم. سس آماده شده را در یک پیاله می‌ریزیم و آن را کنار فیله‌های ماهی سرخ‌شده با طعمی متفاوت سرو می‌کنیم. نوش جان!