“`html
آموزش ماهی شکم پر
ماهی شکم پر یکی از غذاهای خوشمزه و معروف ایرانی است که با مواد مختلفی تهیه میشود. برای یادگیری بیشتر درباره این آموزش آشپزی، تا انتهای مقاله با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
ماهی سفید | ۱ عدد بزرگ |
پیاز | ۴ عدد بزرگ |
سیر | ۴ حبه |
آب لیمو ترش | ۱ قاشق غذاخوری |
مغز گردو | ۴ قاشق غذاخوری |
سبزی معطر | ۴ قاشق غذاخوری |
زرشک | ۱ قاشق غذاخوری |
رب انار | ۱ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
رب ازگیل | ۱ قاشق غذاخوری |
رب نارنج | ۱ قاشق غذاخوری |
ادویه ماهی و تخم گشنیز | به مقدار کافی |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت ماهی شکم پر
مرحله اول
برای درست کردن ماهی شکم پر خوشمزه ابتدا ماهی را تمیز کرده و بعد از شستشو کنار میگذاریم تا آب اضافیاش بریزد. سپس یکی از پیازها را به صورت خلالی درشت خرد کرده و داخل یک کاسه بزرگ میریزیم.
مرحله دوم
در این مرحله، آب لیمو ترش را همراه با مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و تخم گشنیز به پیاز خرد شده اضافه کرده و همه مواد را با دست خوب مخلوط میکنیم تا کاملاً یکنواخت شوند، سپس ماهی را به کاسه اضافه میکنیم.
مرحله سوم
حالاً مواد را به روی گوشت ماهی میمالیم، سپس روی کاسه را با سلفون میپوشانیم و به مدت ۲ ساعت در یخچال میگذاریم تا ماهی مزهدار شود. در همین حین به سراغ آمادهسازی…
“““html
کردن مواد میانی ماهی می رویم.
مرحله چهارم
برای تهیه مواد میانی ماهی، ابتدا یک عدد پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و به همراه کمی روغن در یک تابه مناسب تفت میدهیم تا پیاز نرم و سبک شود. سپس سیر را به صورت ریز خرد کرده و به تابه اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
سیر را فقط به اندازهای تفت میدهیم که عطر خوش آن به فضا بیفتد. بعد، سبزی معطر خرد شده را به تابه اضافه میکنیم و آنها را خوب تفت میدهیم تا کمی سرخ شوند. سپس رب انار را به همراه مغز گردو و ادویهها به تابه اضافه میکنیم.
مرحله ششم
حالا مواد را به خوبی مخلوط کرده و چند دقیقه تفت میدهیم تا همه چیز یکدست شود. سپس این مخلوط را کنار میگذاریم تا خنک شود. حالا فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم تا کاملاً گرم شود و سینی فر را کمی چرب میکنیم.
مرحله هفتم
پیازهای باقیمانده را به صورت حلقهای خرد کرده و آنها را به صورت یکدست در کف سینی فر میچینیم. سپس ماهی را از یخچال خارج کرده و مواد میانی را داخل شکم آن میگذاریم، و بعد با خلال دندان یا نخ آن را میدوزیم تا بسته بماند.
مرحله هشتم
در این مرحله ماهی را روی پیازهای حلقهای درون سینی فر قرار میدهیم و یک فنجان آب در سینی میریزیم. اگر دوست داشته باشیم میتوانیم مواد طعمدهنده که برای مزهدار کردن ماهی استفاده کردهایم را نیز در سینی بریزیم.
مرحله نهم
حالا روی سینی فر را با فویل آلومینیومی میپوشانیم و آن را در طبقه وسط فر قرار میدهیم. بعد از ۴۵ دقیقه، سینی را از فر خارج میکنیم و فویل روی آن را باز میکنیم و به مدت ۱۵ دقیقه دیگر در فر قرار میدهیم تا ماهی به طور کامل پخته شود.
مرحله دهم
پس از اینکه ماهی کاملاً پخته شد، چند دقیقه گریل فر را روشن میکنیم تا روی ماهی طلایی شود. در نهایت، ماهی را در ظرف مورد نظرمان سرو میکنیم و خلال دندان یا نخ را از شکم ماهی خارج کرده و آن را با برنج سرو مینماییم.