آموزش متبل
متبل یک پیشغذای معروف عربی و لبنانی است که طعمی بسیار خوب دارد و تهیه آن بسیار آسان و سریع است. این غذا خاصیتهای زیادی دارد و برای مهمانیها بسیار مناسب است. متبل یک غذای سبک و مفید برای شام هم محسوب میشود. برای درست کردن این پیشغذا به موادی نیاز داریم که معمولاً در هر خانهای پیدا میشود. متبل به نوعی مشابه کشک بادمجان عربهاست. تفاوت بین متبل و باباغنوش در این است که متبل با ارده تهیه میشود ولی باباغنوش این ماده را ندارد. در ادامه، برای آموزش کامل و مرحله به مرحله متبل با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم متبل | |
بادمجان | ۳ عدد |
سیر | ۲ حبه |
ارده یا طحینه | ۲ قاشق غذا خوری |
ماست یونانی | ۱ قاشق غذا خوری سر پر |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
لیمو ترش | ۱ عدد |
جعفری ریز خرد شده | ۲ قاشق غذا خوری |
دانه انار | ۲ قاشق غذا خوری |
روغن زیتون | به میزان لازم |
آموزش متبل
مرحله اول
برای تهیه متبل، ابتدا بادمجانها را کبابی میکنیم. برای این کار، بادمجانها را خوب میشوییم و بعد خشک میکنیم. سپس با نوک چاقو چند سوراخ روی بادمجانها ایجاد میکنیم.
مرحله دوم
حالا بادمجانها را روی شعله مستقیم گاز یا روی منقل کباب میکنیم تا پوست آنها سیاه و سوخته شود. سپس بادمجانهای کبابی را در یک کاسه میگذاریم و روی آن سلفون کشیده و ۱۵ دقیقه صبر میکنیم تا از داغی بیفتد.
مرحله سوم
پس از اینکه بادمجانها کمی خنک شدند، پوست سوخته آنها را به آرامی جدا میکنیم. اگر بادمجانها دانههای زیادی داشت، حتماً دانهها را جدا میکنیم. سپس بادمجانهای کباب شده را خرد میکنیم یا در غذاساز له میکنیم و آنها را در یک کاسه میریزیم.
مرحله چهارم
سیر رنده شده، ارده، ماست، نمک، فلفل و آبلیمو تازه را به بادمجان اضافه کرده و هم میزنیم تا مواد یکدست شوند. سپس از مواد یک قاشق چایخوری چشیده و اگر لازم بود نمک، فلفل و آبلیمو بیشتری اضافه میکنیم. بعد روی مواد را با کیسه فریزر میپوشانیم و یکی تا دو ساعت در یخچال میگذاریم.
مرحله پنجم
وقتی مواد را از یخچال بیرون آوردیم، دوباره طعم آن را چشیده و اگر چیزی کم بود اضافه میکنیم. سپس متبل را در ظرف سرو میریزیم و با پشت قاشق چند گودی روی آن ایجاد میکنیم و مقداری جعفری خرد شده روی آن میپاشیم.
مرحله ششم
در مرحله آخر، بر اساس سلیقه خود، مقداری روغن زیتون روی متبل میریزیم و در نهایت از دانههای انار برای تزئین استفاده میکنیم. متبل را همراه با نان پیتا سرو میکنیم و میتوانیم آن را کنار سبزیجات مختلف مثل سبزی خوردن قرار دهیم.