“`html
آموزش مرغ شکم پر گیلانی
مرغ شکم پر یکی از غذاهای مهم و خوشمزه ایرانی است که به ویژه در استان گیلان تهیه میشود. این غذا با استفاده از مواد معطر و ترش درست میشود و معمولاً با برنج شمالی همراه کته رشتی سرو میشود. در این دستور، از سبزیجات معطر، رب انار، و میوههای خشک مثل آلو و قیصی استفاده میشود. پختن این مرغ حدود دو ساعت و نیم زمان میبرد و معمولاً در مهمانیهای ویژه تدارک دیده میشود. اگر دوست داشته باشید، میتوانید به جای مرغ از بوقلمون هم استفاده کنید. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله تهیه مرغ شکم پر گیلانی، با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
مرغ کامل | ۱ عدد |
سبزیجات معطر سرخ شده | به مقدار لازم |
گردوی پودر شده | ۲ قاشق غذا خوری |
رب انار | ۱ قاشق غذا خوری |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذا خوری |
انواع آلو و آلوچه های ترش | به مقدار لازم |
کشمش | ۱ قاشق غذا خوری |
روغن و نمک و فلفل | به مقدار لازم |
زردچوبه و گلپر | به مقدار لازم |
پیاز و سیر | به مقدار دلخواه |
آموزش مرغ شکم پر گیلانی
مرحله اول
برای تهیه مرغ شکم پر خوشمزه به سبک گیلانی، ابتدا زرشک، قیصی و کشمش را در آب خیس میکنیم. سپس پیاز را شسته و رنده میکنیم. یک تابه را روی حرارت قرار داده و مقداری روغن در آن میریزیم تا گرم شود.
مرحله دوم
بعد از گرم شدن روغن، پیازهای رنده شده را به آن اضافه کرده و تفت میدهیم. زمانی که پیازها سبک و طلایی شدند، سیر رنده شده را اضافه میکنیم. بعد از تفت دادن سیر، کمی زردچوبه به آن اضافه کرده و مجدداً تفت میدهیم تا رنگ آن باز شود.
آموزش مرغ شکم پر گیلانی
حالا رب گوجه و رب انار را به مخلوط اضافه کرده و تفت میدهیم. سپس چند قاشق سبزیجات معطر سرخ شده به آن اضافه میکنیم. آلوهای خیس خورده را نیز اضافه کرده و کمی تفت میدهیم. سپس از روی حرارت برمیداریم و میگذاریم تا خنک شود.
مرحله چهارم
میتوانیم مقدار رب انار و گلپر را به سلیقه خود بیشتر کنیم. برای آماده کردن مرغ، آن را به مدت دو تا سه ساعت در یک کاسه گذاشته و روی آن نمک، آب و سرکه سفید میریزیم تا مرغ کاملاً بپوشاند. این کار به از بین بردن بوی نامطبوع مرغ کمک میکند.
مرحله
“““html
پنجم
سپس با انواع ادویهها مانند نمک، پودر سیر، زردچوبه و ادویههای دلخواه خود، تمام سطح مرغ را ماساژ میدهیم تا به خوبی طعمدار شود. یک تابه عمیق برمیداریم و آن را با روغن روی حرارت قرار میدهیم. مرغ را درون روغن گرم سرخ میکنیم.
آموزش مرغ شکم پر گیلانی
در این مرحله، باید تمام سطح مرغ سرخ شود و رنگ آن به طلایی تغییر کند. سپس با مخلوط سبزی معطر آن را پر میکنیم. در ادامه، مرغ را در وسط یک ظرف مناسب قرار داده و روی سینی را با فویل آلومینیومی میپوشانیم.
مرحله هفتم
به مدت ۲ ساعت مرغ را درون فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار میدهیم. بعد از گذشت این زمان، فویل را برداشته و بدون فویل حدود ۱۰ تا ۲۰ دقیقه اجازه میدهیم تا روی مرغ طلایی و برشته شود. میتوانید این غذا را با کته رشتی سرو کنید.