آموزش مشتی کدو

مشتی کدو یکی از غذاهای قدیمی و کمتر شناخته‌شده ایرانی است که در زمان‌های قدیم از غذاهای اقتصادی و خوشمزه محسوب می‌شده است. برای یادگیری مراحل کامل تهیه مشتی کدو، با سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت گوسفندی ۳۰۰ گرم
لپه ۱ پیمانه
رب گوجه‌فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
پیاز ۱ عدد
سیر ۲ حبه
کدو سبز ۴ عدد
دارچین ½ قاشق چایخوری
زعفران دم‌کرده به مقدار کافی
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار کافی

آموزش مشتی کدو

مرحله اول

برای تهیه مشتی کدو خوشمزه، اول لپه را در یک کاسه مناسب ریخته و آن‌را تا نیمه پر از آب می‌کنیم. سپس اجازه می‌دهیم که لپه به مدت ۲ تا ۳ ساعت در آب بماند تا خوب خیس بخورد.

مرحله دوم

بعد از ۳ ساعت، لپه را آبکش کرده و درون یک قابلمه مناسب می‌ریزیم. سپس قابلمه را تا نیمه پر از آب می‌کنیم و روی حرارت قرار می‌دهیم تا لپه کاملا بپزد.

مرحله سوم

در این مرحله، گوشت را به تکه‌های کوچک تقسیم کرده و در چرخ گوشت می‌ریزیم تا خوب چرخ شود. سپس پیاز را پوست کنده و به شکل نگینی ریز خرد می‌کنیم و یک تابه مناسب آماده می‌کنیم.

مرحله چهارم

حالا مقداری روغن در تابه می‌ریزیم و آن‌را روی حرارت قرار می‌دهیم. سپس پیاز را به تابه اضافه می‌کنیم. وقتی که پیاز نرم و شفاف شد، گوشت چرخ‌کرده را به آن اضافه کرده و به تفت دادن ادامه می‌دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند.

مرحله پنجم

در این مرحله، پوست سیر را جدا کرده و آن‌را به صورت ریز خرد می‌کنیم و به مخلوط گوشت چرخ‌کرده اضافه می‌کنیم. در ادامه…

“““html

ادامه‌ی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه می‌کنیم و به تفت دادن ادامه می‌دهیم تا خامی ادویه‌ها گرفته شود.

مرحله ششم

حالا رب گوجه‌فرنگی را اضافه می‌کنیم و خوب مخلوط می‌کنیم، سپس اجازه می‌دهیم رب کاملاً سرخ شود. بعد آب جوش را اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم جوش بیاید. در این مرحله، لپه پخته شده را درون آبکش می‌گذاریم.

مرحله هفتم

زمانی که آب اضافی لپه خارج شد، آن را به مخلوط گوشت اضافه می‌کنیم. سپس پودر دارچین، پودر هل و زعفران دم‌کرده را هم اضافه کرده و خوب مخلوط می‌کنیم، بعد اجازه می‌دهیم خورشت کمی روغن بیندازد.

مرحله هشتم

حالا کدو را شسته و در یک تابه مناسب مقداری روغن مایع می‌ریزیم و روی حرارت می‌گذاریم. وقتی روغن گرم شد، کدوها را به صورت سالم درون تابه گذاشته تا کاملا سرخ شوند.

مرحله نهم

در نهایت، پس از ۴۰ دقیقه، خورشت را در ظرف مورد نظر می‌ریزیم و کدوهای سرخ شده را کنار آن می‌چینیم. در آخر، کمی کدو را به همراه نان تازه و ماست چکیده سرو می‌کنیم. نوش جان!

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

‫0/5 ‫(0 نظر)