آموزش مفلک

مفلک یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی جنوبی است که طرفداران زیادی دارد. برای دیدن آموزش کامل و گام به گام تهیه مفلک، ادامه این مطلب را در سایت آموزشی رضیم بخوانید.

مواد لازم برای ۴ نفر
بلغور جو ۲ لیوان
ماهی شور ۱ تکه
پیاز ۱ عدد بزرگ
سیر ۲ حبه
گوجه فرنگی ۲ عدد
فلفل سبز ۲ عدد
سبزی گشنیز ۱ کاسه کوچک
فلفل قرمز، ادویه دلخواه و زردچوبه به مقدار کافی

آموزش مفلک

مرحله اول

برای درست کردن مفلک به روش جنوبی، ابتدا ماهی شور را در یک کاسه آب قرار می‌دهیم تا شوری آن کم شود. سپس بلغور جو را در یک قابلمه مناسب می‌ریزیم و روی حرارت کم می‌گذاریم.

مرحله دوم

بلغور را تفت می‌دهیم تا رنگ آن کمی قهوه‌ای شود. می‌توانید بنا به سلیقه‌تان، آن را بیشتر تفت دهید تا رنگش تیره‌تر شود. فقط توجه داشته باشید که حرارت را خیلی کم نگه دارید.

مرحله سوم

اگر حرارت بالا باشد، بلغور می‌سوزد و تلخ می‌شود. وقتی به رنگ دلخواه رسیدیم، قابلمه را از حرارت برمی‌داریم و پیاز را به شکل نگینی خرد می‌کنیم. سپس پیاز را با مقداری روغن در یک قابلمه جدید می‌ریزیم.

مرحله چهارم

قابلمه را روی حرارت می‌گذاریم و پیاز را تفت می‌دهیم تا کمی نرم و شفاف شود. سپس کمی زردچوبه به آن اضافه می‌کنیم و دوباره تفت می‌دهیم. سیر و فلفل سبز را به صورت ریز خرد کرده و به قابلمه اضافه می‌کنیم.

مرحله پنجم

وقتی عطر سیر بلند شد، سبزی گشنیز را ریز خرد کرده و به قابلمه می‌افزاییم و کمی تفت می‌دهیم تا عطر آن آزاد شود. سپس ماهی که شوری آن کم شده را خرد کرده و به قابلمه اضافه می‌کنیم.

مرحله ششم

کمی تفت می‌دهیم تا ماهی سرخ شود. بعد پوست گوجه فرنگی را جدا کرده و به قطعات کوچک خرد می‌کنیم. سپس گوجه‌ها را به قابلمه اضافه و ادامه می‌دهیم تا کاملاً نرم شوند.

مرحله هفتم

حالا مقداری فلفل قرمز و ادویه دلخواه به قابلمه اضافه کرده و بعد از تفت دادن، دو کاسه آب به آن اضافه می‌کنیم. اجازه می‌دهیم بجوشد تا آب اضافی بخار شود، سپس به صورت کته دم می‌کنیم. نوش جان!