آموزش نان باگت
نان باگت یکی از نانهای بسیار محبوب در سرتاسر جهان است و در کشور ما بیشتر برای درست کردن ساندویچها مورد استفاده قرار میگیرد. اگر میخواهید طرز تهیه این نان را یاد بگیرید، با ما همراه باشید.
مواد لازم برای نان باگت | |
آب ولرم | ۱ پیمانه |
بکینگ پودر | ۱ قاشق چایخوری |
آرد قنادی | ۳ پیمانه |
نمک | یک و ½ قاشق چایخوری |
روغن مایع | ۲ قاشق غذاخوری |
کره | ۲ قاشق غذاخوری |
مواد لازم برای خمیر مایه | |
آب ولرم | ۲ قاشق غذاخوری |
شیر ولرم | ۲ قاشق غذاخوری |
خمیر مایه فوری | ۱ قاشق غذاخوری |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
دستور تهیه نان باگت
آماده کردن خمیر مایع
در ابتدا باید مواد خمیر مایه شامل آب ولرم، شیر ولرم، خمیر مایه فوری و شکر را در یک ظرف مناسب مخلوط کنیم. سپس درب ظرف را میبندیم و به مدت ۱۰ دقیقه در جای گرمی قرار میدهیم تا خمیر مایه عمل آمده و حبابهای ریز بزند.
الک کردن آرد
آرد را دو بار الک میکنیم، سپس نصف آرد را به همراه نمک و بکینگ پودر مخلوط میکنیم و در یک ظرف گود میریزیم. وسط آرد را کمی خالی میگذاریم و ۱ پیمانه آب ولرم و خمیر مایه که آماده شده را به آن اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم.
ورز دادن
حالا نصف دیگر آرد را کم کم به مخلوط اضافه میکنیم و با دست خمیر را ورز میدهیم تا شکل بگیرد. وقتی که خمیر آماده شد، کره نرم شده و روغن مایع را به آن اضافه کرده و به مدت ۵ دقیقه به خوبی ورز میدهیم.
استراحت دادن به خمیر
یک کاسه بزرگ را با کمی روغن چرب میکنیم و خمیر را در آن قرار میدهیم، سپس روی کاسه را با سلفون میپوشانیم. بر روی سلفون یک دستمال حولهای میاندازیم و خمیر را در یک جای گرم قرار میدهیم تا استراحت کند.
تقسیم کردن خمیر
حدود یک ساعت بعد از شروع کار، خمیر باید دو برابر شده باشد. سپس خمیر را از کاسه بیرون می آوریم و به مدت ۵ دقیقه ورز می دهیم تا هوای اضافی آن خارج شود. بعد، خمیر را به قسمتهای ۱۵۰ گرمی تقسیم می کنیم. اگر میخواهید نان باگت کوچکتر درست کنید، میتوانید قسمتهای کوچکتری بگیرید.
شکل دادن به خمیر
حالا روی سطح کار کمی آرد میپاشیم و هر چانه را با وردنه به شکل نان لواش کوچک باز میکنیم. پس از آن، خمیر را به شکل لوله جمع می کنیم و برای اینکه هنگام پخت، نان باز نشود، اطراف خمیر را با دست به هم میچسبانیم.
استراحت دادن دوباره به خمیر
حالا یک تکه کاغذ روغنی چرب شده در کف سینی فر قرار میدهیم و خمیرها را با فاصله روی آن میچینیم. دوباره روی خمیرها را با یک دستمال تمیز میپوشانیم تا به مدت ۳۰ دقیقه استراحت کنند و کمی پف کنند.
پخت نان
حالا باید فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد (برای فر برقی ۱۸۰ درجه سانتیگراد) روشن کنیم تا کاملا گرم شود. بعد از ۳۰ دقیقه، روی خمیرها را با کمی شیر رومال میکنیم و به مدت ۲۰ دقیقه داخل فر قرار میدهیم تا پخته شوند.
سرو
پس از پخت، نانها را از کاغذ روغنی جدا میکنیم و روی توری خنک کننده قرار میدهیم. در همین حال، با کره ذوب شده، نانهای آماده را رومال میکنیم و اجازه میدهیم کاملا خنک شوند. سپس نانها را جمع میکنیم.
نکات پخت نان باگت
نان باگت بدون فر
برای درست کردن نان باگت بدون فر، ابتدا یک تابه لبهدار را به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم با شعله پخشکن قرار دهید و دمکنی روی آن بگذارید تا حرارت خارج نشود. سپس با کاغذ روغنی کف تابه را بپوشانید و باگتها را در آن بچینید. بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان برای پخت باگتها لازم است. برای طلایی شدن نانها، پس از پخت کافی است چند دقیقه باگتها را برگردانید تا طرف دیگر هم رنگ بگیرد.
نان باگت گرد
برای درست کردن نان باگت به صورت گرد، باید وقتی که خمیر را در سینی فر قرار میدهید، آن را به شکل گرد چونه کنید. اندازه نان باگت گرد به سلیقه شما بستگی دارد و اگر بخواهید نان کوچکتری درست کنید، باید قسمتهای کوچکتری از خمیر بگیرید.