آموزش نان تافتون

نان تافتون یکی از نان‌های خوشمزه و محبوب ایرانی است که از نظر ظاهر شبیه نان لواش می‌باشد. برای دیدن آموزش کامل و گام به گام نان تافتون، با سایت رضیم همراه شوید.

مواد لازم نان تافتون
آرد ۳ لیوان
آب حدود یک لیوان
پودر خمیر مایه فوری ۱ قاشق غذاخوری
آب ولرم یک سوم لیوان
روغن مایع ۴ قاشق غذاخوری
شکر ۱ قاشق غذاخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری

آموزش نان تافتون

مرحله اول

ابتدا پودر خمیر مایه فوری را همراه با یک سوم لیوان آب ولرم و شکر در یک ظرف مناسب بریزید و خوب مخلوط کنید. سپس درب ظرف را بگذارید و آن را به مدت ۱۰ دقیقه در یک جای گرم قرار دهید تا حباب بزند و عمل بیاید.

مرحله دوم

سپس آرد را الک کنید و آن را به همراه روغن مایع و نمک در یک کاسه مناسب بریزید. حالا آب را به آرامی اضافه کنید و با قاشق مخلوط کنید تا خمیر جمع شود. یادتان باشد که مقدار آب به آرد شما بستگی دارد.

مرحله سوم

چند نوع آرد میزان متفاوتی از آب را جذب می‌کنند، بنابراین به آرامی آب را اضافه کنید تا خمیر خیلی شل نشود. بعد از اینکه خمیر جمع شد، باید کمی چسبناک باشد.

مرحله چهارم

بعد از جمع شدن خمیر، آن را به مدت ۱۰ دقیقه با دست ورز دهید. خمیر در پایان باید کمی چسبناک باشد. حالا یک ظرف مناسب که دو برابر حجم خمیر باشد را چرب کنید و خمیر را به شکل یک چونه بزرگ گرد درآورید.

مرحله پنجم

سپس خمیر را داخل کاسه قرار دهید. روی آن یک پارچه حوله‌ای بیندازید و ظرف را به مدت یک تا یک و نیم ساعت در یک جای گرم قرار دهید تا استراحت کند و حجم خمیر دو برابر شود.

مرحله ششم

در ادامه پس از استراحت، خمیر را روی سطح کار کمی ورز دهید تا هوای آن خارج شود و پف خمیر به طور کامل بخوابد. حالا خمیر را به چونه‌های ۶۰ گرمی تقسیم کنید و روی آنها را با یک پارچه تمیز بپوشانید.

مرحله هفتم

به چونه‌ها به مدت ۱۰ دقیقه استراحت دهید. بعد یک تابه بزرگ نچسب را روی حرارت قرار دهید تا خوب داغ شود. حالا چونه‌ها را با وردنه به شکل گرد پهن کنید و با دست روی خمیر طرح بیندازید.

مرحله هشتم

سپس نان‌ها را روی تابه داغ بگذارید تا حباب بزند و بپزد. اگر دوست داشتید، می‌توانید روی نان‌ها کمی کنجد یا سیاه‌دانه هم بپاشید. بعد از اینکه نان‌ها پختند، آنها را در نایلون یا پارچه قرار دهید تا خشک نشوند.