آموزش نان تمیس
نانهای حجیم و فانتزی یکی از انواع نانهای محبوب به شمار میآید. نان تمیس نان سنتی از کشور افغانستان است که مقداری حجیمتر از نانهای ایرانی است. این نان خاصیت پرکننده ندارد و با روغن رومال میشود. نان تمیس را میتوان به تنهایی یا کنار پنیر به عنوان صبحانه و عصرانه سرو کرد، و همچنین میتوان از آن در کنار غذاهای نانی و سوپها برای وعدههای ناهار و شام استفاده نمود. به دلیل وجود زیتون و روغن در آن، این نان بسیار مقوی و مفید است. برای دیدن آموزش نان تمیس در ادامه با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم نان تمیس | |
شکر | ۱ قاشق غذا خوری |
مایه خمیر | ۱ قاشق غذا خوری |
آب گرم | ۲ پیمانه |
آرد سفید | ۴ پیمانه |
نمک | ۱ قاشق چای خوری |
ماست | ۲ قاشق غذا خوری |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
کره یا روغن جهت رومال | به مقدار لازم |
آموزش نان تمیس
مرحله اول
برای درست کردن نان خوشمزه، در ابتدا مایه خمیر، آب ولرم و شکر را در یک کاسه مناسب میریزیم. بعد کمی این مواد را با هم مخلوط میکنیم و درب کاسه را میپوشانیم تا مایه خمیر عمل آید و پف کند. حدود ۱۰ دقیقه زمان میگذاریم تا پف کند.
مرحله دوم
سپس در یک کاسه ماست، مایه خمیر عمل آمده، نمک و زرده تخممرغ را میریزیم و خوب مخلوط میکنیم تا مواد کاملاً یکدست شوند. آرد را کم کم به مخلوط اضافه میکنیم تا خمیر به شکل یک گلوله دربیاید. بعد کمی آن را ورز میدهیم و درون یک کاسه قرار میدهیم.
مرحله سوم
روی خمیر را با سلفون میپوشانیم و حدود ۴۵ دقیقه به آن استراحت میدهیم تا خوب عمل آید. سپس خمیر را به ۶ قسمت مساوی تقسیم میکنیم و هر قسمت را به شکل چانه درمیآوریم. کف سینی فر را با کاغذ روغنی میپوشانیم. خمیر را روی سطح کار با وردنه باز میکنیم.
مرحله چهارم
سپس خمیر را روی کاغذ روغنی قرار داده و با چنگال روی آن چند سوراخ میکنیم. حالا با کره یا روغن آن را رومال میکنیم. سپس در فری که از قبل با دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد گرم شده، حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه میگذاریم تا پخته شود. فقط باید دقت کنیم که نان نسوزد و مرتب چک کنیم.