آموزش نان خامه ترش

پختن نان یک تجربه شیرین و دلنشین است که به همه توصیه می‌شود. در این کار می‌توانید “هنر زندگی در لحظه” را پیدا کنید. در حین پخت، با بوی خوش نان و بافت نرم خمیر درگیر خواهید شد. امروز می‌خواهیم یک نوع نان خوشمزه را به شما آموزش دهیم. “نان ترش” که با ترکیبی از آرد، خامه ترش و مواد دیگر درست می‌شود، گزینه‌ای عالی برای صبحانه‌ای گرم خواهد بود. پیشنهاد می‌کنیم این نان را همراه با مقداری پنیر میل کنید. همچنین این نان برای عصرهای بهاری و گردهمایی‌های خانوادگی بسیار مناسب است. بهتر است آن را با یک فنجان چای سرو کنید و از طعم دلچسب آن لذت ببرید. برای دیدن مراحل کامل و دقیق تهیه نان خامه ترش، با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

مواد لازم نان خامه ترش
آرد ۵۰۰ گرم
خامه ترش ۱۰۰ گرم
کره ۷۵ گرم
شکر ۷۵ گرم
نمک ۳ گرم
مخمر خشک ۵ گرم
آب گرم ۱۴۰ میلی لیتر
مواد لازم برای تهیه خامه ترش
خامه صبحانه ۲۰۰ گرم
شیر یک چهارم پیمانه
آبلیمو یا سرکه سفید یک قاشق غذاخوری

آموزش نان خامه ترش

مرحله اول

اول از همه، طرز تهیه خامه ترش را یاد می‌گیریم. آبلیمو تازه را به شیر گرم اضافه کنید. سپس درب ظرف را ببندید و آن را به مدت ۱۰ دقیقه در مکانی مناسب قرار دهید. بعد از این مدت، خامه را در یک کاسه بریزید و به خوبی هم بزنید تا یکدست شود.

مرحله دوم

در این مرحله، مخلوط شیر و آبلیموی آماده شده را به خامه اضافه کنید و همه آنها را به خوبی هم بزنید. سپس روی کاسه را با یک پارچه ضخیم بپوشانید و دور آن را با یک کش محکم کنید. حالا آن را به مدت ۲۴ ساعت در دمای اتاق بگذارید تا استراحت کند. همچنین، مقداری آب گرم را در یک ظرف بریزید و مخمر و ۴-۵ قاشق آرد به آن اضافه کنید.

مرحله سوم

درب ظرف را بگذارید و آن را به مدت ۲ ساعت در جای گرم قرار دهید. بعد از زمان تعیین شده، آرد را یکی دو بار الک کنید تا نرمی و سبکی آن حفظ شود و گلوله نشود.

“`

گلوله نگردد. آرد الک شده را در ظرفی ریخته و به آن مقادیری شکر و نمک اضافه کنید.

مرحله چهارم

کره و خامه ترش را به مخلوط اضافه کرده و خوب ورز دهید. در یک ظرف جدا کمی آب و مخمر ریخته و هم بزنید. سپس این مخلوط را به خمیر کره و خامه اضافه کرده و دوباره با دست همه را خوب ورز دهید. بعد از اینکه خمیر جمع شد، آن را به مدت ۲۰ دقیقه در جای مناسبی بگذارید تا استراحت کند.

مرحله پنجم

پس از ۲۰ دقیقه، خمیر را به مدت ۵ دقیقه ورز دهید تا کاملاً یکدست شود. کف یک کاسه را چرب کنید و خمیر را داخل آن بگذارید. کاسه را به مدت ۹۰ دقیقه در یک جای مناسب بگذارید تا استراحت کند. بعد از این زمان، پف خمیر را بگیرید و آن را وزن کنید.

مرحله ششم

اگر مقدار مواد لازم را به درستی آماده کرده باشید، وزن خمیر حدود ۸۸۰ گرم می‌شود. با دستانتان خمیر را به هشت قسمت تقسیم کنید. (هر قسمت تقریباً ۱۰۰ گرم خواهد بود) سپس روی آن را بپوشانید و به مدت ۱۰ دقیقه استراحت دهید.

مرحله هفتم

پس از ۱۰ دقیقه، هر قسمت را به شکل دایره‌ای باز کرده و دوباره ۱۰ دقیقه بگذارید تا استراحت کند. سپس با یک سیخ چوبی سطح آن را سوراخ کنید. تخم‌مرغ را در یک ظرف بشکنید و زرده آن را جدا کنید. یک قاشق غذاخوری شیر را به زرده اضافه کرده و هم بزنید.

مرحله هشتم

در مرحله آخر، مخلوط زرده و شیر را روی دایره‌های خمیر بمالید و آن‌ها را در فر که از قبل گرم شده به مدت ۱۵ دقیقه بپزید. دمای فر باید ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد باشد. در نهایت به مدت ۵ دقیقه نان‌ها را گریل کنید تا رنگ آن‌ها طلایی شود، سپس آن‌ها را در ظرفی بچینید.

مرحله نهم

نان خامه ترش خوشمزه شما آماده است. می‌توانید آن را با خانواده‌تان میل کنید. نکته مهم این است که اگر فرصتی برای تهیه خامه ترش ندارید، می‌توانید از ماست معمولی به عنوان جایگزین استفاده کنید.