“`html
آموزش نان خرمایی
نان خرمایی یکی از شیرینیهای خوشمزه ایرانی است که به دلیل وجود خرما در آن، طعمی خاص دارد. این شیرینی دلچسب، گزینهای عالی برای سرو با نوشیدنیهای گرم مانند چای است. برای یادگیری آموزش شیرینیپزی نان خرمایی به صورت مرحله به مرحله، در ادامه با رضیم همراه باشید.
مواد لازم نان خرمایی | |
آرد سفید | حدود ۴۰۰ گرم |
شیر ولرم | نصف لیوان |
شکر | ۱ قاشق چایخوری |
پودر خمیر مایه | ۱ قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | ۲ عدد |
روغن مایع | ۷۵ گرم |
پودر هل | نصف قاشق چایخوری |
خرما | ۲۰ عدد |
مغز گردو | ۵۰ گرم |
کره | ۱۰ گرم |
دارچین | یک چهارم قاشق چایخوری |
شربت بار یا عسل | ۷۵ گرم |
آموزش نان خرمایی
مرحله اول
در ابتدا، شیر ولرم را با شکر در یک ظرف دربسته ترکیب کرده و خوب هم میزنیم تا شکر حل شود. سپس پودر خمیر مایه را به آن اضافه میکنیم و درب ظرف را میبندیم و به مدت ۱۰ دقیقه در یک محیط گرم قرار میدهیم تا خمیر مایه فعال شود.
مرحله دوم
تخم مرغها را به همراه روغن مایع، پودر هل، وانیل و شربت بار یا عسل (که باید با کمی آب داغ رقیق شود) داخل یک کاسه بزرگ میریزیم و خوب هم میزنیم تا مواد یکدست شوند. سپس خمیر مایه فعال شده را به این مواد اضافه میکنیم.
مرحله سوم
حالا، آرد را دو بار الک کرده و کمکم به مخلوط اضافه میکنیم و هم میزنیم تا خمیر شکل بگیرد و چسبندگی کمی داشته باشد. لازم است دقت کنید که با اضافه کردن آرد بیش از حد، خمیر سفت و خشک نشود.
مرحله چهارم
بعد از اینکه خمیر به خوبی جمع شد، آن را به مدت ۱۰ دقیقه با دست ورز میدهیم و سپس در یک ظرف گود که با روغن چرب شده است، قرار میدهیم. حجم ظرف باید حداقل دو برابر حجم خمیر باشد.
“““html
باشد می ریزیم. حالا روی ظرف را با سلفون و یک پارچه تمیز می پوشانیم و به مدت یک ساعت و ۳۰ دقیقه در یک جای گرم استراحت می دهیم.
مرحله پنجم
حالا هستههای خرما را بیرون میآوریم و اگر خرماها پوستشان کنده شده، پوست اضافی را هم میگیریم. سپس خرماها را با گردو، دارچین و کره مخلوط میکنیم تا برای مغز شیرینیها آماده شود. بعد از یک ساعت و ۳۰ دقیقه، خمیر ما باید دو برابر شده باشد.
مرحله ششم
حال خمیر را کمی ورز میدهیم تا پف آن بخوابد. سپس خمیر را به چونههایی به اندازه گردو تقسیم میکنیم. سینی فر را چرب میکنیم یا با کاغذ روغنی میپوشانیم. چونهها را روی سطح آرد پاشی شده باز میکنیم و مقداری از مخلوط خرما را درون آنها میگذاریم.
مرحله هفتم
حالا دور خمیر را به سمت مرکز جمع میکنیم و با فشار دست به هم میچسبانیم. برای زیباتر شدن نان خرمایی، با یک چاقوی تیز چند برش سطحی به اطراف خمیر میزنیم تا شبیه گل شود. به همین ترتیب، تمام چونهها را آماده میکنیم و در سینی فر میچینیم.
مرحله هشتم
حالا در همین حالت روی خمیرها را با یک پارچه تمیز میپوشانیم و به مدت ۲۰ دقیقه دیگر استراحت میدهیم. بعد از ۲۰ دقیقه، اگر جای برشهای چاقو پر شده باشد، دوباره برشها را تکرار میکنیم و روی خمیرها رومال میزنیم.
مرحله نهم
برای رومال، مخلوطی از ۱ عدد تخممرغ، کمی زعفران و یک قاشق غذاخوری روغن مایع آماده میکنیم. بعد از رومال، میتوانیم به دلخواه کمی کنجد یا سیاه دانه هم روی خمیرها بپاشیم. فر را باید ۱۵ دقیقه قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنیم تا گرم شود.
مرحله دهم
پس از اینکه فر به خوبی گرم شد، شیرینیها را داخل فر قرار میدهیم. برای پخت شیرینیها حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان نیاز است. برای طلایی شدن روی شیرینیها، چند دقیقه گریل را روشن میکنیم. در پایان اجازه میدهیم شیرینیها خنک شوند و سپس آنها را جمع میکنیم.