“`html
آموزش نان روغنی سبزوار
نان روغنی سبزوار یکی از نانهای خوشمزه و سنتی ایران است که نامش نشان میدهد که از کجا آمده است. در اینجا توضیحات کاملی درباره چگونگی تهیه این نان خوشمزه پیش روی شماست. با ما همراه باشید تا مراحل را گام به گام یاد بگیرید.
مواد لازم نان روغنی سبزوار | |
آرد | ۳ پیمانه |
آب یا شیر ولرم | ۱ پیمانه |
نمک | ۱ قاشق مرباخوری |
بکینگ پودر | ۱ قاشق مرباخوری |
تخم مرغ | ۱ عدد |
روغن | ½ پیمانه |
تره خرد شده | ۱۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
زردچوبه | ۱ قاشق غذاخوری |
زیره سیاه | ۱ قاشق غذاخوری |
سیاه دانه | ۱ قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه | ۱ قاشق غذاخوری |
فلفل قرمز | ½ قاشق غذاخوری |
آموزش نان روغنی سبزوار
مرحله اول
برای درست کردن نان روغنی سبزوار، ابتدا پیاز را به شکل ریز خرد میکنیم. سپس یک تابه روی حرارت میگذاریم و کمی روغن داخل آن میریزیم. پیازهای خرد شده را به تابه اضافه میکنیم و آنها را تفت میدهیم تا نرم و سبک شوند.
مرحله دوم
وقتی پیازها کمی سرخ شدند، زردچوبه را به تابه اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا عطر آن آزاد شود. سپس تره خرد شده، سیاه دانه، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زیره سیاه را به مواد داخل تابه اضافه کرده و کمی هم برای ترکیب آنها تفت میدهیم.
مرحله سوم
در این مرحله مواد را کمی هم میزنیم تا خوب با هم مخلوط شوند. سپس تابه را از روی حرارت برمیداریم. در ادامه، آرد را به همراه نمک و بکینگ پودر در یک کاسه بزرگ میریزیم و خوب با هم مخلوط میکنیم.
مرحله چهارم
حالا با انگشتان دست وسط آرد را گود میکنیم. سپس تخممرغ و آب ولرم را به آرامی در وسط آن میریزیم و شروع به هم زدن میکنیم تا مواد خوب مخلوط شوند و خمیر نرمی به دست آید.
“““html
مواد را با هم مخلوط میکنیم تا خمیری نرم و یکدست به دست بیاید. بعد از اینکه خمیر آماده شد، مخلوط تره و پیاز را که خنک شده است، به آن اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
حالا چند دقیقه خمیر را با دست ورز میدهیم تا تمام مواد به خوبی در خمیر پخش شوند. سپس خمیر را به ۴ قسمت مساوی تقسیم میکنیم و هر قسمت را به شکل لولهای در میآوریم. بعد هر خمیر لولهای را به شکل حلزونی جمع میکنیم.
مرحله ششم
در این مرحله، خمیرها را با وردنه باز میکنیم تا قطرشان حدود ۱ سانتیمتر شود. باید مراقب باشیم که خمیر خیلی نازک نشود، چون بعد از پخت خشک میشود. سپس فر را به دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم و منتظر میمانیم تا خوب گرم شود.
مرحله هفتم
در این مرحله، سینی فر را با روغن چرب میکنیم و بعد خمیرها را درون سینی میچینیم. بعد سینی را در فر قرار میدهیم و اجازه میدهیم نانها حدود ۳۰ دقیقه بپزند. در آخر چند دقیقه گریل را روشن میکنیم تا روی نانها کمی رنگ بگیرد.
مرحله هشتم
زمانی که روی نانها رنگ گرفت، آنها را از فر خارج میکنیم و در بین دستمال نخی قرار میدهیم تا خشک نشوند. در پایان میتوانیم نان خوشمزه را به همراه کره برای صبحانه یا میانوعده سرو کنیم.