آموزش نان زیره تابه ای
نانهای نرم و خوشمزه یکی از نانهای محبوب هستند. نان زیره، نانی سنتی و کمی پفکی است که با زیره و زردچوبه درست میشود. این نان به وسیله خمیر مایه تهیه میشود و به همین خاطر بافت نرمی دارد. این نان نیازی به فر ندارد و در کمی روغن داغ سرخ میشود. میتوانید این نان را کنار سالاد، سوپ یا به عنوان صبحانه و عصرانه میل کنید. برای یادگیری کامل مراحل تهیه نان زیره تابهای، در ادامه با ما در سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم نان زیره تابهای | |
شیر | نصف لیوان |
پودر خمیر مایه | ۱ قاشق غذا خوری |
شکر | ۴ قاشق غذا خوری |
روغن مایع یا کره | ۳ قاشق غذا خوری |
تخم مرغ | ۱ عدد |
آرد | دو و نیم لیوان |
زیره | ۱ قاشق مربا خوری |
زردچوبه | ۱ قاشق چای خوری |
نمک | کمی |
آموزش نان زیره تابهای
مرحله اول
برای درست کردن نان خوشمزه زیره، ابتدا مایه خمیر، شیر ولرم و ۱ قاشق غذا خوری شکر را داخل یک کاسه میریزیم. سپس این مواد را با هم مخلوط میکنیم و روی کاسه را میپوشانیم تا خمیر مایه عمل آید. حدود ۱۰ دقیقه وقت میدهیم تا پف کند.
مرحله دوم
در مرحله بعد، باقیمانده شکر، روغن مایع یا کره، تخم مرغ، زیره، زردچوبه و نمک را به یک کاسه دیگر اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم تا یکدست شود. سپس مایه خمیر که عمل آمده را اضافه میکنیم و دوباره مخلوط میکنیم تا یکدست شود.
آموزش نان زیره تابهای
در این مرحله، آرد را کم کم اضافه میکنیم تا خمیر کمی سفت شود و به یک سمت جمع شود. بعد از آن کمی ورز میدهیم و خمیر را در یک کاسه گذاشته و روی آن را با سلفون میپوشانیم و حدود ۱ ساعت به آن استراحت میدهیم تا خوب عمل بیاید.
مرحله چهارم
سپس خمیر را به قطعات مساوی تقسیم میکنیم و به شکل توپ در میآوریم. توپها را با دست یا وردنه باز میکنیم و در یک سینی میچینیم. روی آنها را میپوشانیم و دوباره نیم ساعت استراحت میدهیم. در این حین یک تابه را با کمی روغن روی حرارت قرار میدهیم.
مرحله پنجم
حالا صبر میکنیم تا روغن گرم شود، سپس نانها را یکی یکی در روغن میاندازیم و سرخ میکنیم. بعد از اینکه نانها خوب سرخ شدند، آنها را روی یک حوله کاغذی میگذاریم تا روغن اضافیاش گرفته شود. سپس میتوانیم نانها را در ظرف مناسب سرو کنیم.