آموزش نان شوید و زیره

نان‌های حجیم و خوشگل یکی از انواع نان‌هایی هستند که مردم خیلی دوست دارند. بعضی‌وقت‌ها نان‌ها را با مواد مختلفی پر می‌کنند. نان شوید و زیره هم شبیه نان‌های حجیم است، اما پر کردن آن شامل شوید و زیره می‌شود. این نان را می‌توانید به‌تنهایی بخورید یا کنار پنیر به عنوان عصرانه میل کنید، یا آن را با غذاهایی مثل سوپ نوش جان کنید. می‌توانید این نان را به هر شکلی که خواستید درست کنید. برای دیدن آموزش نان شوید و زیره، با سایت رضیم ادامه دهید.

مواد لازم نان شوید و زیره
شیر ۱ لیوان
آب ۱ لیوان
خمیر مایه ۱ قاشق غذا خوری
شکر ۱ قاشق غذا خوری
کره یا روغن مایع ۷۰ گرم
نمک ۲ قاشق چای خوری
آرد ۵۰۰ گرم
بکینگ پودر ۲ قاشق چای خوری
شوید تازه خرد شده ۳ قاشق غذا خوری
زیره سیاه ۲ قاشق غذا خوری
زرده تخم مرغ ۱ عدد برای رومال
شیر ۱ قاشق غذا خوری برای رومال
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذا خوری برای رومال

آموزش نان شوید و زیره

مرحله اول

برای درست کردن نان شوید و زیره، اول از همه شیر را روی حرارت گذاشته تا کمی گرم شود. دما باید به حدی باشد که وقتی انگشت‌تان را داخل آن فرو می‌برید، حس کنید که گرم است، نه داغ. بعد خمیر مایه و شکر را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط می‌کنیم.

مرحله دوم

سپس این مخلوط را کنار می‌گذاریم تا ۱۰ دقیقه بماند و خوب عمل کند. در مرحله بعدی آرد را سه بار الک کرده و در یک کاسه می‌ریزیم. سپس بکینگ پودر، نمک، شوید تازه و زیره را به آن اضافه می‌کنیم. حتماً شوید را خوب بشویید و بگذارید تا آب آن کاملاً خشک شود.

مرحله سوم

در ادامه…

“““html

این مرحله شوید را بعد از اینکه آب اضافی‌اش را گرفتیم، به صورت ریز خرد یا ساطوری می‌کنیم و به آرد اضافه می‌کنیم. خمیر مایه و نصف لیوان آب را به آرد اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم تا یک خمیر یکدست به دست بیاید. سپس حدود ۱۰ دقیقه آن را ورز می‌دهیم.

مرحله چهارم

در حین ورز دادن، با نصف لیوان آب ولرم باقی‌مانده، دست را خیس کرده و ورز می‌دهیم تا خمیر نرم و لطیفی به وجود بیاید. یک کاسه بزرگ را برمی‌داریم و کف و دیواره‌های آن را چرب می‌کنیم. بعد، خمیر را در کاسه می‌گذاریم و روی آن را با سلفون می‌پوشانیم.

مرحله پنجم

سپس به مدت یک و نیم تا ۲ ساعت در جای گرمی استراحت می‌دهیم. بعد، خمیر را به هر شکلی که دوست داریم در می‌آوریم. کف سینی فر را کاغذ روغنی می‌گذاریم و تکه‌های خمیر را روی آن قرار می‌دهیم.

مرحله ششم

سپس دوباره آن را با پارچه می‌پوشانیم و حدود ۲۰ دقیقه دیگر استراحت می‌دهیم. بعد، در صورت دلخواه روی خمیر خط می‌زنیم یا نقش می‌زنیم. یک کاسه کوچک برمی‌داریم و شیر، زرده تخم‌مرغ و زعفران را با چنگال مخلوط می‌کنیم تا یکدست شود.

مرحله هفتم

سپس با فرچه روی نان را رومال می‌کنیم. فر را از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن می‌کنیم تا گرم شود. سپس سینی فر را درون فر گرم با همان دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار می‌دهیم تا بپزد و زیر نان طلایی شود.

مرحله هشتم

سپس برای طلایی شدن روی نان، گریل فر را چند دقیقه روشن می‌کنیم تا روی نان نیز طلایی و خوش‌رنگ شود. بعد از فر خارج می‌کنیم و صبر می‌کنیم تا از داغی بیفتد. سپس به آرامی از روی کاغذ روغنی جدا می‌کنیم و در ظرف مورد نظر قرار می‌دهیم.

مرحله نهم

نکته جالب درباره این نان خوشمزه این است که خمیر آن شباهت زیادی به خمیر نان بربری دارد و می‌توان با آن نان بربری نیز درست کرد. برای این کار، می‌توانید شوید و زیره را حذف کنید و با این خمیر، نان بربری تهیه کنید.