آموزش نان شیر عسلی
نان شیر عسلی یکی از نان های خوشمزه و محبوب در دنیا است که با دستورها و طعم های مختلف درست می شود. معمولاً از نان شیرعسلی برای پذیرایی و میان وعده استفاده میشود. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله تهیه نان شیر عسلی، با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم نان شیر عسلی | |
آرد نان فانتزی | ۳۰۰ گرم |
آب | ۶۰ گرم |
شیر | ۷۰ گرم |
مایه خمیر | ۶ گرم |
شکر | ۳۰ گرم |
نمک | ۵ گرم |
تخم مرغ | ۱ عدد |
شیر عسلی | ۳۰ گرم |
کره نرم شده | ۵۰ گرم |
آموزش نان شیر عسلی
مرحله اول
برای درست کردن نان شیر عسلی خوشمزه، ابتدا پودر خمیر مایه را به همراه آب و یک قاشق از شکر در یک ظرف کوچک مخلوط میکنیم و به مدت ۱۰ دقیقه کنار میگذاریم تا خمیر مایه عمل بیاد.
مرحله دوم
در این مرحله، آرد را الک میکنیم و سپس آن را به همراه باقیمانده شکر، نمک، تخم مرغ و شیر عسلی در یک کاسه بزرگ میریزیم. بعد از اینکه خمیر مایه عمل آمد، آن را نیز به کاسه اضافه میکنیم.
مرحله سوم
حالا مواد را با دست یا با استفاده از همزن مخصوص خمیر بهم میزنیم تا خمیر شکل بگیرد. پس از اینکه خمیر جمع شد، به تدریج شیر را به آن اضافه میکنیم و ورز میدهیم تا شیر کاملاً در خمیر حل شود.
مرحله چهارم
به هیچ عنوان شیر را به صورت یکجا به خمیر اضافه نکنید، زیرا ممکن است خمیر خیلی شل شود. پس از اینکه خمیر به خوبی جمع شد، کره نرم را اضافه کرده و ورز میدهیم تا با دیگر مواد خوب ترکیب شود.
مرحله پنجم
اگر بعد از اضافه کردن کره، خمیر کمی نرم شد، میتوانید کمی آرد اضافه کنید. اما زیاد اضافه نکنید چون باعث میشود نان خوب پف نکند. اگر خمیر بیش از حد سفت بود، کمی شیر اضافه کنید تا به حالت متعادل برسد.
مرحله ششم
پس از اینکه کره را اضافه کردیم، خمیر را به مدت ۱۰ دقیقه ورز میدهیم. سپس روی کاسه را با سلفون میپوشانیم و اجازه میدهیم خمیر به مدت یک ساعت در دمای اتاق استراحت کند. بعد از یک ساعت، خمیر را بر روی سطح کار منتقل میکنیم.
مرحله هفتم
حالا…
“`html
ابتدا خمیر را کمی ورز میدهیم تا هوا وارد آن شود. سپس خمیر را به دو قسمت تقسیم میکنیم و هر قسمت را به صورت جداگانه شکل میدهیم. بعد از آن، روی چونهها را با پلاستیک یا پارچه میپوشانیم و به مدت ۱۵ دقیقه به آنها استراحت میدهیم.
مرحله هشتم
در این مرحله، قالب را با روغن جداکننده کیک ( روش درست کردن روغن جداکننده ) چرب میکنیم و بعد چونهها را داخل قالب قرار میدهیم. با استفاده از چنگال یا هر وسیله دیگر، روی آنها طرحهایی میزنیم و دوباره روی آنها را میپوشانیم.
مرحله نهم
حالا به چونهها اجازه میدهیم به مدت یک تا یک ساعت و نیم استراحت کنند تا حجم آنها بیشتر شود. ۱۰ دقیقه قبل از پایان زمان استراحت، فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم تا خوب گرم شود.
مرحله دهم
زمانی که چونهها استراحتشان تمام شد، آنها را در فر قرار میدهیم و اجازه میدهیم نانها به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه پخته شوند. اگر بعد از ۲۰ دقیقه روی نانها رنگ نداشت، چند دقیقه گریل را روشن میکنیم تا روی نانها به رنگ طلایی مایل به قهوهای درآید.