“`html
آموزش نان لوسیا سوئدی
این نان خوشمزه که بویی از زعفران دارد، به طور سنتی در روز لوسیا در کشورهای سوئد، نروژ و فنلاند در میانههای دسامبر برای صبحانه سرو میشود. همچنین میتوانید آن را به عنوان یک شیرینی مخصوص عید تهیه کنید. نانها معمولاً به شکل “S” درست میشوند که شبیه به یک گربه پیچ خورده است و با کشمش برای تزئین به عنوان چشمها استفاده میشود. رنگ این نان زعفرانی است و معمولاً کمی شیرین است، اما میتوان میزان شکر را بیشتر کرد تا طعمی شیرینتر به آن بدهید. این نان عطر و طعم بسیار خوبی دارد و تهیه آن در خانه کاری آسان است. برای یادگیری روش کامل و مرحله به مرحله تهیه نان لوسیا سوئدی، با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای نان لوسیا سوئدی | |
شیر داغ (بدون جوشیدن) | ۹۵ میلی لیتر |
پودر زعفران | یک چهارم قاشق چای خوری |
شیر ولرم | یک سوم پیمانه معادل ۸۰ گرم |
پودر مخمر خشک | ۱ قاشق چای خوری معادل ۵ گرم |
کره ذوب شده | ۳ و یک سوم قاشق چای خوری معادل ۵۰ گرم |
زرده تخم مرغ بزرگ | ۱ عدد |
شکر ریز | یک چهارم پیمانه (۵۰ گرم) |
نمک | یک سوم قاشق چای خوری |
آرد همهمنظوره | دو و نیم پیمانه معادل ۳۲۰ گرم |
کشمش تمیز و خشک شده | به مقدار دلخواه |
طرز تهیه نان لوسیا سوئدی
مرحله اول
برای درست کردن نان خوشمزه لوسیا به روش سوئدی، ابتدا در یک لیوان یا کاسه کوچک، شیر داغ و پودر زعفران را با هم مخلوط کرده و به مدت ۱۵ دقیقه در دمای اتاق بگذارید. گاهی هم بزنید تا رنگ زعفران به شیر برود.
مرحله دوم
در یک کاسه بزرگ، پودر مخمر را روی شیر ولرم (دمای ۳۵ درجه) بپاشید و به مدت ۵ تا ۱۵ دقیقه کنار بگذارید تا مخمر پف کند. سپس کره ذوب شده، زرده تخممرغ، شکر و نمک را به شیر مخمر اضافه کرده و خوب هم بزنید.
مرحله سوم
تقریباً تمام شیر زعفران را به مخلوط اضافه کنید و یک قاشق غذاخوری از آن را برای رومال کنار بگذارید. سپس آرد را به آرامی اضافه کرده و با دست خوب ورز دهید تا خمیری یکدست و لیسه بیفتید.
مرحله چهارم
توجه داشته باشید که خمیر باید مرطوب باشد. به تدریج آرد اضافی را اضافه کنید تا خمیری نرم و لطیف به دست آید. خمیر را به شکل…
“““html
گلولهها را شکل میدهیم، سپس داخل کاسه روغن میریزیم و خمیر را درون ظرف قرار میدهیم.
مرحله پنجم
خمیر را میپوشانیم و در دمای اتاق میگذاریم تا حجمش افزایش یابد. این مرحله حدود ۱ تا ۱/۵ ساعت طول میکشد (یا میتوانید یک شب در یخچال نگه دارید). اگر میخواهید خمیر را یک شب نگه دارید، نیمی از خمیر مایه را اضافه کنید. روی میز کار کمی آرد میپاشیم.
مرحله ششم
بعد خمیر را جابهجا کرده و آن را به ۱۰ قسمت مساوی تقسیم میکنیم، سپس هر قسمت را به صورت نوارهایی به طول ۳۵ تا ۴۰ سانتیمتر شکل میدهیم. خمیر باید کمی مرطوب باشد چون بعد از پخت، خشک میشود.
مرحله هفتم
پس از این، از آب زیاد استفاده نمیکنیم. وقتی نوار خمیر را آماده کردیم، آن را روی سطح کار آردی کمی میچرخانیم تا به هم نچسبد. سپس انتهای نوار خمیر را به شکل حلقه در میآوریم و مانند حرف S شکل میدهیم.
مرحله هشتم
به طوری که هر دو انتها به شکل مارپیچ درآید. کف سینی فر را با کاغذ روغنی میپوشانیم. بعد تکههای خمیر شکلگرفته را با فاصله در سینی قرار میدهیم. سپس روی آن را با یک حوله تمیز میپوشانیم.
مرحله نهم
حالا میگذاریم در دمای اتاق به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه تا کمی بپف کند. فر را به دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت یا ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم میکنیم. دانههای کشمش را به مرکز هر مارپیچ میگذاریم و به آرامی فشار میدهیم.
مرحله دهم
سپس نانها را با شیر و زعفران یا مخلوط زرده تخممرغ، کمی نمک و زعفران رومال میکنیم و سینی را در داخل فر گرم شده به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه میگذاریم تا به رنگ طلایی درآید و بپزد. بعد از پخت، نانها را از فر خارج میکنیم و میگذاریم تا خنک شوند، سپس سرو میکنیم.