آموزش نان وان

نان وان یکی از نان‌های خوشمزه و حجیم ترکیه است که می‌توان آن را به روش‌های مختلف درست کرد. اگر می‌خواهید آموزش کامل و مرحله به مرحله تهیه نان وان را ببینید، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم نان وان
کره مارگارین ۱۲۵ گرم
کره ۱۲۵ گرم
خمیر مایه نصف پاکت یا ۱ قاشق غذا خوری
آب ولرم ۱ لیوان
نمک ۱ قاشق مربا خوری
شکر ۱ قاشق غذا خوری
آرد ۴ تا چهار و نیم لیوان
مواد میانی
روغن مایع نصف لیوان
آرد ۲ لیوان
گردو به مقدار لازم
مواد لازم برای رومال
زرده تخم مرغ ۱ عدد

آموزش نان وان

مرحله اول

برای شروع تهیه نان وان، ابتدا باید خمیر را درست کنیم. یک لیوان آب ولرم و یک لیوان آرد را با هم مخلوط کنید تا یک خمیر چسبناک به دست آید. سپس کره و مارگارین را به روش بن ماری (روی بخار آب) ذوب کنید.

مرحله دوم

در این مرحله کره ذوب شده را به خمیر اضافه کنید و همچنین خمیر مایه، نمک و شکر را اضافه کنید و خوب ورز دهید. سپس به تدریج بقیه آرد را اضافه کنید و حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه ورز بدهید تا خمیر کمی سفت‌تر از لاله گوش شود.

مرحله سوم

خمیر را به ۶ قسمت مساوی تقسیم کنید. اگر دوست دارید نان‌ها کوچکتر باشند می‌توانید به ۸ قسمت هم تقسیم کنید. سپس روی خمیرها را با یک پارچه مرطوب بپوشانید و ۱۵ دقیقه بگذارید استراحت کنند.

مرحله چهارم

حالا فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید. برای تهیه مغز نان، روغن را داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا گرم شود. سپس به آرامی آرد را اضافه کنید و…

“““html

و تفت می‌دهیم تا رنگ آن تغییر کند و خامی آرد برطرف شود.

مرحله پنجم

سپس از روی اجاق برمی‌داریم و می‌گذاریم تا خنک شود. خمیر را که کمی استراحت داده‌ایم، برمی‌داریم و با وردنه روی سطح کار به اندازه بشقاب باز می‌کنیم. اگر می‌خواهیم مغزدار شود، مواد گردو را هم به آن اضافه می‌کنیم.

مرحله ششم

سپس خمیر را به شکل نیمه ماه (نیم دایره) تا می‌کنیم. بعد کناره‌های خمیر را با دست فشار می‌دهیم تا خوب بسته شود. اگر بخواهیم ساده باشد، خمیر را در یک بشقاب باز کرده و کناره‌های آن را با دست شکل می‌دهیم.

مرحله هفتم

در این مرحله، زرده تخم‌مرغ را با چنگال خوب مخلوط می‌کنیم تا یکدست شود و حالت لختگی نداشته باشد. سپس با زرده تخم‌مرغ روی خمیرها را رومال کرده و با چنگال به سلیقه خود روی خمیر خط‌هایی می‌زنیم.

مرحله هشتم

در مرحله نهایی، خمیرها را به آرامی در سینی فر که کف آن کاغذ روغنی گذاشته‌ایم، قرار می‌دهیم و سینی را در فر می‌گذاریم تا روی آن‌ها طلایی شود. سپس از فر خارج کرده و در ظرف مورد نظر می‌چینیم و سرو می‌کنیم.