آموزش نان کبوتر

نان کبوتر یکی از نان‌های ساده و خوشمزه ترکیه است که اغلب برای صبحانه تهیه می‌شود. برای یادگیری روش پخت کامل و گام به گام نان کبوتر، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم نان کبوتر
آرد ۵ لیوان
کره ۱۲۵ گرم
روغن مایع ½ قاشق چایخوری
تخم مرغ ۱ عدد
ماست ½ پیمانه
شکر ۱ قاشق چایخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
مخمر ۲ قاشق چایخوری
آب یا شیر ۱ لیوان
پنیر چدار یا سفید به مقدار کافی
زرده تخم مرغ و کنجد برای رومال

آموزش نان کبوتر

مرحله اول

برای درست کردن نان کبوتر خوشمزه، ابتدا باید کره، روغن، شیر، ماست، نمک، شکر، تخم مرغ و مخمر را در یک کاسه بزرگ بریزیم. سپس مواد را با هم خوب مخلوط می‌کنیم. می‌توانیم از همزن دستی یا چنگال استفاده کنیم.

مرحله دوم

حالا آرد را از یک الک عبور می‌دهیم و به آرامی بر روی مواد داخل کاسه می‌ریزیم. در این مرحله باید مواد را خوب مخلوط کنیم تا خمیری نرم و بدون چسبندگی به دست بسازیم. وقتی خمیر جمع شد، دیگر آرد اضافه نمی‌کنیم.

مرحله سوم

یک کاسه مناسب را با کمی روغن چرب می‌کنیم و خمیر را به شکل چونه درمی‌آوریم و داخل کاسه می‌گذاریم. سپس روی کاسه را با سلفون می‌پوشانیم و آن را به مدت یک ساعت در یک مکان گرم قرار می‌دهیم تا حجم خمیر دو برابر شود.

مرحله چهارم

بعد از یک ساعت، خمیر را ورز می‌دهیم و بر روی سطح کار می‌گذاریم. حالا خمیر را به ۱۰ قسمت تقسیم می‌کنیم و هر قسمت را به شکل چانه درمی‌آوریم، سپس هر چانه را با دست صاف می‌کنیم.

مرحله پنجم

مقداری پنیر چدار یا سفید در وسط خمیر قرار می‌دهیم و دوباره آن را به شکل چانه درمی‌آوریم. این مراحل را برای تمام خمیر انجام می‌دهیم. سپس فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن می‌کنیم تا گرم شود.

مرحله ششم

حالا سینی فر را با کاغذ روغنی می‌پوشانیم و خمیرها را با فاصله در روی سینی می‌چینیم. سپس روی خمیرها را با یک پارچه نخی می‌پوشانیم و اجازه می‌دهیم ۱۵ دقیقه دیگر استراحت کنند تا حجم بگیرند.

مرحله هفتم

بعد از این مدت، روی خمیرها را با زرده تخم مرغ رومال می‌کنیم و کمی کنجد روی آنها می‌پاشیم. در نهایت سینی را در فر قرار می‌دهیم و اجازه می‌دهیم نان‌ها به مدت ۳۰ دقیقه پخته و طلایی شوند.