آموزش نان گولاچ

اگر شما هم تا به حال نان پخته‌اید و نتیجه آن مطابق با انتظارتان نبوده، نگران نباشید. چون پخت نان یکی از شیرین‌ترین و آرامش‌بخش‌ترین کارها در آشپزخانه است. از آماده شدن مخمر، ورز دادن خمیر، تا پف کردن آن و سپس گذاشتن در فر یا روغن داغ، همه این مراحل لذت خاصی دارد. انتظار برای پخت نان و گاز زدن به آن بعد از چند ساعت تلاش، تجربه‌ای فراموش‌نشدنی است. هر منطقه‌ای در ایران نان‌های خاص خود را دارد و این نان‌ها با وجود اینکه مواد اصلی مشابهی دارند، با تغییر در ادویه‌ها و مواد می‌توانند طعم و شکل متفاوتی پیدا کنند. نان گولاچ سمنانی یکی از نان‌های قدیمی و خوشمزه ایران است که پیشنهاد می‌کنم حتماً آن را امتحان کنید، زیرا هم درست کردن آن آسان است و هم بسیار خوشمزه. برای تهیه این نان خوشمزه، ادامه مطلب را بخوانید و با سایت آموزشی ما همراه باشید.

مواد لازم نان گولاچ
آرد گندم تقریباً ۳ لیوان
بکینگ پودر ۱ قاشق چای‌خوری
نمک یک هشتم قاشق چای‌خوری
مخمر فوری ۱ قاشق چای‌خوری
تخم‌مرغ ۱ عدد
شیر نصف لیوان
روغن ۱ قاشق غذاخوری
شکر یک چهارم لیوان
زردچوبه ۱ قاشق چای‌خوری
وانیل ۱ قاشق چای‌خوری
پودر دارچین و پودر قند برای پاشیدن روی نان

آموزش نان گولاچ

مرحله اول

برای تهیه نان خوشمزه گولاچ به روش سنتی سمنانی، ابتدا آرد را الک می‌کنیم تا سبک‌تر و کاملاً صاف شود. سپس بکینگ پودر و نمک را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط می‌کنیم.

مرحله دوم

حالا به شیر ولرم، یک قاشق چای‌خوری مخمر و شکر اضافه کرده و هم می‌زنیم. سپس روی آن یک نعلبکی می‌گذاریم و منتظر می‌مانیم ۵ تا ۱۰ دقیقه تا مخمر عمل آید. بعد این مخلوط را به آرد اضافه می‌کنیم. در یک کاسه دیگر، یک قاشق روغن و شکر را مخلوط می‌کنیم.

مرحله سوم

در این مرحله، زردچوبه، کنجد، زرده تخم‌مرغ و وانیل را اضافه می‌نماییم و…“`html
می‌کنیم و خوب هم می‌زنیم تا بافت تخم‌مرغ باز شود و بعد به مواد آردی اضافه می‌کنیم. حالا مواد خمیر را به خوبی هم می‌زنیم تا با هم مخلوط شوند و به خورد هم بروند.

مرحله چهارم

وقتی به مرحله‌ای رسیدیم که خمیر به دست نچسبد و بتوانیم آن را ورز دهیم، شروع به ورز دادن خمیر می‌کنیم و حدوداً یک ربع ورز می‌دهیم، تا به خمیر نرم و لطیفی برسیم که اصلاً به دست نمی‌چسبد. خمیر را جمع می‌کنیم.

مرحله پنجم

حباب‌های هوای داخل خمیر را می‌زنیم و روی خمیر را می‌پوشانیم تا دو ساعت استراحت کند. بعد از این مدت، خمیر را بر می‌داریم و با کمی ورز دادن، هوای داخل آن را می‌گیریم. به اندازه یک نارنگی از آن جدا می‌کنیم و بقیه خمیر را هم با پارچه می‌پوشانیم تا خشک نشود.

مرحله ششم

سپس خمیر را از اطراف جمع می‌کنیم و به صورت یکدست شکل می‌دهیم و با وردنه کاملاً بازش می‌کنیم تا ضخامت آن به حدود ۲ میلی‌متر برسد. توجه کنید که اندازه آن به سلیقه شما بستگی دارد ولی ضخامتش نباید زیاد باشد و باید نازک باشد.

مرحله هفتم

با چنگال، همه‌ جای نان را سوراخ می‌کنیم تا حین پختن و سرخ شدن، کاملاً مغز پخت شود و ظاهر قشنگ‌تری داشته باشد. سپس چانه‌ها را بر می‌داریم و در روغن داغ دو طرف آن را سرخ می‌کنیم و در حین سرخ شدن، روی آن روغن می‌ریزیم.

مرحله هشتم

این کار، باعث می‌شود تا نان بهتر سرخ شود. تا وقتی که دو طرف نان طلایی و سرخ شود، این کار را ادامه می‌دهیم. شیرینی و شکر و قند بیشتر، آن را خوشمزه‌تر می‌کند، ولی وقتی نان داغ است، حتماً پودر دارچین روی آن می‌پاشیم چون خیلی آن را جذاب‌تر می‌کند.