آموزش هویج پلو کازرونی

هویج پلو یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی شهر کازرون است که با مواد مختلف درست می‌شود. اگر می‌خواهید با طرز تهیه هویج پلو کازرونی به صورت کامل و مرحله به مرحله آشنا شوید، در ادامه با سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج ۳ پیمانه
ماش ۱٫۵ پیمانه
هویج ۵ عدد
شوید خشک ۶ قاشق غذاخوری
پیاز ۳ عدد
سیر ۱ حبه
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
آب نارنج ۲ قاشق غذاخوری
پودر سوخاری ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

آموزش هویج پلو کازرونی

مرحله اول

برای درست کردن هویج پلو کازرونی، ابتدا ماش‌ها را داخل یک قابلمه آب نمک می‌ریزیم و روی حرارت می‌گذاریم تا خوب بپزند. سپس برنج را در یک کاسه آب نمک می‌گذاریم تا حداقل یک ساعت خیس بخورد.

مرحله دوم

در این مرحله، هویج‌ها را پوست کرده و رنده می‌کنیم. سپس دو عدد پیاز را کوچک خرد کرده و یک تابه روی حرارت قرار می‌دهیم و مقداری روغن داخل آن می‌ریزیم.

مرحله سوم

پیاز خرد شده را به تابه اضافه کرده و خوب تفت می‌دهیم تا نرم شود. سپس سیر را رنده کرده و کمی تفت می‌دهیم. بعد هویج رنده شده را همراه با زعفران دم کرده، آب نارنج و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه اضافه می‌کنیم.

مرحله چهارم

هویج‌ها را به مدت ۱۰ دقیقه تفت می‌دهیم، سپس ماش‌های پخته شده را آبکش کرده و به تابه می‌زنیم. بعد از یک دقیقه تفت دادن، تابه را از روی حرارت برمی‌داریم.

مرحله پنجم

حالا…
“`

یک قابلمه مناسب را تا نیمه با آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید. سپس یک قاشق نمک به آن اضافه کنید و صبر کنید تا آب به جوش بیاید. زمانی که آب جوش آمد، برنجی که قبلًا خیس کرده‌اید را به آن اضافه کنید.

مرحله ششم

در این مرحله، برنج را پس از ۸ تا ۱۰ دقیقه آبکش کنید. سپس داخل یک قابلمه دیگر کمی روغن بریزید و ته دیگی که دوست دارید را در کف قابلمه بگذارید. کمی برنج روی ته دیگ هم بریزید.

مرحله هفتم

حالا مقداری از مخلوط ماش و هویج را همراه با شوید خشک بر روی برنج بریزید. سپس این مواد را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید. بعد یک دم‌کنی روی درب قابلمه بگذارید و آن را روی شعله بسیار ملایم قرار دهید.

مرحله هشتم

برای دم کشیدن هویج پلو حدود ۴۰ تا ۴۵ دقیقه زمان نیاز است. در این مدت می‌توانید گوشت‌های قلقلی را درست کنید. برای این کار پیاز باقی‌مانده را رنده کرده و با گوشت چرخ کرده، آرد سوخاری و کمی نمک و فلفل سیاه مخلوط کنید.

مرحله نهم

حالا این مخلوط را به قلقلی‌های کوچک تبدیل کرده و درون روغن سرخ کنید. در نهایت هویج پلو را در قابلمه مخلوط کنید تا یکدست شود و سپس آن را در دیس بکشید و با گوشت‌های قلقلی تزیین کنید.