“`html
آموزش پلو شاه عباسی
پلو شاه عباسی یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که میتوان آن را به روشهای مختلف تهیه کرد. این غذا از نوع لا پلویی است و میتوان گفت ترکیبی از خورش قیمه و برنج میباشد که قبل از دم کشیدن برنج با هم مخلوط میشوند. اگر به غذاهای لا پلویی علاقه دارید، این پلو نیز گزینهای عالی برای شما خواهد بود. معمولاً این غذا با گوشت گوسفندی درست میشود، اما اگر به هر دلیلی گوشت قرمز نمیخورید، میتوانید از گوشت مرغ یا بوقلمون هم استفاده کنید. برای یادگیری طرز تهیه این غذای خوشمزه با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
برنج | 3 پیمانه |
لپه | 1 پیمانه |
پیاز | 2 عدد متوسط |
گوشت گوسفندی | 400 گرم |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 3 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت پلو شاه عباسی
مرحله اول
برای درست کردن پلو شاه عباسی خوشمزه، ابتدا لپهها را داخل یک کاسه ریخته و تا سطح آنها آب اضافه میکنیم. سپس آن را کنار میگذاریم تا حدود 6 ساعت خیس بخورند و نفخ آنها گرفته شود.
مرحله دوم
در این مدت، 2 الی 3 بار آب لپهها را عوض میکنیم تا نفخ آنها به طور کامل رفع شود. بعد از این مدت، لپهها را در یک صافی ریخته و میشوییم. مقداری روغن در یک قابلمه میریزیم و آن را روی حرارت کم قرار میدهیم سپس لپهها را به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله سوم
سپس لپهها را تفت داده و کمی زردچوبه به آنها اضافه میکنیم و دوباره تفت میدهیم (این کار مانع له شدن لپهها در هنگام پخت خواهد شد). سپس آب جوش را روی لپهها میریزیم و درب قابلمه را میگذاریم و منتظر میمانیم تا حدود 2 ساعت بپزند.
مرحله چهارم
در این هنگام که لپهها در حال پختن هستند، سایر مواد را آماده میکنیم. گوشت گوسفندی را روی تخته آشپزخانه گذاشته و آن را به شکل مکعبی خرد میکنیم. یکی از پیازها را پوست کنده و شسته و آن را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم.
مرحله پنجم
سپس یک قابلمه روی حرارت ملایم قرار داده، مقداری روغن داخل آن میریزیم و پیاز خرد شده را به آن اضافه میکنیم. پیازها را تفت میدهیم تا نرم شوند و بعد صبر میکنیم تا کمی طلایی و سرخ شوند، سپس گوشت خرد شده را به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله ششم
گوشت را با پیازها تفت میدهیم تا رنگ گوشت تغییر کند، سپس کمی زردچوبه به آن اضافه میکنیم و…
“““html
بر روی گوشتها مقداری ادویه میپاشیم و دوباره آنها را کمی سرخ میکنیم. سپس آب جوش را روی مواد میریزیم و درب قابلمه را میگذاریم تا به مدت ۲ تا ۳ ساعت گوشتها کاملاً پخته و نرم شوند.
مرحله هفتم
بعد از اینکه لپهها کمی نرم شدند، کمی نمک روی لپهها میپاشیم و قابلمه را از روی حرارت برمیداریم و کنار میگذاریم. گوشتها را هم بررسی میکنیم؛ اگر خوب پخته بودند، کمی نمک به آنها اضافه میکنیم و از روی حرارت برمیداریم.
مرحله هشتم
پیاز باقیمانده را پوست کنده و میشوییم، سپس آن را به صورت نگینی خرد میکنیم. تابهای را روی حرارت ملایم میگذاریم و کمی روغن در آن میریزیم. پیازها را در تابه میریزیم و کمی تفت میدهیم تا نرم شوند.
مرحله نهم
سپس رب گوجهفرنگی را به پیازها اضافه میکنیم و به مدت یک دقیقه تفت میدهیم تا بوی خامی آن گرفته شود. بعد لپههای پخته شده و گوشت پخته را به مخلوط اضافه میکنیم و کمی فلفل روی آنها میپاشیم.
مرحله دهم
حالا زعفران دمکرده را هم اضافه میکنیم و همه مواد را به خوبی مخلوط و تفت میدهیم. سپس در قابلمهای آب میریزیم و کمی نمک به آن اضافه میکنیم و روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب سریعتر به جوش بیاید.
مرحله یازدهم
در این مرحله، برنج را میشوییم و آب آن را خالی میکنیم. وقتی آب در حال جوشیدن است، برنج را داخل قابلمه میریزیم و ۶ تا ۷ دقیقه زمان میدهیم تا برنج نیمپز شود. سپس برنج را با دندان تست میکنیم.
مرحله دوازدهم
اگر لبههای برنج نرم و مغز آن سفت بود، برنج را آبکش میکنیم. سپس قابلمه را روی حرارت میگذاریم، کمی روغن داخل آن میریزیم و نان یا سیبزمینی حلقهای را در کف آن میچینیم تا تهدیگ خوشمزهای داشته باشیم. سپس با کفگیر مقداری از برنج را داخل قابلمه میریزیم.
مرحله سیزدهم
بعد از آن، یک لایه از قیمه را روی برنج میریزیم و دوباره از برنج و سپس یک لایه دیگر از قیمه میریزیم تا تمام برنجها استفاده شوند. سپس درب قابلمه را میگذاریم. در ادامه، کمی حرارت را زیاد میکنیم تا بخار داخل قابلمه جمع شود.
مرحله چهاردهم
حالا حرارت را کم میکنیم تا غذا به آرامی دم بکشد و پخته شود. بعد از اینکه پلو ما آماده شد، مقداری روغن روی آن میریزیم و با کفگیر برنج و قیمه را مخلوط کرده و کمی زعفران دمکرده هم روی آن میریزیم و در دیس سرو میکنیم. نوش جان!