آموزش پلو شوشتری با قارچ
برنج یکی از غذاهای پرطرفدار و مصرفی در دنیا است. این غذا به روشهای مختلفی پخته و سرو میشود. پلو شوشتری، یکی از غذاهای مخصوص شهر شوشتر است. این برنج معمولاً با مرغ سرخ شده درست میشود، اما در این دستور به جای مرغ از قارچ استفاده میکنیم. این غذا به خاطر نداشتن گوشت و مرغ مناسب گیاهخواران هم هست.
مواد لازم برای ۳ نفر | |
لوبیا چشم بلبلی | ۱ لیوان |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
قارچ | ۱۸ عدد |
آبلیمو | ۲ قاشق غذا خوری |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
سیر | پنج حبه |
شوید تازه خرد شده | ۱ لیوان |
برنج | ۳ پیمانه |
دستور پخت پلو شوشتری با قارچ
مرحله اول
برای درست کردن پلو شوشتری خوشمزه و مجلسی با قارچ، اول برنج را بسته به نوع آن چند ساعت قبل با آب و کمی نمک خیس میکنیم. لوبیا چشم بلبلی را هم با کمی آب در کاسه از شب قبل خیس میکنیم و کنار میگذاریم.
مرحله دوم
یک قابلمه برمیداریم و لوبیا را همراه با کمی آب و زردچوبه مخلوط کرده و میگذاریم تا بپزد. در اواخر پخت، نمک را به لوبیا اضافه میکنیم. وقتی پخته شد، آن را آبکش کرده و کنار میگذاریم. سپس پیازها را میشوییم و پوست میکنیم و خرد میکنیم.
مرحله سوم
یک تابه را برمیداریم و با مقداری روغن روی حرارت قرار میدهیم تا روغن داغ شود. سپس پیازها را درون آن تفت میدهیم تا سبک و طلایی شوند. در مرحله بعد، قارچها را میشوییم و ورقهورقه میکنیم و به پیازها اضافه میکنیم.
مرحله چهارم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را هم اضافه کرده و کمی آبلیمو میزنیم و تفت میدهیم تا آب قارچها کشیده شود و قارچها سرخ شوند. سپس شوید و سیر رنده شده را اضافه کرده و تفت میدهیم. بعد از آن زیر گاز را خاموش کرده و کنار میگذاریم.
مرحله پنجم
در این مرحله، یک قابلمه را تا نیمه آب پر میکنیم و روی حرارت زیاد میگذاریم تا زودتر به جوش بیاید. سپس آب برنج را اضافه کرده و در قابلمه میریزیم تا با نمک به جوش آمده و نیمپز شود. پس از نیمپز شدن، آن را آبکش میکنیم.
مرحله ششم
یک قابلمه دیگر برمیداریم و کف آن کمی روغن میریزیم. برشهای سیبزمینی یا نان را بسته به سلیقهتان برای تهدیگ قرار میدهیم. سپس یک لایه برنج آبکششده روی آن میریزیم و یک لایه از مواد قارچی روی برنج قرار میدهیم.
مرحله هفتم
مجدداً یک لایه برنج میریزیم و این کار را ادامه میدهیم تا همه مواد تمام شود. سپس قابلمه را روی حرارت کم میگذاریم تا دم بکشد و دمکنی را روی در قابلمه میگذاریم. کمی بعد از این که بخار آن بالا رفت، زعفران را با آب جوش دم کرده و اضافه میکنیم.