آموزش پوآچا گوشت

پوآچا گوشت یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ترکیه است که می‌شود آن را به شیوه‌های مختلف تهیه کرد. این غذا نه تنها می‌تواند به عنوان یک وعده غذایی اصلی سرو شود، بلکه می‌توانید از آن به عنوان پیش‌غذا در مهمانی‌ها نیز استفاده کنید. پوآچا گوشت شباهت زیادی به غذاهایی مثل پیراشکی گوشت و اشترودل گوشت دارد. می‌توانید مواد داخل این نان را بر اساس سلیقه خود تغییر دهید و چیزهایی مثل قارچ و فلفل دلمه‌ای به آن اضافه کنید. برای یاد گرفتن دستور پخت این غذا همچنان با ما در سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای خمیر
آرد سفید ۴ تا ۵ پیمانه
شیر یا آب ۱ لیوان
ماست ۳ قاشق غذاخوری
خمیر مایه فوری ۱ قاشق غذاخوری
روغن مایع ½ لیوان
تخم مرغ ۱ عدد
شکر ۱ قاشق غذاخوری
نمک ۱ قاشق مرباخوری
مواد داخل خمیر
پیاز ۱ عدد
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
جعفری خرد شده ½ لیوان
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
روغن به مقدار کافی

دستور پخت پوآچا گوشت

مرحله اول

برای پخت پوآچا گوشت، اول از همه شیر، ماست و تخم‌مرغ را ۲۰ دقیقه قبل از یخچال درآورده و کنار می‌گذاریم تا دمای آن‌ها به دمای اتاق برسد. سپس خمیر مایه و شکر را داخل شیر می‌ریزیم و کمی هم می‌زنیم.

مرحله دوم

بعد روی لیوان را با درپوش می‌پوشانیم و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در یک مکان گرم می‌گذاریم تا خمیر مایه فعال شود. سپس تخم‌مرغ را شکسته و زرده را جدا کرده و داخل یک کاسه قرار می‌دهیم.

“““html

و برای رومال کنار می گذاریم.

مرحله سوم

در این مرحله، سفیده تخم مرغ را در یک کاسه بزرگ می‌ریزیم و ماست، روغن مایع و نمک را به آن اضافه می‌کنیم. سپس با همزن دستی تمام مواد را خوب هم زده تا یکدست شوند. بعد از آن، خمیر مایه آماده شده را به مواد اضافه کرده و دوباره کمی هم می‌زنیم.

مرحله چهارم

اکنون کم‌کم آرد را به ترکیب اضافه کرده و با قاشق مواد را مخلوط می‌کنیم تا خمیر سفت شود. سپس باید دست خود را چرب کرده و با دست خمیر را ورز بدهیم. وقتی دیدیم خمیر به دست نمی‌چسبد و نرم است، دیگر نیازی به افزودن آرد نیست.

مرحله پنجم

حالا خمیر نرم را به مدت ۵ دقیقه ورز می‌دهیم تا هر هوایی که داخل آن مانده خارج شود. سپس کاسه را با روغن کاملا چرب کرده و خمیر را درون آن قرار می‌دهیم. روی کاسه را با سلفون می‌پوشانیم و یک پارچه یا حوله روی آن می‌گذاریم.

مرحله ششم

حالا باید کاسه را در جایی گرم قرار دهیم تا به مدت ۲ ساعت استراحت کند و حجم خمیر دو برابر شود. در همین حین، مواد گوشتی را آماده می‌کنیم. جعفری‌ها را تمیز کرده و می‌شوییم و در آبکش می‌گذاریم تا آب اضافی آن‌ها خارج شود.

مرحله هفتم

سپس جعفری‌ها را در خردکن می‌ریزیم و ریز خرد می‌کنیم (یا روی تخته آشپزخانه ریز خرد کنیم). پیاز را پوست کنده و می‌شوییم و آن را به صورت نگینی خرد می‌کنیم. در یک تابه کمی روغن ریخته و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم.

مرحله هشتم

در این مرحله، پیازهای خرد شده را به تابه اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا سبک و نرم شوند. سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و مرتب هم می‌زنیم تا رنگ آن کاملا تغییر کند. در آخر، فلفل، نمک و جعفری خرد شده را به مواد اضافه می‌کنیم.

مرحله نهم

حالا تابه را از روی حرارت برمی‌داریم و ادامه تفت دادن را انجام می‌دهیم تا کمی از حرارت بیفتد و کنار می‌گذاریم تا خنک شود. سپس به خمیر بعد از ۱ ساعت سر می‌زنیم. خمیر باید حجمش دو برابر شده باشد. داخل کاسه خمیر را جمع می‌کنیم.

مرحله دهم

سپس خمیر را روی صفحه کار قرار داده و حدود ۳۰ ثانیه ورز می‌دهیم تا پف آن بخوابد. سپس آن را به ۳ قسمت تقسیم کرده و هر چونه را باز می‌کنیم و داخل آن از مواد گوشتی می‌ریزیم و کمی پنیر (از هر نوعی که دوست دارید) روی آن می‌پاشیم و خمیر را تا می‌کنیم.

مرحله یازدهم

حالا سینی فر را آماده کرده و با کمی روغن آن را چرب می‌کنیم. سپس چونه‌ها را به ترتیب درون سینی می‌گذاریم و برای اینکه خشک نشوند، روی آن‌ها را با دستمال می‌پوشانیم و اجازه می‌دهیم به مدت ۳۰ دقیقه خمیرها استراحت کنند.

مرحله دوازدهم

پس از اینکه ۲۰ دقیقه از زمان استراحت چونه‌ها گذشت، فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد روشن می‌کنیم و اجازه می‌دهیم به خوبی گرم شود. بعد از اینکه چونه‌ها خوب استراحت کردند، روی آن‌ها را با زرده تخم مرغ رومال می‌کنیم.

مرحله سیزدهم

در این مرحله، سینی را در طبقه وسط فر قرار داده و اجازه می‌دهیم نان‌ها به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه به طور کامل بپزند. زمانی که پخت پوآچا به پایان رسید، چند دقیقه گریل را روشن کرده و اجازه می‌دهیم روی نان‌ها طلایی شود، سپس با سس دلخواه سرو می‌کنیم.

نکات پخت پوآچا گوشت

سس مناسب

طعم پوآچای گوشت شبیه غذاهای فست فودی است و به همین دلیل با انواع سس‌ها سرو می‌شود. تقریبا بهترین سس برای این غذای خوشمزه، سس کچاپ است. اگر مایل به تهیه سس کچاپ در خانه هستید، می‌توانید به آموزش زیر مراجعه کنید.