آموزش پیاز پلو

برنج یکی از محبوب‌ترین و پرمصرف‌ترین غذاها در دنیا است و به روش‌های مختلف پخته و سرو می‌شود. پیاز پلو که به نام سوغان پلو هم شناخته می‌شود، غذایی مخصوص شهر اردبیل است. در زبان محلی اردبیل، پیاز‌های کوچک را سوغان می‌نامند و به همین دلیل این غذا در این شهر به این نام شهرت دارد. پیاز پلو نوعی برنج مخلوط است که با گوشت چرخ کرده و پیاز تهیه می‌شود و طعمی و عطر فوق‌العاده‌ای دارد و یکی از غذاهای پرطرفدار این شهر به حساب می‌آید.

مواد لازم برای ۳ نفر
پیاز کوچک ۱۲ عدد (برای هر نفر ۴ عدد)
نمک و آبلیموی تازه به مقدار لازم
پیاز متوسط ۲ عدد
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
آرد نخودچی یا پودر جو دوسر یا آرد سوخاری ۲ قاشق غذاخوری
فلفل و سماق به مقدار لازم
برنج ۳ پیمانه
سیب‌زمینی برای ته‌دیگ به مقدار لازم
زعفران دم‌کرده نصف استکان

دستور پخت پیاز پلو

مرحله اول

برای تهیه پیاز پلو، در ابتدا شما پیازهای کوچک را پوست کنده و شسته و بعد کمی آبلیموی تازه و نمک به آن‌ها اضافه کنید. سپس یک تابه بردارید و با مقداری روغن آن‌ها را سرخ کنید تا طلایی و پخته شوند. بعد از سرخ شدن، پیازها را از تابه خارج کرده و کنار بگذارید.

مرحله دوم

یک پیاز متوسط را به صورت نگینی خرد کرده و در تابه تفت دهید تا خوب سرخ شود. سپس یک کاسه آماده کنید و پیاز دیگر را رنده کنید. گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و سپس به همراه آرد نخودچی یا آرد سوخاری مخلوط کنید و ورز دهید.

مرحله سوم

از مخلوط تهیه شده به اندازه یک گردو برداشته و به شکل قلقلی درآورید و در تابه با کمی روغن سرخ کنید. بعد از سرخ شدن، پیازهای سرخ شده را به قلقلی‌ها اضافه کنید و از روی حرارت بردارید. برنج را از شب قبل با کمی آب و نمک خیس کنید و سپس آب آن را خالی کنید.

مرحله چهارم

در این مرحله یک قابلمه بردارید و در آن آب جوش و نمک بریزید تا برنج نیم‌پز شود. سپس آن را آبکش کنید. سیب‌زمینی‌ها را شسته و پوست کرده و به شکل ورقه‌ای خرد کنید. یک قابلمه بردارید و کف آن را چرب کنید و سیب‌زمینی‌ها را در کف قابلمه بچینید.

مرحله پنجم

حال یک لایه برنج روی سیب‌زمینی‌ها بریزید و کمی از پیازهای کوچک و قلقلی‌ها را روی آن بگذارید. این مراحل را تکرار کنید تا تمام مواد و برنج تمام شوند.

مرحله ششم

در این مرحله، زعفران دم‌کرده را روی برنج بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا با حرارت کم بپزد. حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان برای دم کشیدن برنج نیاز است. سپس پیاز پلو را در ظرف مورد نظر کشیده و سرو کنید.

مطالب پیشنهادی