آموزش پیراشکی گوشت

پیراشکی گوشت یکی از غذاهای خوشمزه و مناسب برای مهمانی‌ها است که می‌توانید به عنوان پیش غذا هم سرو کنید. برای دیدن دستور کامل تهیه این پیراشکی خوشمزه، تا انتها با سایت رضیم همراه باشید.

برای درست کردن مواد داخل پیراشکی، ابتدا پیاز را با کمی روغن تفت می‌دهیم. سپس گوشت و قارچ را اضافه کرده و با آب‌لیمو و فلفل دلمه‌ای طعم‌دار می‌کنیم. برای تهیه خمیر، از مایه خمیر استفاده می‌کنیم و تخم‌مرغ و آرد را به آن افزوده و خوب ورز می‌دهیم. بعد از اینکه خمیر استراحت کرد، آن را به شکل دلخواه قالب می‌زنیم، مواد گوشت و پنیر را داخل آن قرار می‌دهیم و لبه‌های خمیر را خوب می‌چسبانیم. در نهایت، پیراشکی‌ها را با زرده تخم‌مرغ رومال کرده و در فر یا روغن سرخ می‌کنیم.

مواد لازم برای ۴ نفر مقدار مواد
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
فلفل دلمه ای ۱ عدد
پیاز ۱ عدد
قارچ ۲۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش ۱ قاشق غذاخوری
پنیر پیتزا (اختیاری) ۱۰۰ گرم
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت مواد داخل پیراشکی

مرحله ۱: آماده‌سازی پیاز و طعم‌دار کردن

ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و با کمی روغن در یک تابه گرم می‌کنیم تا نرم و طلایی شود. سپس کمی زردچوبه و فلفل سیاه به پیاز اضافه می‌کنیم و خوب مخلوط می‌کنیم.

مرحله ۲: افزودن گوشت چرخ‌کرده و قارچ

پس از طلایی شدن پیاز، گوشت چرخ کرده را به آن اضافه می‌کنیم و برای چند دقیقه هم می‌زنیم تا خوب سرخ شود. سپس قارچ‌ها را به صورت ورقه‌ای یا نگینی خرد کرده و به تابه می‌افزاییم و کمی تفت می‌دهیم تا نرم شوند.

مرحله ۳: اضافه کردن آب لیمو و فلفل دلمه‌ای

سپس آب لیمو را به همراه قارچ‌ها می‌ریزیم تا از تیره شدن رنگ آن‌ها جلوگیری کنیم. بعد از اینکه آب قارچ‌ها به‌طور کامل تبخیر شد، فلفل دلمه‌ای را به صورت نگینی خرد می‌کنیم و به دیگر مواد اضافه کرده و چند دقیقه دیگر تفت می‌دهیم تا نرم شود.

مرحله ۴: سرخ کردن رب گوجه و آماده‌سازی نهایی

در این مرحله، وسط تابه را خالی می‌کنیم و رب گوجه فرنگی را در آن سرخ می‌کنیم تا طعم خامی آن گرفته شود. سپس مقداری نمک به آن اضافه می‌کنیم و همه مواد را با هم مخلوط می‌کنیم تا ترکیبی یکدست به دست آید. بعد از آن، تابه را کنار می‌گذاریم تا مواد کمی خنک شوند.

مواد لازم خمیر پیراشکی مقدار مواد
آرد سفید ۱٫۵ تا ۲ لیوان
تخم مرغ ۳ عدد
آب ولرم نصف پیمانه
روغن مایع ۴ قاشق غذاخوری
مایه خمیر فوری ۱ قاشق غذاخوری
شکر ۱ قاشق غذاخوری

دستور تهیه خمیر پیراشکی

مرحله ۱: عمل‌آوری مایه خمیر

اول باید مایه خمیر را فعال کنیم. برای این کار، مایه خمیر را به همراه شکر و نصف پیمانه آب ولرم در یک ظرف دردار مخلوط می‌کنیم. سپس درب ظرف را می‌گذاریم و آن را در یک جای گرم قرار می‌دهیم تا مایه خمیر حباب بزند و آماده شود.

مرحله ۲: ترکیب مایه خمیر با تخم‌مرغ و مواد دیگر

بعد از اینکه مایه خمیر حدود ۱۰ دقیقه عمل آمد، آن را در یک کاسه بزرگ می‌ریزیم. سپس تخم مرغ‌ها، مقداری نمک و روغن مایع را به مایه خمیر اضافه کرده و این مواد را با هم مخلوط می‌کنیم تا ترکیبی یکدست به دست آید.

مرحله ۳: ورز دادن خمیر و اضافه کردن آرد

حالا آرد را به تدریج اضافه می‌کنیم و با دست خمیر را ورز می‌دهیم تا کمی چسبنده شود. اگر بیش از حد آرد اضافه کنیم، خمیر خشک و سفت می‌شود. در نهایت، خمیر باید نرم و کم‌چسبنده باشد.

مرحله ۴: استراحت دادن خمیر برای آماده شدن

بعد از اینکه خمیر جمع شد، آن را به مدت ۱۵ دقیقه ورز می‌دهیم، سپس یک ظرف بزرگ را با کمی روغن چرب می‌کنیم و خمیر را در آن قرار می‌دهیم تا استراحت کند. روی آن را با سلفون می‌پوشانیم و به مدت یک ساعت در یک جای گرم می‌گذاریم.

مرحله ۵: قالب زدن خمیر برای پیراشکی

پس از گذشت یک ساعت، خمیر را کمی ورز می‌دهیم تا هوای اضافی آن خارج شود، سپس آن را با وردنه به صورت یکدست با قطر نیم سانتی‌متر روی یک سطح صاف پهن می‌کنیم. حالا با یک قالب گرد یا دهانه کاسه ماست‌خوری برش می‌زنیم.

مرحله ۶: پر کردن خمیر با مایه گوشت و پنیر

روی هر دایره خمیر مقداری از مایه گوشت قرار می‌دهیم و سپس کمی پنیر پیتزا روی آن می‌ریزیم. بعد لبه‌های خمیر را برمی‌گردانیم تا مایه گوشت درون یک نیم‌دایره خمیر قرار گیرد.

مرحله ۷: بستن لبه‌های پیراشکی با چنگال

حالا لبه‌های خمیر را با چاقو یا چنگال فشار می‌دهیم تا به هم بچسبند. بعد از اینکه همه پیراشکی‌ها آماده شدند، می‌توانیم آنها را سرخ کنیم.

پیراشکی‌ها را آماده کرده‌ایم. حالا سینی فر را کمی چرب می‌کنیم و سپس پیراشکی‌ها را با فاصله مناسب روی سینی قرار می‌دهیم.

مرحله ۸: تهیه رومال و تزیین پیراشکی

برای تهیه رومال، از مخلوط یک زرده تخم‌مرغ و یک قاشق غذاخوری روغن مایع استفاده می‌کنیم. بعد از اینکه رومال را روی پیراشکی‌ها مالیدیم، می‌توانیم به دلخواه مقداری کنجد یا تخم خرفه هم روی آن‌ها بپاشیم تا زیبا و مجلسی‌تر شوند.

مرحله ۹: پخت پیراشکی در فر و طلایی کردن

قبل از اینکه پیراشکی‌ها را داخل فر بگذاریم، باید فر را ۱۵ دقیقه قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنیم تا خوب گرم شود. سپس پیراشکی‌ها را به مدت ۲۰ دقیقه درون فر قرار می‌دهیم تا بپزند. بعد از اینکه پیراشکی‌ها آماده شدند، برای دو دقیقه گریل را روشن می‌کنیم تا روی آن‌ها طلایی شود.

مرحله ۱۰: سرخ کردن پیراشکی در روغن برای سرو

اگر دوست دارید، می‌توانید پیراشکی‌ها را نیز در روغن سرخ کنید. برای این کار، مقداری روغن مخصوص سرخ کردنی را در یک ظرف گود بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. سپس با دقت پیراشکی‌ها را در روغن سرخ کرده و آن‌ها را با سس کچاپ سرو کنید.