آموزش چلو مرغ زعفرانی

چلو مرغ یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که می‌توان به روش‌های مختلف آن را تهیه کرد. این غذا به مرغ زعفرانی شباهت زیادی دارد، اما در این دستور برای تهیه چلو مرغ به جای رب گوجه‌فرنگی از زعفران استفاده می‌شود. این دستور بیشتر در رستوران‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و به همین دلیل می‌توانیم از این غذای خوشمزه و مجلسی برای مهمانی‌های مختلف استفاده کنیم. پیشنهاد می‌کنیم این غذا را مانند چلوگوشت با پیاز داغ سرو کنید. برای دیدن آموزش کامل و مرحله‌به‌مرحله تهیه چلو مرغ زعفرانی، ادامه مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای ۲ نفر
ران یا سینه مرغ ۲ تکه
پیاز ۲ عدد درشت
سیر ۱ حبه
زعفران دم کرده ۴ قاشق غذاخوری
چوب دارچین ۱ تکه
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت چلو مرغ زعفرانی

مرحله اول

برای تهیه مرغ زعفرانی خوشمزه، ابتدا یک قابلمه را تا نیمه با آب پر کرده و روی حرارت زیاد قرار می‌دهیم تا آب به جوش بیاید. سپس پیاز را پوست می‌کنیم و می‌شوییم و به چهار قسمت تقسیم می‌کنیم.

مرحله دوم

وقتی آب در حال جوشیدن بود، ران‌های مرغ و پیاز را به آرامی به آب جوش اضافه می‌کنیم تا کف و خونابه‌های آن خارج شود. سپس قابلمه را از روی حرارت برمی‌داریم.

مرحله سوم

مرغ‌ها را در یک صافی قرار می‌دهیم تا آب اضافی آن‌ها خارج شود. سپس پیاز را پوست کرده و می‌شوییم و به صورت حلقه‌ای خرد می‌کنیم. سیر را نیز پوست می‌کنیم، می‌شوییم و از وسط نصف می‌کنیم.

مرحله چهارم

یک تابه را روی حرارت کم قرار می‌دهیم و کره را همراه کمی روغن داخل آن می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم تا کره ذوب شود. سپس زردچوبه، فلفل، و نمک را اضافه کرده و با قاشق هم می‌زنیم تا ادویه‌ها با کره و روغن ترکیب شوند.

مرحله پنجم

بعد، مرغ‌ها را به تابه اضافه کرده و بلافاصله چوب دارچین، زعفران دم کرده، کمی زعفران خشک، پیاز و سیر را روی مرغ‌ها می‌ریزیم و درب تابه را می‌گذاریم تا به مدت ۱ ساعت با حرارت بسیار کم بپزد.

مرحله ششم

پس از این زمان، درب تابه را برمی‌داریم و مرغ‌ها را برمی‌گردانیم تا طرف دیگر آن‌ها نیز به مدت ۱ ساعت دیگر بپزد و برشته و سرخ شود. در این مرحله نیازی به اضافه کردن آب نیست.

مرحله هفتم

در این مرحله باید اجازه دهیم مرغ با آب خودش کاملاً پخته شود تا آبش تبخیر شود و برشته و سرخ گردد. مرغ زعفرانی را پس از پخت در ظرف مناسب سرو کرده و با پلو و زرشک نوش جان کنید.

نکات پخت چلو مرغ زعفرانی

برنج مناسب

در کنار مرغ زعفرانی می‌توانیم از انواع روش‌های درست کردن برنج استفاده کنیم. روش‌های رایج برای تهیه برنج ایرانی شامل کته و آبکش شده هستند که می‌توانید آموزش آن را در ادامه بخوانید.