آموزش کاچی
کاچی یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که معمولاً به عنوان غذایی مفید و تقویتی شناخته میشود. این غذا دستورهای تهیه متفاوتی دارد و میتوان آن را با روشها و مواد مختلف درست کرد. مثلاً میتوانیم به جای آب، از شیر استفاده کنیم تا طعم بهتری بگیرد. کاچی به ویژه برای خانمها بعد از زایمان یا در دوران قاعدگی مفید است و به آنها کمک میکند تا توانایی بدنی خود را دوباره به دست آورند. دستور تهیه آن برای هر فرد متفاوت است. اگر میخواهید دستور کامل و مرحله به مرحله تهیه کاچی را یاد بگیرید، در ادامه با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
آرد برنج یا گندم | ۸ قاشق غذاخوری |
شکر | ۶ قاشق غذاخوری |
روغن یا کره | ۲ قاشق چایخوری |
گلاب | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر هل | ۱ پنس |
دارچین | نصف قاشق مرباخوری |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
زردچوبه | نصف قاشق مرباخوری |
آب | ۴ لیوان |
دستور پخت کاچی
مرحله اول
ابتدا آرد را دو بار الک میکنیم. سپس آرد الک شده را در یک قابلمه مناسب میریزیم و روی حرارت ملایم کمی تفت میدهیم تا بوی خامی آن گرفته شود. بعد از آن، روغن یا کره و زردچوبه را به آرد اضافه میکنیم.
مرحله دوم
حالا باید مخلوط آرد را کمی تفت دهیم تا رنگ آن طلایی شود. نیازی به تفت زیاد نیست، فقط باید رنگش کمی تغییر کند. سپس آب را به همراه شکر، پودر هل و زعفران دم کرده در یک ظرف دیگر مخلوط میکنیم تا کاملاً یکدست شود.
مرحله سوم
در این مرحله، مخلوط آب و دیگر مواد را به قابلمه حاوی آرد اضافه میکنیم و به صورت مداوم هم میزنیم تا مواد شروع به جوشیدن کنند. سپس درب قابلمه را میبندیم و اجازه میدهیم کاچی روی حرارت بسیار ملایم حدود ۳۰ دقیقه بپزد.
مرحله چهارم
بهتر است هر چند دقیقه یک بار کاچی را هم بزنیم تا ته نگیرد. در ۱۰ دقیقه پایانی پخت، گلاب را به قابلمه اضافه میکنیم. پس از اینکه کاچی به غلظت مورد نظر رسید، آن را از روی حرارت برمیداریم و کنار میگذاریم.
مرحله پنجم
فقط به یاد داشته باشید که کاچی وقتی سرد شود، سفتتر میشود. در آخر، کاچی را در ظرف مورد نظر میکشیم و با دارچین، پودر پسته یا هر تزئینی که دوست داریم، تزیین میکنیم.