آموزش کباب آبی

کباب یکی از غذاهای محبوب و سنتی در ایران و ترکیه است که بسیاری از مردم آن را دوست دارند و در مهمانی‌ها و جشن‌ها معمولاً سرو می‌شود. کباب آبی نوعی کباب کوبیده است که به شکل خوراک و آبکی تهیه می‌شود و می‌توان آن را به صورت آبگوشت یا خوراک با مقدار کمی آب تهیه کرد. این غذا به خاطر وجود سبزیجات گوناگون و گوشت چرخ کرده طعم دلپذیری دارد و این که گوشت‌ها سرخ نمی‌شوند، آن را به انتخابی سالم و رژیمی تبدیل می‌کند. برای یادگیری مراحل کامل و دقیق تهیه کباب آبی، ادامه مطلب را در سایت آموزشی رضیم مشاهده کنید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم
پیاز کوچک رنده شده ۱ عدد
پیاز متوسط ۲ عدد
هویج متوسط ۱ عدد
سیب زمینی متوسط ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
گوجه فرنگی ۴ عدد متوسط
آب گرم ۱ لیوان
آب قلم (یا عصاره گوشت حل شده در آب جوش) نصف لیوان
نمک و پودر فلفل سیاه به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
سیر در صورت دلخواه

آموزش کباب آبی

مرحله اول

برای تهیه کباب آبی خوشمزه، ابتدا پیاز کوچک را شسته و پوست آن را می‌گیریم. سپس پیاز را رنده می‌کنیم و آب آن را می‌گیریم و در یک کاسه می‌ریزیم. دو پیاز دیگر را نیز شسته و پوست می‌کَنیم و به صورت خلالی خرد می‌کنیم.

مرحله دوم

هویج را شسته و به صورت حلقه‌های ضخیم برش می‌زنیم و کنار می‌گذاریم. سیب زمینی را هم شسته، پوست کنده و درشت خرد می‌کنیم. گوجه فرنگی‌ها را نیز شسته و پوست گرفته و به صورت نگینی درشت جدا می‌کنیم.

مرحله سوم

در این مرحله، گوشت چرخ کرده را به پیاز رنده شده اضافه می‌کنیم و نمک و فلفل سیاه به آن می‌زنیم. سپس با دست همه مواد را مخلوط کرده و ورز می‌دهیم تا خوب ترکیب شوند. بعد از این کار، مخلوط را به مدت یک ساعت در یخچال قرار می‌دهیم تا مزه‌ها به هم بیفتند.

“`html
مرحله چهارم

در این مرحله یک تابه را برمی‌داریم و کمی روغن در آن می‌ریزیم و روی حرارت می‌گذاریم تا داغ شود. سپس پیازهای ریز شده را به آن اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم تا رنگ طلایی بگیرند. سپس نمک، پودر فلفل سیاه و زردچوبه را به آن اضافه می‌کنیم و دوباره تفت می‌دهیم.

مرحله پنجم

اگر می‌خواهید سیر هم داشته باشیم، در این مرحله سیر را به پیازها اضافه کرده و تفت می‌دهیم. وقتی عطر ادویه‌ها بیرون آمد، رب گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا رنگ آن باز شود. سپس گوجه‌های خرد شده را اضافه کرده و همه را با هم مخلوط می‌کنیم.

مرحله ششم

حالا درب تابه را می‌گذاریم و اجازه می‌دهیم گوجه‌ها نرم شوند و کمی روغن پس بدهند. سپس هویج‌ها را به مخلوط اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم تا همه مواد با هم ترکیب شوند، سپس دوباره درب تابه را می‌گذاریم تا هویج‌ها هم نرم شوند.

مرحله هفتم

در این مرحله یک و نیم لیوان آب جوش به مخلوط اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم بجوشد تا سس خوب و یکدست شود. سپس از گوشت به اندازه یک گردو برمی‌داریم و آن را به شکل شامی یا کتلت‌های کوچک گرد درست می‌کنیم.

مرحله هشتم

بعد از آن، کتلت‌ها را روی سس قرار می‌دهیم. در تابه را می‌بندیم تا کتلت‌ها خوب پخته شوند. سپس کتلت‌ها را برمی‌گردانیم و در این مرحله سیب‌زمینی‌ها و آب قلم را اضافه می‌کنیم. دوباره درب تابه را می‌گذاریم.

مرحله نهم

حالا اجازه می‌دهیم تا جوش بیاید و همه چیز خوب با هم ترکیب شود. مقدار آبی که نیاز داریم بستگی به سلیقه خانواده دارد. اگر می‌خواهید غذا به صورت آبگوشتی و تیلیت باشد، به آب بیشتری نیاز دارید. در غیر این صورت، آنقدر روی حرارت نگه می‌داریم تا آب غذا کشیده شود و به مقدار دلخواه برسد.