آموزش کباب ترش

کباب ترش یکی از کباب‌های سنتی و خوشمزه ایرانی است که از استان‌های شمالی شروع شده است. برای یادگیری این دستور آشپزی شمالی، با ما همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت راسته گوساله ۶۰۰ گرم
مغز گردو ۱ پیمانه
رب انار ترش نصف پیمانه
پیاز ۱ عدد متوسط
گوجه فرنگی ۱ عدد متوسط
سیر ۱ حبه
چوچاق یا نعنا خشک ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی

دستور پخت کباب ترش

برش زدن گوشت گوساله

برای درست کردن کباب ترش شمالی ابتدا گوشت گوساله را به قطعات کوچک مانند کباب چنجه برش می‌زنیم و در یک کاسه می‌ریزیم. سپس پوست گوجه فرنگی‌ها را جدا کرده و آنها را رنده کرده و به گوشت اضافه می‌کنیم.

افزودن سایر مواد لازم به کاسه

در این مرحله، پیاز و سیر را رنده کرده و به کاسه اضافه می‌کنیم. سپس مغز گردو را با هاونگ یا آسیاب پودر می‌کنیم و به کاسه اضافه می‌کنیم. حالا چوچاق را خرد کرده و به همراه رب انار و کمی فلفل سیاه به مخلوط اضافه می‌کنیم.

استراحت دادن

مواد را خوب با دست مخلوط می‌کنیم تا طعم آنها به گوشت نفوذ کند. سپس روی کاسه را با سلفون می‌پوشانیم و به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار می‌دهیم تا گوشت نرم و خوش‌طعم شود.

افزودن نمک

نکته مهم برای داشتن کباب ترش نرم و خوشمزه، خواباندن گوشت در مواد است. پس از ۲۴ ساعت، کاسه را از یخچال بیرون می‌آوریم و کمی نمک اضافه می‌کنیم و مخلوط می‌کنیم.

به سیخ کشیدن گوشت ها

حال ما زغال‌ها را روشن می‌کنیم و آماده برای سیخ زدن گوشت می‌شویم. بعد از اینکه گوشت‌ها را به سیخ کشیدیم، آنها را روی منقل می‌چینیم.

پخت کباب

این کباب نیازی به باد زدن ندارد، چون باد زدن ممکن است روی کباب را بسوزاند و داخل آن خام بماند. برای پختن کباب ترش باید صبور باشیم و سیخ‌ها را به آرامی بچرخانیم تا به طور یکنواخت بپزند.

سرو

در حین پخت کباب‌ها، می‌توانیم چند سیخ گوجه فرنگی و فلفل سبز هم بپزیم. در پایان، کباب‌ها را به همراه گوجه و فلفل کبابی در ظرف می‌کشیم و به همراه کته قالبی سرو می‌کنیم.

نکات پخت کباب ترش

کته قالبی شمالی

این کباب خوشمزه معمولاً در شمال با کته قالبی سرو می‌شود. اگر شما هم می‌خواهید کباب ترش را به سبک شمالی سرو کنید، می‌توانید برای یادگیری طرز تهیه کته قالبی به روش رستورانی، به دیگر مطالب ما مراجعه کنید.