“`html
آموزش کباب گوله ای
کباب گوله ای یکی از انواع کباب های خوشمزه و سنتی ایرانی است که چندین دستور پخت دارد. این غذا یکی از قدیمیترین کبابهای ایرانی به شمار میرود و شباهتی به کباب دیگی و کباب تابهای دارد. پیشنهاد میکنیم این کباب را با مخلفاتی مثل گوجهفرنگی و سیبزمینی سرخشده تهیه کرده و به روش سنتی در کنار برنج کتهای سرو کنید. روش پخت کباب گولهای خیلی متفاوت از کباب دیگی نیست، اما طعمدهندههایی که در این کباب به کار میروند، با کباب دیگی فرق دارد. برای دیدن آموزش کامل این غذا، ادامه مطلب را در سایت رضیم دنبال کنید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
گوشت چرخ کرده | 500 گرم |
پیاز | 2 عدد بزرگ |
سیر | 3 حبه |
رب گوجه فرنگی | 3 قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی | 4 عدد |
سیب زمینی | 2 عدد |
سماق قرمز | 1 قاشق چایخوری |
دارچین | 1 قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت کباب گوله ای
مرحله اول
برای درست کردن کباب گولهای، ابتدا پیاز را با رنده ریز رنده کرده و با فشار دست، آب آن را کامل میگیریم. سپس سیرها را هم رنده کرده و به همراه پیاز و گوشت چرخ کرده در یک کاسه بزرگ میریزیم.
مرحله دوم
حالا سماق قرمز را به همراه دارچین، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به مخلوط اضافه میکنیم. سپس همه مواد را خوب مخلوط میکنیم تا یکدست شوند. در ادامه، مایه کباب را به مدت 10 دقیقه ورز میدهیم تا خوب چسبناک شود.
مرحله سوم
اکنون روی کاسه را با سلفون میپوشانیم و به مدت یک ساعت در یخچال میگذاریم تا مواد استراحت کنند و طعم ادویهها وارد آنها شود. بعد از یک ساعت، کاسه مایه کباب را از یخچال خارج میکنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله، یک تابه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن در آن میریزیم. پس از اینکه روغن داغ شد، مقداری از مایه کباب را به اندازه یک نارنگی برمیداریم و با دست به شکل بیضی درمیآوریم.
مرحله پنجم
“““html
حالا آرام آرام کبابها را در روغن داغ میریزیم و سرخ میکنیم. تمام مایه کباب را به همین صورت آماده میکنیم و در روغن میگذاریم. وقتی یک سمت کبابها سرخ شد، آنها را برمیگردانیم تا سمت دیگر آنها نیز سرخ شود.
مرحله ششم
در این مرحله، کبابهای سرخ شده را از تابه خارج میکنیم و کنار میگذاریم. حالا رب گوجهفرنگی و کمی روغن را به تابه اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا رنگ رب باز شود.
مرحله هفتم
حالا یک لیوان آب به تابه اضافه میکنیم و خوب با رب گوجهفرنگی مخلوط میکنیم تا یکدست شود. پس از اینکه سس به جوش آمد، کبابها را آرام آرام درون تابه میچینیم و حرارت را کم میکنیم.
مرحله هشتم
در این مرحله، گوجهفرنگیها را به صورت برشهای نازک خرد میکنیم و درون تابه میگذاریم. سپس سیبزمینیها را به شکل خلالی خرد کرده و در یک کاسه آب سرد میگذاریم تا نشاسته آنها از بین برود.
مرحله نهم
حالا سیبزمینیها را خشک میکنیم و سپس یک تابه مناسب روی حرارت میگذاریم و کمی روغن اضافه میکنیم. بعد، سیبزمینیها را اضافه کرده و به خوبی سرخ میکنیم. در نهایت، کباب را به همراه برنج یا نان سرو میکنیم.