“`html
آموزش کشمش پلو با گوشت چرخ کرده
کشمش پلو غذایی لذیذ و محبوب است که به خاطر ترکیب گوشت و کشمش، معمولاً نیاز به خورشتی کنار آن ندارد و بهتنهایی سرو میشود. این غذا در شهرهای مختلف ایران پخته میشود و هر شهر طرز تهیه خاص خود را دارد. کشمش پلو بهعنوان یک غذای سنتی در شهرهای اردبیل، تبریز و مازندران شناخته میشود. میتوان آن را با گوشت چرخ کرده، کوفته یا مرغ تهیه کرد. در این دستور، ما به تهیه کشمش پلو با گوشت چرخ کرده میپردازیم. طعم شیرین کشمش با طعم نمک در این غذا، ترکیب بسیار خوشمزهای را ایجاد میکند.
مواد لازم برای 4 نفر | |
برنج | 3 تا 4 پیمانه |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
کشمش پلویی | 8 قاشق غذاخوری |
گوشت چرخ کرده | 200 گرم |
زعفران دم کرده | به مقدار دلخواه |
سیبزمینی | 2 عدد متوسط |
مغز گردو | ½ پیمانه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت کشمش پلو با گوشت چرخی
مرحله اول
برای تهیه کشمش پلو با گوشت چرخ کرده، ابتدا سیبزمینیها را خوب شسته و پوست میکنیم و بهصورت خلالی خرد میکنیم. سپس یک ماهیتابه مناسب برداشته و کمی روغن مایع در آن میریزیم و روی شعله ملایم قرار میدهیم.
مرحله دوم
سیبزمینیها را بهخوبی سرخ میکنیم تا هم پخته شده و هم طلایی شوند. بعد از سرخ شدن، آنها را از تابه خارج کرده و کنار میگذاریم. حالا پیاز را شسته و پوست میگیریم و بهصورت نگینی ریز خرد میکنیم.
مرحله سوم
یک ماهیتابه دیگر برداشته و کمی روغن در آن میریزیم و روی شعله متوسط قرار میدهیم تا گرم شود. سپس پیازها را اضافه کرده و تفت میدهیم تا نرم و طلایی شوند. سپس گوشت را اضافه کرده و تفت میدهیم تا رنگش تغییر کند.
مرحله چهارم
زردچوبه را نیز به مخلوط اضافه میکنیم تا رنگ بگیرد. نمک و فلفل را اضافه کرده و مخلوط میکنیم تا طعم آنها به گوشت و پیاز برسد. سپس سیبزمینیهای سرخ شده را به مخلوط گوشتی اضافه کرده و هم میزنیم.
مرحله پنجم
حالا کشمشها را شسته و در آبکش میریزیم. وقتی آب کشمشها گرفته شد، آنها را به مخلوط گوشت که روی حرارت است اضافه کرده و با گردو خرد شده کمی تفت میدهیم. سپس شعله را خاموش کرده و مخلوط را کنار میگذاریم.
مرحله ششم
در این مرحله برنج را شسته و حدود 4…
“““html
برای شروع، برنج را یک شب قبل با آب و نمک خیس میکنیم. سپس یک قابلمه بزرگ با چهار برابر مقدار برنج، آب را روی حرارت قرار میدهیم تا به جوش بیاید. وقتی آب به جوش آمد، آب برنج را خالی کرده و برنج را به آب جوش میریزیم و کمی نمک به آن اضافه میکنیم تا برنج بپزد.
مرحله هفتم
وقتی برنج کمی پخته شد، زعفران را به آن اضافه میکنیم و بعد از اینکه برنج دو قل خورد، آن را داخل آبکش میریزیم تا آبش کشیده شود. کف قابلمه کمی روغن میریزیم و ته دیگ مورد علاقهمان (میتوانیم از سیبزمینی ورقه شده یا نان استفاده کنیم) را در کف قابلمه قرار میدهیم.
مرحله هشتم
سپس یک لایه از برنج آبکش شده را میریزیم و بعد از آن مواد گوشتی را روی برنج اضافه میکنیم. دوباره یک لایه دیگر از برنج و سپس مواد گوشتی را اضافه میکنیم. این کار را ادامه میدهیم تا وقتی که همه برنج و مواد تمام شود و قابلمه پر گردد.
مرحله نهم
در پایان، قابلمه را روی شعله کم گاز قرار میدهیم تا کشمش پلو دم بکشد. وقتی بخار برنج بالا آمد و شروع به بخار کردن کرد، یک دمکنی روی قابلمه میگذاریم و زیر قابلمه نیز شعلهپخشکن قرار میدهیم تا برنج به آرامی بپزد و دم بکشد.