آموزش کشکک

کشکک که به نام حلیم قرمز هم معروف است، یکی از غذاهای سنتی لری است که معمولاً برای صبحانه تهیه و سرو می‌شود. برای یادگیری مراحل کامل درست کردن کشکک، در ادامه با سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت گوسفندی ۲۰۰ گرم
بلغور گندم ۱ و نیم لیوان
لوبیا قرمز ۲ لیوان
شیره انگور یا شکر به مقدار کافی
روغن محلی به مقدار کافی

آموزش کشکک

مرحله اول

برای تهیه کشکک خوشمزه، ابتدا لوبیا قرمز را در یک کاسه مناسب می‌ریزیم و می‌شوییم تا گرد و غبار آن از بین برود. سپس کاسه را تا نیمه پر از آب می‌کنیم و لوبیا را به مدت ۲۴ ساعت در آب می‌گذاریم.

مرحله دوم

برای بهتر شدن نفخ لوبیا قرمز، در طول ۲۴ ساعت، ۳ بار آب آن را عوض می‌کنیم. بعد از ۱۲ ساعت، بلغور را در یک کاسه مناسب می‌ریزیم و می‌شوییم تا گرد و غبارش پاک شود.

مرحله سوم

در این مرحله، کاسه حاوی بلغور را تا نیمه پر از آب می‌کنیم و اجازه می‌دهیم به مدت ۱۲ ساعت در آب بماد. سپس، لوبیا را در یک آبکش می‌ریزیم و آبکش می‌کنیم.

مرحله چهارم

حالا لوبیا قرمز آبکش شده را در یک قابلمه مناسب می‌ریزیم، سپس بلغور را آبکش کرده و به همراه گوشت به قابلمه اضافه می‌کنیم. بعد مقداری آب اضافه می‌کنیم تا روی گوشت را بپوشاند.

مرحله پنجم

اجازه می‌دهیم گوشت و لوبیا به مدت ۵ ساعت در آب در حال جوش بپزند و له شوند. در این مرحله، کشکک را به طور مداوم هم می‌زنیم تا ته نگیرد. اگر کشکک ته گرفت، آن را نباید هم زد.

مرحله ششم

اگر غذا ته گرفت، فوری بدون هم زدن آن را به یک قابلمه دیگر منتقل می‌کنیم. بعد از اینکه گوشت و لوبیا به طور کامل پخته و نرم شدند، حرارت را کم کرده و درب قابلمه را با دم‌کنی می‌پوشانیم.

مرحله هفتم

اجازه می‌دهیم کشکک به مدت ۲ ساعت روی حرارت ملایم باقی بماند تا جا بیفتد. توجه داشته باشید که ممکن است بعد از این مدت، کشکک ته بگیرد. آن را هم نزنید و سپس به یک قابلمه دیگر منتقل کنید.

مرحله هشتم

حالا اجازه می‌دهیم کشکک به مدت ۱۵ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بماند. سپس با کمک یک کفگیر یا ملاقه، گوشت و لوبیا را له می‌کنیم و هم زدن را ادامه می‌دهیم تا کشکک بافت حلیمی پیدا کند. پس از آن، کشکک را از روی حرارت بر می‌داریم.

مرحله نهایی

در پایان، یک ظرف مناسب انتخاب کرده و کشکک را در آن بریزید. سپس مقداری روغن محلی و شیره انگور یا شکر به آن اضافه کرده و با نان تازه سرو کنید. نوش جان!